Andris Dambis iepazīstina ar Paikspīkas sacensību elektroauto

 

Foto: Publicitātes attēls

P.R.A.E. | 28.maijs 2016 8:23

26. maijā tika prezentēts jaunākais Andra Dambja vadītā uzņēmuma „Drive eO” radītais elektroautomobilis. Šī bija pirmā reize, kad auto bija iespējams apskatīt pirms tā dalības leģendārajās kalnā braukšanas autosacīkstēs „Pikes Peak International Hill Climb”, kas notiks 26. jūnijā Kolorado, ASV.

Auto prezentācija noritēja inženiera Andra Dambja vadītā tehnoloģiju uzņēmuma „Drive eO” mājvietā – Ogres servisa centrā, „Dambīšos”, Ogresgala pagastā, piedaloties uzņēmuma komandai, šā gada sacensību pilotam Rīsam Millenam, kā arī komandas ģenerālsponsoram DNB bankai. Šis sacensību gads ir īpaši zīmīgs, jo leģendārās auto sacīkstes norit jau 100. reizi. Par godu tam dots nosaukums arī šogad radītajam spēkratam, nodēvējot to par „PP100”. Jaunais auto modelis ir pagājušā gada „PP03” automobiļa uzlabota versija. Lielākā daļa šī auto komponentu un dizaina risinājumu ir Andra Dambja vadītās komandas radīto inovāciju un tehnisko zināšanu rezultāts.

„Andra Dambja būvēto elektroautomobiļu panākumi ir kārtējais apliecinājums, ka Latvija var. Mazā Latvija var parādīt lielajai pasaulei, ka, izvirzot ambiciozus mērķus un stratēģiski virzoties uz to īstenošanu, iespējams sasniegt pat šķietami neiespējamo. Kopā ar Andra Dambja komandu esam jau kopš 2013. gada, kad viņa radītais auto „eO PP01” ar komandas pilotu Jāni Horeliku uz Paikspīkas sacensībām devās pirmo reizi. Esam ļoti lepni par to, ka varējām sniegt savu atbalstu arī pērn, kad ar modeli "eO PP03" Dambja komanda mākoņu braucienā uzvarēja, turklāt sasniedza arī jaunu elektroklases rekordu,” komentē DNB Līzinga vadītājs Krišjānis Znotiņš. „Tieši tāpēc arī šogad ne mirkli nešaubījāmies par to, ka vēlamies atbalstīt mūsu komandu ceļā uz jauniem rekordiem.”

Komanda ar auto savu ceļu uz sacensībām uzsāks jau šosvētdien no rīta, caur Frankfurti dodoties uz Losandželosu. Atsevišķi tiek transportēts spēkrata litija akumulators, kas uz Losandželosu tiks nosūtīts kravas lidmašīnā no Luksemburgas. Denveras pilsētā Kolorado štatā komanda sāks divu nedēļu treniņa posmu, kam seko nedēļu gari oficiālie sacensību treniņi. Fināla sacensības noritēs 26.jūnijā plkst. 8.00 (plkst.17.00 pēc Latvijas laika).

„Uzvarēt izdevās jau pagājušajā gadā, tāpēc šogad uz sacensībām dodamies ar mērķi iepriecināt sevi un citus. Lai uzbrauktu kalnā, nepieciešama pieredze, tāpēc uzticamies mūsu pilotam Rīsam Milleram, kuram ir jau 20 gadu stāžs. Šogad būsim ātri, bet par jauniem rekordiem neuztrauksimies,” stāsta Andris Dambis.

Paikspīkas kalnā braukšana ir otras senākās auto sacensības ASV. Sacensību dalībnieku uzdevums ir pieveikt 20 km garo trasi ar 156 pagriezieniem, kas sākas 2862 metru augstumā un finišē kalna virsotnē 4301 metra augstumā. Šis uzdevums nav vienkāršs, tieši tāpēc auto inženieri tiecas meklēt aizvien jaunus auto būves tehniskos risinājumus, kas ļauj pievarēt salīdzinoši īso, bet sarežģīto trasi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti