Rikjardo triumfē F-1 Monako "Grand Prix" izcīņā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 27.maijs 2018 18:45

"Red Bull" vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo svētdien slavenajā Monako trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā.

Montekarlo ielās notikušajā sacīkstē Rikjardo bija ātrākais noi starta līdz finišam, jo sestdien viņš palika nepārspēts arī kvalifikiācijā. Tiesa, sacīkstē austrālietim nācās izbaudīt satraucošus mirkļus, jo viņa formulai sacensību sākumā bija tehniskas problēmas.

Rikjardo aizvadīja prefektu nedēļas nogali, jo pirms tam bija ātrākais arī trīs treniņbraucienos, sagādājot "Red Bull" komandai skaistu dāvanu, jo šī vienība nedēļas nogalē aizvadīja savu 250.F-1 "Grand Prix" sacīksti.

Tikmēr otrais svētdien bija "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kamēr trešo vietu ieņēma pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ar "Mercedes".

Rikjardo 78 apļus Montekarlo ielās veica stundā, 42 minūtēs un 54,807 sekundēs, par +7,336 sekundēm pārspējot Fetelu, kamēr Hamiltons atpalika jau par 17,013 sekundēm.

Austrālietim šī bija otrā uzvara šosezon sešos aizvadītajos F-1 posmos, kā arī septītā karjerā. Panākums viņam ļāva pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā, kur līderis ir Hamiltons, bet otrais Fetels.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika soms Kimi Reikenens ar "Ferrari" un viņa tautietis Valteri Botass ar "Mercedes", sešinieku noslēdzot francūzim Estebanam Okonam no "Force India" komandas.

Pie kopvērtējuma punktiem tika arī francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso"), kurš bija septītais, tālāk sekojot vācietim Niko Hilkenbergam ("Force India") un nīderlandietim Maksam Verstapenam ("Red Bull"), kurš sacīksti sāka no pēdējās starta vietas, jo pēc sestdien piedzīvotās avārijas trešajā treniņu braucienā, nepiedalījās kvalifikācijā. Savukārt desmitnieku noslēdza "Renault" spāņu pilots Karloss Sainss juniors.

Kopvērtējumā pēc septītā posma sacensībām līderpozīcijā ar 110 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 96 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 72 punktiem ir Rikjardo.

Vēl sešiniekā ar 68 punktiem ir Botass, 60 punktus izcīnījis Reikenens, bet 35 Verstapens.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 178 punktiem atrodas "Mercedes", kamēr "Ferrari" komandai ir 156 punkti, bet trešā ar 107 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Nākamais F-1 posms 10.jūnijā notiks Kanādā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Labi gan 27.maijs 2018 18:48
8 0 Atbildēt

Labi gan, ka gada garlaicīgākā sacīkste ir garām - tā jau neinteresants tas pasākums kļuvis, bet Monako bez iespējām apdzīt, ir kronis visam

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti