Latvijas kartinga piloti “Rotax” pasaules finālam gatavojas ar uzvarām un pjedestāliem 1

 
LAF | 1.novembris 2023 15:18

Pagājušajā nedēļas nogalē Beļģijā norisinājās Eiropas kartinga sezonas noslēdzošās sacensības “RMC Golden Trophy”, kurās divas lieliskas uzvaras izcīnīja latviešu piloti Patriks Noels Ločmelis (DD2 Max) un Toms Strēle (Junior Max).

Gatavojoties decembrī notiekošajam “Rotax Max Challenge Grand Finals 2023”, veiksmīgas sacensības “Sakhir Rotax Max Challenge” seriālā Bahreinā aizvadīja arī Adrians Tions (Mini Max) un Henrijs Grūbe (DD2 Master), abiem finišējot uz goda pjedestāla.

Lai arī Latvijas kartinga sezona noslēdzās jau vairāk nekā mēnesi atpakaļ, piloti, kas izcīnīja ceļazīmes uz “Rotax Max Challenge Grand Finals 2023”, šobrīd aktīvi gatavojas lielajam pasaules finālam. Četri latviešu braucēji devās uz Genku, Beļģiju, kurā norisinājās Eiropas kartinga sezonas noslēdzošās sacensības “RMC Golden Trophy”, lai 224 dalībnieku konkurencē sacenstos ar labākajiem Eiropas pilotiem.

Lielisku sniegumu demonstrēja Toms Strēle (Junior Max), kurš 61 dalībnieka konkurencē izcīnīja uzvaru un kļuva par “RMC Golden Trophy” čempionu. “DD2 Max” klasē 28 pilotu konkurencē uzvaru svinēja Patriks Noels Ločmelis, kamēr Tomass Birstiņš finišēja 19. vietā. Jāatzīmē, ka visi trīs piloti decembrī dosies uz Bahreinu, lai pārstāvētu Latviju lielajā “Rotax Max Challenge Grand Finals” pasākumā. Uz starta Beļģijā izgāja arī Latvijas “Micro Max” vicečempions Juris Plūksna, kurš pirmo reizi izmēģināja spēkus klasi augstākajā “Mini Max”.

Kamēr Strēle, Ločmelis un Birstiņš “Rotax” finālam gatavojās Eiropā, Adrians Tions (Mini Max) un Henrijs Grūbe (DD2 Master) bija aizdevušies uz Bahreinas Sakhiras trasi, kurā tieši arī notiks “Rotax Max Challenge Grand Finals 2023”. Sagatavošanās sacensības “Sakhir Rotax Max Challenge” abiem izvērtās veiksmīgas, jo Grūbem izdevās izcīnīt otro vietu, kamēr Tions savā klasē kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

“Rotax” lielais pasaules fināls no šī gada 2. decembra līdz 9. decembrim norisināsies Bahreinā un tajā Latviju kopumā pārstāvēs septiņi sportisti – Adrians Tions (Mini Max), Toms Strēle (Junior Max), Kārlis Kirikovs (Junior Max), Mārtiņš Janovskis (DD2 Max), Patriks Noels Ločmelis (DD2 Max), Kārlis Kirikovs (DD2 Max), Tomass Birstiņš (DD2 Max) un Henrijs Grūbe (DD2 Master).

Atgādināsim, ka Latvijas sportisti pagājušajos divos “Rotax Max Challenge Grand Finals” izlaidumos tikuši pie zelta medaļām. 2021. gadā titulu “Junior Max” klasē izcīnīja Tomass Štolcermanis, savukārt  pagājušajā gadā uzvaru “DD2 Master” ieskaitē svinēja Kristaps Gasparovičs.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ķirsis 1.novembris 2023 19:02
1 0 Atbildēt

Lieliskas ziņas.

Tie kas ir braukuši ar Ferrari un kartingu DD2, saka ka sajūtu ziņā DD2 pārspēj Ferrari.

Esmu braucis ar DD2 bet ne ar Ferrari, varu pateikt, ka DD2 pārspēj visus auto, ar ko jebkad esmu braucis.

Visiem iesaku izvraukt ar kartingu kaut vai tikai RotaxMax (bez ātrumkārbas), sajūtas jau ir kossmoss, bet DD2 ir ar diviem ātrumiem un tas ir kosmoss reiz 2.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 2

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti