Nils Slakteris ātrākais latvietis Eiropas čempionātā Formulā 4! 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nils Slakteris | 12.jūnijs 2023 12:55

Šajā karstajā nedēļas nogalē no 10. līdz 11. jūnijam Lietuvas pilsētā Telsiai tika sapulcēti labākie ātrumlaivu piloti Eiropas čempionātā Formulā 4. Divu dienu garumā 18 ātrākie piloti sacentās par Eiropas čempiona titulu. Latviju Formulā 4 pārstāvēja trīs augstas klases piloti - Nils Slakteris, Roberts Minings un Niklāvs Parolis.

18 gadus sasniegušais Slakteris uz sacensībām bija devies uzreiz pēc 12.klases eksāmena nokārtošanas. Tā kā 2023.gada sezonu sportists bija iesācis ar iegūtu bronzas medaļu 12 stundu Pasaules izturības braucienā, tad ierodoties uz sacensībām Telsiai pilsētā, Slaktera un viņa komandas Riga Powerboat team mērķis bija eksperimentēt ar dažādām stratēģijām un tehniskajiem risinājumiem, lai reālos sacensību apstākļos nokomplektētu labāko tehnisko komplektāciju gaidāmajiem Pasaules čempionāta posmiem Formulā 4.

Pirmā sacensību diena iesākās ar spožu sauli un spēcīgam vēja brāzmām, kas Mastis ezera akvatoriju, kurā notika sacensības, radīja īpaši bīstamu. 

Uz starta līnijas devās 18 ātrākie ātrumlaivu piloti, kas ir ievērojams skaits sacenšoties vienā trasē. Iesākoties sacensībām uzreiz jau pēc pirmajiem apļiem notika pirmā avārija un tika dots atkārtots starts. Spēcīgās vēja brāzmas turpināja pieņemties spēkā un arī atkārtotais starts tika pārtraukts neizbraucot pilnu sacensību apli, jo avāriju piedzīvoja  latvietis Roberts Minings. Starptautiskā ūdens motosporta federācija pieņēma lēmumu pārtraukt Formula 4 sacensības, lai tās turpinātu nākamajā dienā.
11.jūnijs, kas bija Eiropas čempionāta otrā sacensību diena, bija plānota īpaši saspringta, jo Formulā 4 klasē pilotiem bija jāveic 3 sacensību braucieni. Pirmais brauciens, spītējot spēcīgajām vēja brāzmām, ļāva Formula 4 pilotiem pierādīt savu meistarību un visi sportisti veiksmīgi sasniedza finišu. Slakteris Eiropas čempionāta otro braucienu noslēdza 14 pozīcijā. 

Tuvojoties sacensību noslēdzošajiem braucieniem spriedze un sportiskā sāncensība turpināja pieaugt, kas sacensību braucienā rezultējās ar vairākām avārijām, tostarp avāriju piedzīvoja arī  Eiropas čempionāta 3.vietas ieguvējs, zviedrs Hilmers Wibergs un otrs Latviju pārstāvošais F4 pilots - Niklāvs Parolis. 

Spraigajās sacensībās Eiropas čempionātā Formulā 4, latvietim Nilam Slakterim izdevās izvairīties no sadursmes un finišu pilots sasniedza 15.pozīcijā.

Slakteris komentējot Eiropas čempionātu pauda, ka šis noteikti nav labākais sniegums kādu komanda var uzrādīt, tomēr viņa un Riga Powerboat team prioritāte ir Pasaules čempionāts Formulā 4. '' Lielākā daļa pilotu ar kuriem mēs šodien sacentāmies, ir Pasaules līmeņa braucēji, tāpēc mums kā komandai galvenā prioritāte bija no visiem mūsu tehniskajiem resursiem izvēlēties tieši šāda veida sacensībām piemērotāko tehnisko risinājumu kā arī sagatavoties Pasaules čempionātam Formulā 4!''. 
Šobrīd Slakteris jau ir devies atpakaļ uz Latviju, lai veiksmīgi pabeigtu 12.klasi kā arī gatavotos 12h Pasaules izturības braucienam Augustovā, Polijā.

Eiropas čempionātā Formulā 4 uzvaras laurus plūca Norvēģijas pilots Andre Solvang, savukārt latvieši Nils Slakteris ieguva 15.vietu, Niklāvs Parolis 16.vietu un Roberts Minings 17.vietu.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Fans 12.jūnijs 2023 18:17
1 0 Atbildēt

Vienmēr var būt labāk😀

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 8

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti