Mini zemūdenes "Titan" drāma - glābēji sadzird trokšņus, taču pazudušie vēl nav atrasti 9

 
Nozare.lv | 21.jūnijs 2023 15:56

Pazudušā "Titānika" vraka tūristu misijas aparāta meklēšanas teritorijā dzirdēti zemūdens trokšņi

ASV krasta apsardze trešdien apstiprināja, ka ir noteikti "zemūdens trokšņi" teritorijā, kur glābēju komandas meklē pazudušo tūristu zemūdens aparātu ar pieciem cilvēkiem, kas svētdien devās dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku.

"Kanādas lidmašīna "P-3" meklēšanas teritorijā ir uztvērusi zemūdens trokšņus," ASV Krasta apsardzes Pirmais apgabals informēja vietnē "Twitter".

Lai noskaidrotu trokšņu avotu, pārvietoti tālvadības meklēšanas līdzekļi, kuru izmantošana gan līdz šim nav devusi rezultātu, tomēr darbi turpinās.

Lai saglabātu cerības atrast izdzīvojušos, glābējiem pazudušais zemūdens aparāts ir jāatrod pēc iespējas ātrāk.

Kad tas devās jūras dzelmē svētdien ap plkst.6 (plkst.12 pēc Latvijas laika), skābekļa rezerves bija pietiekamas četrām dienām.

Pēc nepilnām divām stundām tika zaudēti sakari ar kompānijas "OceanGate Expeditions" 6,5 metrus garo zemūdens aparātu "Titan", kurš sāka nolaišanos uz "Titānika" vraku.

Aparātam ir septiņas rezerves sistēmas, kas ļautu tam avārijas gadījumā atgriezties virs ūdens, turklāt viena sistēma darbojas arī tad, ja visi aparātā esošie ir zaudējuši samaņu.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Po 21.jūnijs 2023 23:09
3 1 Atbildēt

Ko niekus, šie tur lejā pie Titānika, joprojām cītīgi strādā pie seifa atvēršanas ...

Traki 22.jūnijs 2023 11:02
2 1 Atbildēt

atceros kā pēc sprādziena uz krievu atomzemūdenes Kursk šai valstij piemītošajā stilā tika melots, ka sakari ar jūrniekiem nodibināti, viss pēc plāna, rietumnieku palīdzība nav vajadzīga.

Krotow 21.jūnijs 2023 16:34
1 1 Atbildēt

Tad jau gaļa paliks +/- nebojātā skatā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti