Latvijas sportiste saņem E1 superlicenci 5

 

Foto: Publicitātes foto

LŪMSF | 3.februāris 2024 19:03

Starptautiskā Ūdens motosporta federācija ir izsniegusi E1 superlicenci Latvijas ātrumlaivu sportistei Ievai Millerei-Hagin.

E1 ir jauna elektrolaivu klase, kuras forma veidota uz spārniem (hydrofoil) ar videi draudzīgu motoru, kas noteikti ir šā sporta veida nākotnes izaicinājums. Starptautiskajā kalendārā ir paredzēti 7 posmi E1 laivu klasē, kur Džedā (Jeddah) otrā lielākajā Saūda Arābijas pilsētā no 2. līdz 3.februārim norisināsies E1 debijas sacensības.

2023.gada sezonā E1 klases pilotiem notika regulāri treniņi. E1 ir izveidotas starptautiskas komandas, kuras izvēlas savus pilotus, tostarp ievērojot dzimumu līdztiesību. Pasaules čempionātā startēs 8 komandas, 16 piloti no dažādam sporta disciplīnām. Komandu īpašnieki ir pasaulē plaši pazīstamas personības- Sergio Perzez, Rafael Nadal, Didier Drogba, Tom Brady, Steve Aoki, Virat Kohli, Marc Anthony, Marcelo Claure.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris uzsvēra: “Lepojamies, ka pirmo E1 superlicenci ir saņēmusi Ieva Millere-Hagin, kura līdz šim sevi ir pierādījusi FR1000 un F2 laivu klasēs, iegūstot Eiropas čempiones titulu 2020.gadā FR1000 laivu klasē. Novēlu Ievai veiksmīgus startus jaunajā laivu klasē un augstus sasniegumus starptautiskajā arēnā. Vienlaikus Latvijas Ūdens motosporta federācija var būt lepna, ka kopš 2018.gada Latvijā pašiem ir sava elektrolaivu klase jauniešiem, kas pilnībā ir izveidota Latvijā ar nacionālā uzņēmuma Laflora atbalstu, un ik gadu priecē sporta atbalstītājus ar videi draudzīgu motoru!”

Ieva Millere-Hagin ir sekmīgi pabeigusi Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas E1 pilotu akadēmijas apmācības un 2024.gada sezonā pārstāves Latviju kā E1 rezerves pilote. Ievas komentārs pirms sezonas sākuma: “Pagājušā gada februārī izmantoju iespēju un joka pēc nosūtīju savu sportistes CV uz UIM E1 pilotu akadēmiju. Vasaras vidū saņēmu e-pastu ar aicinājumu ierasties uz E1 testiem Itālijā, kas noritēja veiksmīgi. Es ātri apguvu E1 ātrumlaivu, parādīju stabilu sniegumu uz ūdens. Man elektro ātrumlaiva ir jauna pieredze. Vadīt laivu, kas lido virs ūdens, ir ļoti neierasti un izaicinoši. Tā ir pilnībā savādāka laivas vadīšana kā līdz šim, kā arī jamāk sastrādāties ar inženieriem, kuriem jadod visu tehnisko informāciju.”

Informējam, ka Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas noteikumi nosaka, ka E1, F1, F2 un F4 laivu klases piloti var startēt Pasaules čempionātā tikai ar superlicencēm. Latvijas Ūdens motosporta federācija iesniedza dokumentus superlicences saņemšanai. Noteikumi nosaka, ka pilotiem jāveic speciāli veselības pārbaudes un izmeklējumi specializētā sporta medicīnas centrā, jāparaksta apliecinājums par antidopinga noteikumu ievērošanu un jāveic speciāls tests zem ūdens, lai saņemtu šādu licenci.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Viencexpercs 5.februāris 2024 9:26
2 0 Atbildēt

Es domāju, ka šitajā sportā pat mana vesmāmiņa saņemtu atļauju.

Cik tur to sportistu ir?  Piedevām, - bābas. 10 sanāks?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 3

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO) 5

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 2

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti