Mini zemūdenes "Titan" drāma - glābēji sadzird trokšņus, taču pazudušie vēl nav atrasti 9

 
Nozare.lv | 21.jūnijs 2023 15:56

Pazudušā "Titānika" vraka tūristu misijas aparāta meklēšanas teritorijā dzirdēti zemūdens trokšņi

ASV krasta apsardze trešdien apstiprināja, ka ir noteikti "zemūdens trokšņi" teritorijā, kur glābēju komandas meklē pazudušo tūristu zemūdens aparātu ar pieciem cilvēkiem, kas svētdien devās dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku.

"Kanādas lidmašīna "P-3" meklēšanas teritorijā ir uztvērusi zemūdens trokšņus," ASV Krasta apsardzes Pirmais apgabals informēja vietnē "Twitter".

Lai noskaidrotu trokšņu avotu, pārvietoti tālvadības meklēšanas līdzekļi, kuru izmantošana gan līdz šim nav devusi rezultātu, tomēr darbi turpinās.

Lai saglabātu cerības atrast izdzīvojušos, glābējiem pazudušais zemūdens aparāts ir jāatrod pēc iespējas ātrāk.

Kad tas devās jūras dzelmē svētdien ap plkst.6 (plkst.12 pēc Latvijas laika), skābekļa rezerves bija pietiekamas četrām dienām.

Pēc nepilnām divām stundām tika zaudēti sakari ar kompānijas "OceanGate Expeditions" 6,5 metrus garo zemūdens aparātu "Titan", kurš sāka nolaišanos uz "Titānika" vraku.

Aparātam ir septiņas rezerves sistēmas, kas ļautu tam avārijas gadījumā atgriezties virs ūdens, turklāt viena sistēma darbojas arī tad, ja visi aparātā esošie ir zaudējuši samaņu.

 
Visi komentāri
 
imzz 21.jūnijs 2023 16:25
0 1 Atbildēt

Te ir 2 varianti. Zemūdene uzpeldējusi un nav vēl atrasta, jeb atrodas lejā. Ja atrodas lejā, iemesls ir tikai viens: nevar nomest balastu un tādā gadījumā komandai kirdik. Šādiem batiskafiem ir diezgan laba drošības sistēma, balasts tiek ņemts ar rezervi, tas ir dzelzs, ja to nomet tad ierīce iet augšā kā pludiņš.

Bet ja augšā un nav atrasta, situācija tāpat stulba, jo vāku Titan var atskrūvēt tikai no ārpuses.

Krotow 21.jūnijs 2023 16:34
1 1 Atbildēt

Tad jau gaļa paliks +/- nebojātā skatā.

imzz 21.jūnijs 2023 16:54
0 1 Atbildēt

Tad sanāks kolektīvais zārks. Jācer, ka viņi, cita starpā,  apgādājušies ar tiešām labām indes tabletēm, jo nāve nosmokot nav patīkama.

Kanibaals 22.jūnijs 2023 11:35
0 0 Atbildēt

Nāve nosmokot no CO2 ir laišanās saldā miedziņā. Kā elpot plastmasas maisiņā kamēr zaudē samaņu. Ne velti to nepielieto nāvessodu izpildē, jo nevar pamocīt notiesāto.

Po 21.jūnijs 2023 23:09
3 1 Atbildēt

Ko niekus, šie tur lejā pie Titānika, joprojām cītīgi strādā pie seifa atvēršanas ...

Traki 22.jūnijs 2023 11:02
2 1 Atbildēt

atceros kā pēc sprādziena uz krievu atomzemūdenes Kursk šai valstij piemītošajā stilā tika melots, ka sakari ar jūrniekiem nodibināti, viss pēc plāna, rietumnieku palīdzība nav vajadzīga.

Miks 22.jūnijs 2023 12:49
1 2 Atbildēt

Jūrā nevar atrast 500 bēgļus pie ES krastiem, bet šeit - viss priekš bagātniekiem. ES "Cilvēktiesības"

MMX 22.jūnijs 2023 16:45
1 0 Atbildēt

Par kompāniju, kas radīja konkrēto zemūdeni sāk uzpeldēt visādas interesantas lietas. Pirmkārt šamējo vadība esot atteikusies darbā pieņemt pieredzējušus kadrus jo "50 gadīgi veči traucē jauniešiem sapņot", kā arī viens no inženieriem, kas izteikušies par to, ka zemūdenē trūkst drošības aprīkojuma esot vienkārši atlaists. Katrā ziņā te velk uz dabīgo atlasi (jo pa burbuli aizgājis arī izpilddirektors), un kaudzi ar skandāliem 

www.reuters.com/world/us/miss...18-2023-06-21/

freebeacon.com/culture/ocean...iversity-woke/

Bild 22.jūnijs 2023 21:47
0 0 Atbildēt

22.06 vācu Bild raksta, ka nogrimušā Titānika apkaimē atrastas kaut kāda peldlīdzekļa atliekas, iespējams no pazudušās mini zemūdenes: 

A debris field was discovered within the search area by an ROV near the Titanic. Experts within the unified command are evaluating the information. 1/2

— USCGNortheast (@USCGNortheast) June 22, 2023

Quelle: USCGNortheast

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti