Mākslīgais intelekts arī veļas mazgājamā mašīnā

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 16.maijs 2018 9:52

Samsung laidis klajā jauno QuickDrive veļasmašīnu, ar kuru iespējams pat divas reizes samazināt mazgāšanas cikla ilgumu, vienlaikus ietaupot enerģiju par 20%, veicot saudzīgu mazgāšanu un nezaudējot mazgāšanas kvalitāti*. Turklāt, ja kādu apģērba gabalu aizmirsts ielikt veļasmašīnā, to var pievienot arī tad, kad mazgāšanas cikls jau uzsākts.

“QuickDrive ievērojami samazina veļas mazgāšanai patērēto laiku, ļaujot veltīt vairāk laika sev un dzīves baudīšanai – tas ir nopietns sasniegums ne vien Samsung, bet visas industrijas līmenī,” saka Sergejs Kostjučenko, Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā. “Viedās tehnoloģijas padara veļas mazgāšanu vienkāršāku un ērtāku.”

Veļasmašīnā iebūvētā Q-Drum tehnoloģija apvieno aizmugurējo plātni un galveno cilindru, kas rotē neatkarīgi viens no otra. Ja parastās veļasmašīnas mazgāšanas cikla laikā veļa pārvietojas no cilindra augšas uz apakšu, tad QuickDrive veļasmašīna šai kustībai pievieno arī dinamisku veļas pārvietošanu no cilindra priekšpuses uz aizmuguri, nodrošinot ne vien ātru, bet arī maigu un efektīvu traipu tīrīšanu.

EcoBubble tehnoloģija, samaisot gaisu ar ūdeni un mazgājamo līdzekli, rada smalkus burbulīšus, kas iekļūst apģērbā ātrāk un palielina līdzekļa iedarbību pat pie zemas mazgāšanas temperatūras.

Inovatīvā AddWash funkcija sniedz iespēju pievienot apģērbu, kad mazgāšanas cikls jau uzsākts**. Šī funkcija noderīga ne vien, lai pievienotu aizmirstu zeķi, bet arī, lai vienlaikus ar citiem materiāliem varētu mazgāt smalkus audumus, ko nepieciešams pievienot mazgāšanas cikla beigu posmā. Tāpat šī tehnoloģija ļauj pievienot veļas mazgājamo līdzekli vai veļas mīkstinātāju mazgāšanas cikla laikā.

2018. gada Samsung Electronics veiktajā aptaujā*** par veļas mazgāšanas paradumiem Baltijā lielākā daļa respondentu (vairāk kā 75%) norāda, ka parasti veļas mazgāšanu ģimenē veic sievietes, mājas darbos pavadot piecas un pat vairāk stundas nedēļā. Q-rator jeb veļas mazgāšanas asistents, kas izmanto mākslīgā intelekta tehnoloģijas, nodrošina trīs viedfunkcijas, kas atvieglo veļas mazgāšanu:
• Auto Optimal Wash jeb automātiskā mazgāšana, kas, nosakot veļas apjomu, ūdens līmeni un netīrumu pakāpi, automātiski dozē veļas mazgāšanas līdzekļa un mīkstinātāja daudzumu;
• Laundry Planner jeb mazgāšanas laika plānotāju, kas ļauj pielāgot mazgāšanas cikla beigu laiku;
• Laundry Recipe jeb mazgāšanas instruktoru, kas dod padomus par piemērotāko mazgāšanas ciklu, ņemot vērā lietotāja norādīto apģērba krāsu, auduma materiālu un netīrības pakāpi.
• HomeCare Wizard jeb mājas darbu pārvaldnieku, kas uzrauga mazgāšanas procesu, brīdinot lietotāju par potenciālām problēmām un palīdzot tās ātri novērst.

QuickDrive veļasmašīna, tāpat kā jaunākie televizori un citas sadzīves elektronikas ierīces, ir savienojama lietu internetā (IoT) un vadāma, izmantojot mobilo lietotni.

QuickDrive veļasmašīnā ir iebūvēts keramiskais sildītājs ar jauna veida pārklājumu, kas aizsargā no kaļķakmens nosēdumu veidošanās, samazinot nogulšņu daudzumu par 55%, salīdzinot ar citiem keramiskajiem sildītājiem, tādējādi padarot sildītāju izturīgāku un tā darbību ilgmūžīgāku.

* QuickDrive tehnoloģiju pārbaudīja pasaulē lielākā pārbaudes organizācija Intertek, kas atzina, ka šī tehnoloģija nodrošina tādu pašu mazgāšanas kvalitāti, kā citi pieejamie produkti, ievērojami īsākā mazgāšanas laikā.
** Veļasmašīnas durtiņas iespējams atvērt, ja mazgāšanas temperatūra nepārsniedz 50℃
*** Aptauja veikta Baltijas valstu ietvaros 2018. gada aprīlī, aptaujājot 1560 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti