Sony laiž klajā jaunākās Alpha sērijas kameras: Alpha 7C II un Alpha 7C R

 

Foto: Publicitātes foto

Sony | 1.septembris 2023 12:44

Sony nāk klajā ar divām pilna kadra kamerām: Alpha 7C II un Alpha 7C R, kuras ir jaunākais papildinājums Alpha kameru ar maināmiem objektīviem līnijā. Kameras sver aptuveni 513 gramus, to izmēri ir: 12cm x 7cm x 6cm. Alpha 7C II ir Alpha 7C otrās paaudzes versija, kas izceļas ar izcilu veiktspēju un piemērotību fotografēšanai ceļojumos.

Jaunā ALPHA 7C II kamera apvieno augstas izšķirtspējas (33 pikseļu) attēla sensoru ar kompaktu un vieglu dizainu, toties ALPHA 7C R kamera nodrošina izcilu attēlu izšķirtspēju, pateicoties 61 megapikseļu sensoram, kurš ir izmantots šīs pašas sērijas Alpha 7R V modelī. Nenoliedzami ALPHA 7C R būs piemērota ne tikai ikdienas mirkļu iemūžināšanai. Pielāgojot iestatījumus, būs iespējams izvēlēties starp portretu, dzīvnieku un ainavu fotografēšanas režīmiem, kā arī izbaudīt ērto vadāmību, pateicoties tam, ka kamera ir viegla.

Abi jaunie kameru modeļi ir aprīkoti ar MI apstrādes bloku un BIONZ XR procesoriem, kas iestrādāti jau iepriekš izziņotajās, jaunākajās Sony maināmo objektīvu kamerās, piemēram, Alpha 7R V un Alpha 6700. Reāllaika izsekošana (AF) ar augstu precizitāti atpazīst dažādus objektus, un 5-asu iekšējā stabilizācija spēj kompensēt 7 ekspozijas soļus. Attiecībā uz video veiktspēju, abas kameras atbalsta augstas kvalitātes 4:2:2 10-bitu video ierakstīšanu līdz 4K60p, savukārt S-Cinetone krāsu kodēšana ļauj radīt kino cienīgus kadrus. Turklāt abām kamerām ir aktīvā režīma korpusa attēla stabilizācija, MI balstīta automātiskā kadrēšana, digitālais audio interfeiss un citas funkcijas, kas atbalsta augstas kvalitātes video uzņemšanu.

"Piedāvājot uzlabotās ALPHA 7C II un ALPHA 7C R kameras mēs dodam kā fotogrāfiem, tā videogrāfiem iespēju izmantot pašus modernākos rīkus un paplašināt radošās izteiksmes spektru. Turklāt novērojam pieaugošo lietotāju vēlmi dalīties ar iemūžināto saturu sociālajos medijos, tādēļ tiek meklētas tieši kompakta izmēra un augstas kvalitātes bezspoguļa maināmo objektīvu kameras," pauž Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe digitālās attēlveidošanas produktu mārketinga direktors.

ALPHA 7C II galvenās funkcijas:

·         33 megapikseļu Exmor R CMOS sensors un jaunākais BIONZ XR attēla apstrādes mehānisms, kas būtiski uzlabos video un attēlu apstrādi.

·         Kompakta, ērta un viegla. ALPHA 7C II ir par 22% vieglāka un līdz 45% kompaktāka, nekā iepriekšējās Alpha sērijas kameras.

·         Standarta ISO jūtības diapozons no 100 līdz 51 200 (izvērsumā no 50 līdz 204 800), kas nodrošinās īpaši augstu optisko veiktspēju visā tālummaiņas diapazonā, tostarp beztrokšņu fotografēšanu.

ALPHA 7C R galvenās funkcijas:

·         Apvienojumā ar 61 pikseļa Exmor R CMOS sensoru un jaunāko BIONZ XR veiktspējas ātrumu, tiks nodrošināta izcila attēla kvalitāte, vienlaikus saglabājot kompaktu dizainu.

·         Kompakta, ērta un viegla. ALPHA 7C R ir par 29% vieglāka un aptuveni 53% kompaktāka.

·         Standarta ISO jutības diapazons attēlu un video uzņemšanai ir no 100 līdz 32 000 (izvērsumā no 50 līdz 102 400).

·         Papildus iebūvētajai 7 soļu vērtajai optiskajai 5-asu attēla stabilizācijai, kamera atpazīs un koriģēs pat nelielu izplūdumu 1 pikseļa (px) līmenī.

·         Aprīkota ar Pixel Shift Multi Shooting, kas uzņem vairākus attēlus, lai vēlāk tos apstrādātu, izveidojot augstas izšķirtspējas attēlu.

·         Iespēja sakombinēt kameras korpusu ar roktura pagarinājumu GP-X2 (iekļauts ALPHA 7C R komplektā), kas nodrošina ērtu, stabilu fotografēšanu ilgākā periodā vai brīžos, kad tiek izmantots telefoto objektīvs.

ALPHA 7C II un ALPHA 7C R – ērtas un kompaktas

Abas kameras ir viegli lietojamas un ērti pārnēsājamas to kompaktā izmēra dēļ (12.4cm x 7cm x 6.4cm). Apvienojumā ar FE 16-35mm F2.8 GM II objektīvu iespējams sasniegt izcilu attēla veiktspēju un ātru AF, kas ir raksturīgi G Master objektīviem, kā arī spilgtumu F2.8 visā tālummaiņas diapazonā. Vērts atzīmēt, ka ikvienam Alpha sērijas kameras īpašniekam ir iespēja izvēlēties piemērotāko objektīvu no vairāk nekā 70 E-mount sērijas modeļu klāsta.

Uzlabota objektu atpazīšana, pateicoties MI apstrādes blokam

Mūsdienu mākslīgā intelekta apstrādē tiek izmantota detalizēta informācija par cilvēka ķermeni un dažādām pozām, lai ievērojami uzlabotu atpazīšanas precizitāti un kamera spētu “atrast” objektus ne tikai pēc sejām un acīm. Papildus cilvēkiem un dzīvniekiem, tagad jaunās kameras atpazīs putnus, kukaiņus, automašīnas, vilcienus un arī lidmašīnas.

Uzlabota video veiktspēja

ALPHA 7C II un ALPHA 7C R nodrošina augstas izšķirtspējas un detalizētus video plūsmu, kas atbilst 7K un 6K, pārvēršot to 4K video. Izmantojot Log shooting mode lietotājs var uzņemt kadrus, vienlaikus novērtējot, kā fināla kadrs izskatīsies ar pēcapstrādi. Gammas līkne S-Log3 nodrošina spēju attēlot smalkus pustoņus, vienlaikus iegūstot līdz pat 14+ dinamiskā diapazona līmeņiem, turklāt kameras ir aprīkotas ar Sony unikālo S-Cinetone, funkciju, kas var radīt kinematogrāfisku efektu jau kamerā, neizmantojot pēcapstrādi. Balstoties Sony Cinema Line produktos gūtajā pieredzē, S-Cinetone funkcija nodrošina dabisku ādas toni, kas savukārt rada kinematogrāfisku efektu. Iespējams izmantot arī Creative Look funkciju, kas ļaus vienkārši un ērti pievienot filtrus gan video, gan attēliem.

Lietojamība un savienojamība

Kameras aprīkotas ar skārienjūtīgu LCD monitoru ērtākai lietošanai. Tāpat arī papildus korpusā iestrādāta poga, kas ļauj lietotājam pielāgot vēlamās funkcijas, turklāt abas kameras atbalsta lietotni Creators' App videoklipu un fotoattēlu augšupielādēšanai mākonī.

Domājot par ilgtspēju

Pēdējo 11 gadu laikā Sony digitālajos fotoaparātos un digitālajās videokamerās aptuveni 395 tonnas neapstrādātas plastmasas ir aizstājis ar pārstrādātu plastmasu, tostarp SORPLAS, lai samazinātu produktu ietekmi uz vidi, vienlaikus neupurējot funkcionalitāti.

Cena un pieejamība

Jaunā ALPHA 7C II būs pieejama pie autorizētiem Sony produktu izplatītājiem Latvijā, sākot ar 2023. gada septembri, un tās cena būs aptuveni 2400 EUR , bet komplektā ar 28-60mm objektīvu tā maksās 2700 EUR.

Vairāk informācijas par jauno ALPHA 7C II šeit: https://www.sonylatvija.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/Alpha 7C II

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO) 1

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti