Iemanevrē strupceļā (+ video) 21

 
iAuto | 22.oktobris 2014 16:42

Vadītājs, kurš līdz tam veikli pārvietojas starp joslām, nolemj apsteigt lēnāk braucošo transportu pa labo pusi un gūst mācību uz visu mūžu. Autora novēlējums ir likumsakarīgs: "Nekad tā nedariet un nepārkāpiet satiksmes noteikumus."

 
Visi komentāri
 
Latvietis 22.oktobris 2014 19:16
6 11 Atbildēt

tas var notikt tikai krievijā :D

stulbie krievi

Krysis 22.oktobris 2014 20:33
9 1 Atbildēt

Nu, nezinu gan, manuprāt pie mums daudzi brauc tieši tāpat... tāpēc avāriju ar īsti netrūkst...

Vernons 22.oktobris 2014 20:40
1 9 Atbildēt

Gājējiem aizliegts iziet uz brauktuves no aizsega, bet auto vadītājiem "ielidot" joslā no aizsega drīkst!

Palaidniex 22.oktobris 2014 21:15
5 0 Atbildēt

Drīkstēt un prātīgi rīkoties - nav viens un tas pats.

Un pat ja to aizlieg, tādi manevri turpināsies, jo ja cilvēki nesaprot elementāras lietas un iespējamās cēloņsakarības, nekādi noteikumi viņus nespēs labot...

Vernons 22.oktobris 2014 21:32
0 7 Atbildēt

Un par šo klusē satiksmes Noteikumi!

Palaidniex 23.oktobris 2014 9:29
8 0 Atbildēt

Kuros MK noteikumos ir rakstīts, ka nedrīkst lekt uz galvas upē nezinot, kas darās zem ūdens?

Kuri MK noteikumi nosaka, ka nedrīkst mēģināt ar aizsietām acīm skriet pa mežu?

Starp citu lai no šīs nelaimes izvairītos pilnīgi pietiek ar tevis sludinātā 10. punkta ievērošanu, kā arī papildus izpildot sekojošo punktu prasības:

112. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus (īpaši redzamību braukšanas virzienā).

114. Apdzīvotās vietās visu transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 50 km/h, bet dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijās - 20 km/h.

Vernons 23.oktobris 2014 10:14
2 11 Atbildēt

Drīkst, drīkst! Ar galvu sienā arī skriet drīkst! Kāda starpība ar kādu ātrumu Tu brauc! Pārliecinies, vai josla kurā Tu iebrauksi ar doto ātrumu, ir brīva pietiekamā attālumā!

Ironiju Tu nesaproti. Ceļu satiksmē Tu nepiedalies! Savstarpējas cieņas izrādīšana Tev ir sveša. Interesanti, ko Tu dari šajā lapā?

Ātrumu starpība blakus joslās, vienā virzienā, pilsētā, nedrīkst parsniegt 20 km/h! Krustojumā, degot zaļam signālam, ātrumu starpībai jābūt vēl mazākai! Man visos sīkumos paskaidrot kāpēc!

Tikai viens punkts tā īsti atbilst situācijai 10., tie pārējie lieki. Vairāk kā par vienu joslu vienā ņēmienā pārkārtoties nedrīkst! Sekas ir tieši šādas! Un šis nav vienīgais tāds gadījums. Neredzi, neskrien!

Palaidniex 23.oktobris 2014 14:06
4 0 Atbildēt

Un kāds sakars ar ātrumu starpību starp joslām???

Ja pirmajā joslā ir parkings, vai nav aizliegta apstāšanās un stāvēšana un tur stāvošam tr. līdzeklim ātrums ir 0 km/h, tad pēc tava spriedelējuma pa otro joslu nedrīkst braukt ātrāk par 20 km/h?

Otrs piemērs - 1. vai kreisā josla stāv, jo gaida atļaujošu signal vai brīvu ceļu un izpilda ceļa došanas prasības pret tiem, kam priekšroka, tad garām tai joslai ar stāvošu transport nedrīksti braukt ar vairāk kā 20 km/h lielu ātrumu?

TU pats kaut reizi šādu murgu esi izpildījis? Kāpēc?

Vernons 23.oktobris 2014 14:57
0 7 Atbildēt

Redzamība un pārredzamība nav viens un tas pats!

Palaidniex 23.oktobris 2014 15:28
5 0 Atbildēt

Es jau zinu, ka vernons atbilst (tātad ir) grūtgalvim...

Palaidniex 23.oktobris 2014 14:03
7 0 Atbildēt

Vernon, tev poatiešām tik dramatiski ar pielekšanu????

Kārtīgi izlasi 112. punktu! It īpaši iekavās ierakstīto!

Tās iekavas un kas tajās nepierakstīju es, bet tas ir ierakstīts spēkā esošo CSN redakcijā.

Pacientam, saskaņā ar CSN 112. punktu bija Jābrauc ar ātrumu, kas atbilst redzamībai braukšanas virzienā. Avārija bija nenovēršama, jo tika pārkāpts 112. punkts! Ātruma izvēlē netika ņemta vērā redzamība braukšanas virzienā! Kas te nesaprotams?

Vernons 23.oktobris 2014 14:42
0 7 Atbildēt

Par to pašu redzamību braukšanas virzienā! Otrā joslā stājas fūre, luksoforā zaļais, pretī braucošais nav redzams, kurš vēlas veikt kreiso pagriezienu, mana josla brīva, ātrums 50 km/h! Kāpēc jāsamazina ātrums, ja es neko nepārkāpju? Bet tad kad tas, ko es neredzu un mani neredz, aizgriež priekšā un notiek sadursme, tad man no tā vieglāk nekļūst, kad vainīgs pretī braucošais un vainīgs satiksmes organizātors.

Cits gadījums - Vienības gatves un Graudu ielas krusts virzienā uz centru!

Manis pieminētā krustā, ar ieslēgtu kreiso virziena rādītāju, no otrās joslas griež pa labi, man gar priekšu, mani glāba mana filozofija! Un vainīgais vēl bija pazīstams - "Vernon piedod"!

Par redzamību braukšanas virzienā ar šādiem video rullīšiem jamāca! Jāmāca vērtēt situāciju, nepārkāpjot ātrumu arī vari nonākt šādā situācijā!

Palaidniex 23.oktobris 2014 15:32
7 0 Atbildēt

Kā mani uzjautrina, kā tu proti neatbildēt uz jautājumiem... Vēlreiz jautāju - Lāčplēša iela, ceļa malā (1. joslā) noparkoti auto - tu tur brauc ar ne lielāku ātrumu par 20 km/h?

Un kāds te sakars ar reāliem bezkauņām un idiotiem? Tik pat labi nebrauc pa kreiso joslu (nedod dieva ar maks atļauto) uz Brīvības ielas, jo neatļautā vietā (un pilnīgi debilā laikā) kāds pretīmbraucošais uzrīkos pagriešanos pa kreisi...

Ja jau Tev tāda filozofija - tad Tev vase nevajag vispār neko darīt, jo jebkur un jebkas var notikt - pa nakti var uzbrukt griesti - iekrist gultā, tāpēc jāguļ zem gultas, bet ja nu plūdi?

sarashkins 24.oktobris 2014 14:02
1 2 Atbildēt

Tāds tādu atradis... :D

Aivars06 22.oktobris 2014 21:10
7 0 Atbildēt

ir teiciens lēnāk brauksi tālāk tiksi

Sed 23.oktobris 2014 0:04
0 0 Atbildēt

Vaid diezgan pamatīgi. Laikam galvu sasita un varbūt arī kājas iespieda. Bēdīgi. :(

agris 23.oktobris 2014 19:36
1 0 Atbildēt

gan jau kārtējais Bembists... tā viņiem vajag! varbūt nāks pie prāta...

Krotow 24.oktobris 2014 8:42
0 0 Atbildēt

Drīzāk žigulists.

IkdienasViesis 24.oktobris 2014 14:40
0 0 Atbildēt

Ļoti labs video - poliči un apdrošinātāji būs vienkārši sajūsmā....

Palaidniex 24.oktobris 2014 22:33
2 0 Atbildēt

Vernon, starp citu, kurš pa priekšu braucējs te bija pie vainas? :D

Vernons 25.oktobris 2014 10:53
0 4 Atbildēt

Nezāģē pa joslām! 1% gadījumu, kad priekšā esošais nav vainīgs un šis ir tas gadījums! Visam pārējam, iepriekš rakstītam, daudzi nepiekrīt, bet diemžēl arī tā dzīvē notiek.

Šim braucējam ātrums bija virs 85 km/h! Apzaga sevi, laikā un telpā, un gandrīz galu dabūja. Iepriekšējs nodoms sevi uz viņpasauli aizraidīt nebija,bet cik tur trūka.... .

Priekšā esošais vienmēr būs pie vainas, ja nepildīs loģiski un secīgi CSN prasības! Un tieši video reģistratori noliks visu un visus pie vietas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vai CSN 113. punkts ļauj turpināt kustību pa labo joslu ārpus apdzīvotām vietām? Jā vs Nē 2.DAĻA (+ VIDEO)

iAutolv skaidro noteikumus, kas attiecas uz braukšanas kārtību joslās un apsteigšanu apdzīvotās vietās un ārpus tām. Ir arī jautājumi, tādēļ skatāmies video un rakstām savus komentārus. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 10

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti