Latvijas motošoseja 2006 – finišs Nautilusā

 
6.novembris 2006 12:09

Aizritējusi kārtējā motošosejas sezona un laiks izvērtēt paveikto un darāmo nākotnei. Katra sezona nes ko jaunu, atšķirīgu un nemainīgas paliek tikai ar ātrumu apsēsto emocijas, kuru baudīšanai arī šogad pilnā ātrumā trasēs devās vairāk par trīsdesmit Latvijas motošosejas braucēju.

Visus Latvijas motošosejniekus līdzjutēji klātienē varēs satikt 11.novembrī klubā Nautilus, kur risināsies Bikers Night at Nautilus šovs ar sezonas labāko apbalvošanu. Sākums plkst.21.00. Faniem ieeja brīva.


 
Lai sapurinātu iepriekšējos gadus stagnējošo nacionālo čempionātu profesionālajās SS 600 un Superbike klasēs, sezonas sākumā tas tika padarīts par atklātu, kas savukārt padarīja cīņu par čempiontituliem kvalitatīvāku. Un lūk arī rezultāts, pēc vairāku gadu Agra Neijas dominantes, šogad par Latvijas čempionu prestižajā Superbike klasē kļūst igaunis Hanno Velts. Trešais – lietuvietis Šarunas Pladas. Jāpiezīmē, ka identiska vietu kārtība ir arī Baltijas čempionātā, kas atšķirībā no Latvijas piecu posmu sacensības, tika izspēlēts trijos etapos. Pirmā šīgada Latvijas čempionāta posma uzvarētāja Bruno Rožkalna sniegums solīja intrigu arī turpmākajās sacīkstēs, taču Maskavas supermoto gūtā trauma izslēdza no cīņas MV Agustas braucēju. Tas gan netraucēja Bruno kļūt par Krievijas motociklu federācijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju. Līdzīgs punktu skaits bija arī Jurim Svarinskim, un vietu sadalījumu izšķīra Rožkalna uzvaru skaits. Savukārt Juris ir viens no retajiem Baltijas braucējiem, kas sezonas izskaņā startējis arī Ukrainas čempionātā. Savu relatīvo neveiksmi Baltijas un Latvijas čempionātos Agris Neija ir kompensējis kļūstot par Krievijas čempionu Superbike klasē un sezonas pēdējā sacīkstē Biķerniekos uzstādot trases rekordu – 1:38:737, kuru kā prognozē eksperti tuvākajā laikā diez vai izdosies pārspēt. Visu sezonu veiksmīgi brauca arī Andrejs Grīnbergs un Andrejs Kuzņecovs, ieņemdami vietas tūlīt aiz līderiem.

Nomainot jaudīgo Superbike pret SS 600 klases motociklu, otro elpu ir atguvis Igors Miezis. Latvijas čempiontituls un Baltijas vicečempions SS 600 klasē. Igors ir viens no retajiem Latvijas motošosejniekiem, kuri ņēma dalību tradicionālajās Kalev motosacīkstēs Tallinā un ierakstīja sevi vēsturē finišēdams trešais. Atgādināsim, ka šīs sacīkstes ir ļoti bīstamas, jo trasi veido koku ieskauta iela un lietus laikā(kā bija šoreiz) daži dalībnieki pat neizbrauc uz starta. Ceturtais Latvijas čempionātā palika Viktors Krāmers, kurš pilotē tehniski vislabāk sagatavoto motociklu šajā klasē.

Neveiksmīgs kritiens treniņos un līdz pjedestālam pietrūkst solis. Dainis Liņķis savu pirmo pilno sezonu SS 600 klasē pavadīja iepazīstot trases un pretiniekus. Sestā vieta Latvijā un septītā Baltijā jāuzskata par tramplīnu nākošai sezonai.

LaMSF Kausa izcīņā B 600 un B1200 klasēs cīņu bija mazāk. B 600 klasē pārliecinoši pirmais bija Aleksandrs Bekers, kurš sevi teicami apliecināja arī Krievijas čempionātā ieņemdams otro vietu Superstock 600 ieskaitē. Agris Šipkovs bija stabils visu sezonu, kas ļāva droši būt otrajam, trešo vietu atvēlot debitantam Jurim Kerstenam. Arī B 1200 klasē neapstrīdami pirmais bija Roberts Maslihs, atvēlot otro vietu Henrijam Bukavam, kura veiksmīgais starts sezonas izskaņā ļāva apsteigt pieredzējušo Nikolaju Stešku. Jāpiezīmē, ka Nikolajs šosezon bija vienīgais, kas startēja arī 250/400 klasē. Arī vienīgais Latvijas pārstāvis 125 ccm klasē Garijs Rožkalns ir braucis atzīstami – kopvērtējumā trešais Baltijā. Augusta sākumā uz Zviedriju, Eiropas Kausa izcīņas sacensībām klasiskajiem sacīkšu motocikliem devās arī Tāls Meļķis. Septītā vieta 175 ccm klasē un milzīga motivācija noorganizēt šādu pasākumu Latvijā.

Nākošā sezona Latvijas motošosejniekiem rādās daudz starptautiskāka. Sakarā ar straujo izmaksu kāpumu, kas ir neadekvāts Biķernieku trases kvalitātei, zem jautājuma zīmes ir Rīgas posmu norise. Tāpēc līdztekus Kauņas un Pērnavas trasēm tiek plānoti braucieni uz Somiju un Zviedriju, kas ļaus objektīvi salīdzināt mūsu motošosenieku varējumu un nest Latvijas motošosejas vārdu pasaulē. 

Tāls Meļķis
LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Biedrība: Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām 6

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!". Lasīt vairāk

 

Vai CSN 113. punkts ļauj turpināt kustību pa labo joslu ārpus apdzīvotām vietām? Jā vs Nē 2.DAĻA (+ VIDEO) 47

iAutolv skaidro noteikumus, kas attiecas uz braukšanas kārtību joslās un apsteigšanu apdzīvotās vietās un ārpus tām. Ir arī jautājumi, tādēļ skatāmies video un rakstām savus komentārus. Lasīt vairāk

 

40 gadi bez kārtīga remonta: “Kur paliek mūsu ceļa nodoklis, ko maksājam?” Protests Rojā (+ VIDEO) 15

Pēdējā administratīvi teritoriālā reforma Roju pievienoja Talsiem, rojniekiem solīja, ka uz novada centru tie varēs aizbraukt pa sakārtotu ceļu. Taču realitātē viņiem regulāri salauztas automašīnas, dārgi remonti. Viņuprāt, arī atpūtnieki izvēlas piejūras ciemam mest līkumu. Lai beidzot skaļāk pievērstu uzmanību nesakārtotajam ceļam, ap 250 automašīnu devās protesta braucienā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti