Aldis Kasparovičs – trīskārtējs Latvijas čempions autotrekā!

 
14.augusts 2007 8:52

Uzvarot Latvijas autotreka čempionāta priekšpēdējā – ceturtajā – posmā, par 2007. gada Latvijas čempionu autotrekā kļuvis jēkabpilietis Aldis Kasparovičs.

Tā kā otrais palika Alda dēls un komandas biedrs Kristaps Kasparovičs, vienu posmu līdz sezonas beigām zināma arī čempione komandu vērtējumā – tā ir vienība “Optimus Racing Team”.

Tas, ka Aldis Kasparovičs kļūs par trīskārtēju Latvijas čempionu autotrekā, bija skaidrs jau pēc titula pretendenta Raimonda Tiltiņa pirmā brauciena – smiltenieša VW Golf automobilim neizturēja dzinējs. Līdz ar to šajā etapā Raimonds palika bez punktiem un arī čempionāta kopvērtējumā atkrita no otrās uz ceturto vietu, atvadoties no cerībām uz titulu.

Savukārt Raimonda neveiksmi pilnībā izmantoja Kristaps Kasparovičs, kurš čempionāta kopvērtējumā atradās uzreiz aiz Tiltiņa. Uzvarējis visos četros priekšbraucienos, Kristaps uz finālu stājās ar lielāko punktu summu. Diemžēl neveiksme pirmajā finālā – plīsusi riepa – liedza Kasparovičam jaunākajam izcīnīt pirmo uzvaru autosportista karjerā.

Nepaveicās vēl vienam jaunās paaudzes sportistam. Ulvis Bujāns bija pārliecinošs līderis pirmajā finālbraucienā, kad pēdējā aplī viņa Seat Ibiza automobilim nolūza ritenis un Ulvis kārotās uzvaras vietā abos finālos saņēma nullīti un samierinājās ar trešo vietu. Uzreiz aiz Bujāna – ceturtajā vietā – finišēja Jolands Dišlers, kuram šāds sasniegums bija pa spēkam jau trešo posmu pēc kārtas. Čempionāta kopvērtējumā Jolands pacēlies uz bronzas medaļnieka pozīciju.

Interesants bija Alda Kasparoviča gājiens pretī finālam. Pirmajā braucienā viņš avarēja un nopelnīja nullīti, otrajā un trešajā braucienā uzvarēja, bet ceturtajā piekāpās Ulvim Bujānam. Sekojoši finālā Aldis iekļuva ar astoņiem punktiem, kamēr viņa dēlam Kristapam bija 14. Uzvara šķita nereāla, taču Kristapa pārsistā riepa un Bujāna neveiksme pavēra Aldim ceļu uz goda pjedestāla augstāko pakāpienu. Galu galā viss nonāca līdz pārbraucienam – pēc fināliem Aldim un Kristapam Kasparovičiem bija vienāds punktu skaits. Pārbrauciena startā ātrāks bija Aldis, nobrauca priekšā visus četrus apļus, taču pirms finiša līnijas nobremzēja, lai dēlu palaistu priekšā. Tomēr Kristaps atteicās pieņemt šādu dāvanu un arī nobremzēja pirms finiša līnijas – sak’ uzvara ir jānopelna, nevis jāsaņem dāvanā. Lielisks žests no jaunā sportista puses!

Lai arī abi čempiontitula ieguvēji jau zināmi, noteikti izvērsīsies interesanta cīņa par pārējām godalgām gan individuālajā, gan komandu vērtējumā. Pēdējais posms notiks 15. septembrī. Latvijas autotreka čempionāta 4. posmu atbalstīja Hipotēku Banka, Cēsu Alus un Jēkabpils Dome, bet visu čempionātu kopumā atbalsta TV raidījums Zebra, kurš redzams LTV-1 katru trešdienu pl. 22:35.

Latvijas čempionāta 4. posma rezultāti
Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 14 punkti., Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 14 p., Ulvis Bujāns (Cēsis, Seat Ibiza) 11 p., Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 10 p., Andis Osmanis (Jēkabpils, VW Golf) 7 p., Konstantīns Calko (Uno Motorsport, Opel Kadett) 6 p.

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc 4. posma
Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 58 punkti, Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 37 p., Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 30 p., Raimonds Tiltiņš (Smiltene, VW Golf) 29 punkti, Ulvis Bujāns (Cēsis, Seat Ibiza) 26 p., Vladmirs Calko (Weis Racing Team, VW Golf) 24 p.

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc 4. posma
Optimus Racing Team (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 95 punkti, Weis Racing Team (Stepans Calko, Vladimirs Calko) 46 p., Uno Motorsport (Kaspars Skrūzmans, Konstantīns Calko) 37 p., Krustpils (Kaspars Ģirģens, Mārtiņš Dzenītis, Aivars Ģirģens) 28 p., Os-kar (Juris Šalajevs, Oskars Šalajevs) 9 p.

Visi Latvijas autotreka čempioni
1999. gads    Vilnis Buholcs (Jēkabpils, VW Golf)
2000. gads    Rihards Eigims (Daugavpils, Renault Clio)
2001. gads    Vladimirs Ribņikovs (Daugavpils, VW Golf)
2002. gads    Sergejs Blažēvičs (Jēkabpils, VW Golf)
2003. gads    Mārtiņš Svilis (Jēkabpils, Toyota MR-2)
2004. gads    Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf)
2005. gads    Aigars Nitišs (Jēkabpils, VW Golf)
2006. gads    Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf)
2007. gads    Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf)


LAF autotreka komisijas vadītājs Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti