Vasaras autosprinta čempionāta sākums jau šonedēļ

 
19.aprīlis 2010 9:03

24. aprīlī sezonu sešu posmu garumā uzsāks Latvijas vasaras autosprinta čempionāta dalībnieki. Pirmā posma, kas risināsies „333” trasē pie Rīgas, starts plkst.12.

Jau trīs nedēļas sacensību mājaslapā www.vasarassprints.lv rit reģistrēšanās čempionāta atklāšanas posmam, kas tradicionāli notiks „333” trasē pie Rīgas. Šobrīd pieteikumu sarakstā atrodami vairāk nekā 30 dalībnieku vārdi. Lai arī līdz sacīkstēm atlikusi tikai viena nedēļa, vēl ir virkne sportistu, kuri atstājuši pieteikšanos uz pēdējo brīdi, tāpēc šobrīd vēl grūti izveidot pilnvērtīgu ainu par dalībnieku sastāvu.

Atgādināsim, ka ar savu automašīnu vasaras autosprinta sacensībās var piedalīties jebkurš braukt gribētājs. Patīkami, ka pieteikumu sarakstā redzams daudz jaunu braucēju, kuri līdz šim nav startējuši vasaras autosprintā. Savu funkciju – jaunu dalībnieku piesaistīšanu – pilda arī „Street” klase, kurā drīkst piedalīties tikai ar ielas riepām, sporta „slikus” atstājot tiem sportistiem, kuri par mērķi izvirzījuši cīņu par čempionāta godalgām. Šosezon arī „Street” grupā ieviests dalījums pēc motora tilpuma - 1800 Street, 2500 Street, 2500+ Street. „Street” klasēm šobrīd vēl nav piešķirts čempionāta statuss un tiks izcīnīts Latvijas kauss. Tomēr teorētiski arī ar ielas riepām braucošie var pacīnīties par čempiona titulu, jo viņu rezultāti paralēli tiks ieskaitīti arī čempionātā iekļautajās klasēs – 1800, 2500, 2500+.

Čempionāta ieskaitē rezultātus gan vērtē tikai LAF Standarta automobiļu komisijas braucējiem ar 2010. gada autosprinta licenci (maksā 30 Ls). Līdzās labākajiem Latvijas vasaras sprinta braucējiem pirmajā posmā plāno startēt Krievijas rallija zvaigznes Staņislava Grjazina 16 gadus vecais dēls Vasīlijs. Tā jaunajam censonim, kura treneris Latvijā ir šosejas meistars Ģirts Krūzmanis, būs debija oficiālas sacensībās. Interesi par startēšanu pirmajā posmā izrādījuši arī Igaunijas braucēji.

Pēc 24. aprīļa sacensībām „333” trasē tiks aizvadīti vēl pieci posmi - „Rullīša” kartinga trasē Jelgavā (29. maijā), „Poligonā” Kandavā (17. jūlijā), „Tepera” kartinga trasē Smiltenē (14. augustā) un divreiz „Biķernieku” trasē Rīgā (19. jūnijā un 2. oktobrī). Pirms „Biķernieku” posmiem dalībniekiem būs jāpiedalās obligātajos treniņbraucienos, jo šī trase ir pati ātrākā kalendārā.

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „SS.lv”, „Tehniskaisveikals.lv”, „Auto24.lv”, „Autodekor.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti