Jelgavā pulcēsies tehnisko sporta veidu piekritēji

 
19.jūlijs 2010 10:11

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, auto un moto entuziasti no dažādiem klubiem aicina jelgavniekus un pilsētas viesus vienoties labdarības pasākumā «Ar transportu, kam ripuļi uz asīm - labdarībai», kas 14. un 21.augustā notiks Jelgavā.

«Pirms Ziemassvētkiem organizējam labdarības akciju, taču nolēmām, ka ar vienu pasākumu nepietiek. Tāpēc Jelgavā taps kas neparasts un vēl nebijis, uz ko iedvesmoja Weirdsisters kluba vadītāja Zane ar savu piemēru, idejām un atbalstu» stāsta jelgavnieks, aktīvās atpūtas cienītājs, «Latvijas Audi kluba» prezidents, «Offroad Moto Club» valdes loceklis Oskars Strēlnieks.

«14.augustā piekto gadu pēc kārtas tiks rīkoti Tehnisko sporta veidu svētki. Tāpēc nolēmām piedalīties un apvienot spēkus labdarības akcijā,» stāsta Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskās fakultātes absolvents, ilggadējs «Mehu dienu» organizētājs Jānis Kuķis.

Tā galvenais mērķis ir vākt līdzekļus un mantas Jelgavas psihoneiroloģiskās slimnīcas bērnu nodaļai, Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centram, Radošo domu un darbu centram «Svētelis». «Visi, kas uz riteņiem vienojas labdarībai!» aicina organizētāji.

Pirmo reizi vienuviet šīs nedēļas nogales būs pulcējis tik liels skaits dažādu motociklistu, autobraucēju, skrituļslidotāju, riteņbraucēju un citu tehnisko sporta veidu entuziastus, kas dienas laikā sporta kompleksā «Rullītis» 14. augustā un pie sporta un atpūtas kompleksa «Zemgale» 21.augustā piedalīsies gan sportiskās sacensībās, gan priecēs Jelgavas iedzīvotājus un pilsētas viesus ar dažādām atrakcijām divos datumos un divās nedēļas nogalēs.

Gatavību piedalīties šajā labdarības pasākumā izteikuši aptuveni 30 Latvijas autoklubu pārstāvji.

14. augustā Jaunatnes tehnisko sporta veida centrs sporta kompleksā «Rullītis» plāno sarīkot kartinga, drifta, «dragrace» un izdzīvošanas sacensības dalībniekiem, kā arī dažādas atrakcijas un priekšnesumus skatītājiem, kas ļaus vienkopus pulcēt dažādas paaudzes.

21. augustā «Offroad Moto Club» plāno sarīkot bezceļu Tūrisma Enduro Rallija braucienus kopā ar Lietuvas Enduro klubu, kas šāda veida sacensībs rīko jau piekto gadu ar motocikliem un kvadricikliem. Sacensības plānotas sešās klasēs - bezceļu motocikliem, smagiem bezceļu motocikliem, pilnpiedziņas kvadricikliem, vienas ass piedziņas kvadrocikliem, skūteriem un retro klasei. Savu dalību sacīkstēs apstiprinājuši arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Sieviešu motosporta biedrība «The Weird Sisters» rīkos sacensības ielas motocikliem «Moto chekpoint», kurās varēs piedalīties braucēji ar jebkuru motociklu – gan čoperi, gan baiki. «Moto chekpoint» ir ļoti izplatītas moto sacensības Eiropā un nu meitenes šo atpūtas veidu ievedušas arī Latvijā.

Bezceļu sacensības džipiem rīkos biedrība «4x4klubs.lv». Jāpiebilst, ka minētās sacensības notiks ārpus Jelgavas, taču plānota auto un moto parāde Jelgavas ielās.

Visas dienas garumā par skatītāju izklaidēšanu rūpēsies moto biedrība Streetfighters.lv, kura sadarbībā ar Minimoto biedrību, Latvian Streetbike Freestyle komandu, MX-1 Junior Team Raivja Kuzmina vadībā, 1.motoskolu un Latvijas Universitātes Karsējmeiteņu deju grupu piedāvās piedalīties un vērot dažādus šovus, veiklības braucienus pa norobežotu teritoriju, improvizētas minimoto sacensības, jebkuram pilngadīgam interesentam izmēģināt spēkus uz motocikla simulatora, erudīcijas konkursus satiksmes noteikumu zināšanā un citas aktivitātes. Visas aktivitātes tiks orientētas uz pareizas un drošas braukšanas ar motociklu iemaņu pilnveidošanu, lai popularizētu mototransportu un apvienotu visus mehānisko transporta līdzekļu vadītājus.

Auto klubi rīkos sporta aktivitātes jauniešiem – pludmales voleijbols, mini futbols, strītbola sacensības.

«Tā kā pasākums ir labdarības, pasākumā būs simboliska ieejas maksa. Tāpat plānojam, ka maznodrošināto ģimeņu bērni tiks nogādāti gan uz aktivitātēm pilsētā, gan sacensībām ārpus tās,» stāsta O.Strēlnieks.

Dienas noslēgumā roka klubs «Urbix Rock Style» piedāvā rokfestivālu «Mēs - vecpilsētai» ar «Huskvarn», «Inokentijs Mārpls», «Louie», «Fontaine&Black Rider» un citu grupu dalību.

Organizētāji lūdz atsaukties uzņēmējus vai uzņēmīgus cilvēkus, kas gatavi palīdzēt pasākuma organizēšanā vai gatavi ziedot minētajām organizācijām.

Pasākuma informatīvo atbalstu nodrošina žurnāls un portāls «Jelgavnieki.lv».
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti