«1000km Grand Prix Riga» sacensībās - latvieši trešie!

 
14.septembris 2010 14:50

Sestdien ar vakara tumsu un pēcpasākuma ballīti „Ātruma cilts” hallē, noslēdzies autosporta izturības maratons "1000km Grand Prix Riga".

Pasākuma mērķis komandas un auto izturības pārbaude autosporta komandām ar uzdevumu- pirmajam un pēc iespējas ātrāk pārvarēt 1000km atzīmi jeb 273 Biķernieku trases apļus.

Divdesmit komandu konkurencē uzvaras laurus Biķeniekos plūca lietuviešu komanda „Rimo” .Otro vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja beļģi no „KS Motorsport”, bet trešajā vietā uz pjedestāla kāpa latviešu autobraucēji- Kristaps Blušs, Uldis Timaks,Mārtiņš Kalniņš, Egons Lapiņš no „HGK Motorsport” komandas.
           

Lietuvieši cīnās ar dīzeļiem, citi ar turpat boksos būvētu dzinēju

Ja „parasta” sacensības posma laikā cīņas režīmā jācīnās 24 apļus, tad šoreiz, lai stātos uz pjedestāla augšējā pakāpiena, jāiztur bija 273 apļu nepārtraukts maratons visas dienas garumā. Lai cik profesionāli sagatavoti būtu komandu auto piloti, no sacensībām, tehnisku iemeslu dēļ, nācās izstāties triju komandu ekipāžām. Neticamas lietas turpat Biķernieku tehniskā parka boksu zonā paveica AJmotorsports mehāniķi. Jau pēc pirmajiem nobrauktajiem 10 apļiem „noklapēja” komandas GolfII dzinējs, bet turpat tehniskajā parkā triju stundu laikā tika uzbūvēts un ielikts cits, ar ko komanda arī veiksmīgi finišēja, pārvarot nepieciešamos četrdesmit procentus, kas nepieciešami rezultāta kvalifikācijai.

Jau pašā sacensību sākumā, skatītāju acij neievērots nepalika spilgti dzeltenais Alfa Romeo Mito ar dīzeļmotora radīto melno dūmu mākoni aizmugurē. Kaut gan pašā sākumā Mito biežā uzturēšanās boksos neradīja uzticību šī auto spējām, motors tika pieregulēts un lēnā garā, bez dižiem ātruma rekordiem, auto veiksmīgi sagaidīja uz trases sacensību beigas. Dīzeļdegvielas salīdzinoši zemais patēriņš sevi attaisnoja, abiem ar dīzeļdzinējiem aprīkotajiem lietuviešu auto, retāk apmeklējot boksus, lai uzpildītu degvielu.

No F-1 līdz mopēdam

Lai autosporta lieliem un maziem līdzjutējiem diena būtu tiešām ar autosportu piesātināta, organizatori bija parūpējušies par 1000km braucienam paralēlām atpūtas alternatīvām. Jau deviņos no rīta aizsākās rekordu stunda, kurā līdzšinējos trases rekordus centās pārspēt VAZ, Volga, VW Golf, Cosworth Sierra un Formula Estonia15M. Īpašas ovācijas tribīnēs uzvirmoja, kad trases taisnē parādījās zviedru autosportista Jūhana Rajamaki pilotētā 2004.gada "Renault" komandas Pirmā formula (F-1). Neiepazīta trases konfigurācija, vietām mitrs segums vai cits iemesls, bet galarezultātā Rajamaki nācās doties mājās, ne tikai nepārspējot līdzšinējo Haralda Šlēgelmilha ātrākā apļa rekordu, bet pat atpaliekot no tā par vairāk kā trijām sekundēm.

Visu pasākuma dienu, lielu un mazu motoru dziesma pierūcināja rallijkrosa trasi- auto „daiļslidošanas” paraugdemonstrējumi drifta šovā, rallija šovs, rallijkrosa mini sacensības- īsti motoru svētki. Īpašu interesi izpelnījās „Zelta mopēda” sacensība, kur skatītāji tika pārsteigti ne tikai ar dalībnieku masveidību, bet arī ar krāšņo dalībnieku „ekipējumu”- sākot ar cilvēku uz mopēda suņa maskā un beidzot ar aktīvo braucēju rozā zeķubiksēs.
 

Autošosejas sezona 2010 vēl nav galā! Motoru rūkoņa, tagadnes un pagātnes autosporta noslēpumainības dvesma un nerimstošs cīņas gars! Nāc, un esi liecinieks šīs sezonas pēdējam lielākajam autošosejas festivālam Dzintara Volga 2010, kas divu dienu garumā -- 18. un 19. septembrī norisināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti