Nekārtība un nolaidība; nepatīkami pārsteidz ceļš uz lidostu "Rīga" (+ FOTO) 40

 

Gājēju ietve no lidostas "Rīga" maksas stāvvietas uz lidostu 11.04.2018. Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto | 18.aprīlis 2018 8:29

Mūs pašus un ceļotājus, kas ierodas Latvijā vai dodas no tās prom nepatīkami pārsteidz aina, kas paveras blakus autostāvvietas sētai lidostā Rīga.

Lidosta Rīga ir mūsu valsts vizītkarte un miljonus pelnošs uzņēmums, kas mājaslapā uzsver savu lielo nozīmi, sola nodrošināt klientiem uzticamu infrastruktūru un izcilus aviācijas un ne-aviācijas pakalpojumus, tostarp autostāvvietas pakalpojumus.

Praksē gan ne viss ir gludi, jo nokūstot sniegam, gājēju celiņš pie autostāvvietas atklāj dažas nepilnības.

Iesūtītajos attēlos redzams, ka zaļā zona blakus žogam šobrīd izskatās visai nepievilcīga – velēna uzplēsta un melnajā zemē, kur drīz vien vajadzētu izdīgt zālei, tagad rēgojas tehnikas atstāti riepu nospiedumi.

Izskaidrojums varētu būt, ka sniega tīrīšanai lidosta nosūta nepiemērota izmēra tehniku, kas šaurajam celiņam ir par lielu, tādēļ regulāri tiek bojāta augsne un zemē paliek pēdas. Jācer...., jāprasa, lai pavasarī teritorija pie stāvvietas tiek sakopta un nākamgad sniega tīrīšanu organizē pārdomātāk. 

Tā strādāt nedrīkst! Jo kāda jēga, tad spodrināt mūsu valsts tēlu reklāmas kampaņās, ja jāredz šāds skats. 

Kāpēc pie mums tā notiek? Tāpēc, ka uzskata, ka tas ir nieks un neatlaiž no darba attiecīgo atbildīgo amatpersonu. 

Ja ieskatītos starptautiskās lidostas Rīga stāvvietas stāvoklī, situācija ir vēl bēdīgāka, bet 4 EUR par dienakti prasa. Varbūt tomēr sakārtosim lidostas infrastrukturu, lai pie ērtas un labākās lidostas Baltijā, ir arī lieliskas autostāvvietas ar kvalitatīvu ceļa segumu, bez riepu kaidzēm, marķētām stāvvietām, ērti pieejamiem kases aparātiem!

Gājēju ietve no lidostas "Rīga" maksas stāvvietas uz lidostu 11.04.2018. Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
kolumbs 18.aprīlis 2018 8:52
11 1 Atbildēt

Kāpēc kā pieklājas žurnālistikā nav prasīts lidostas viedoklis vai Mārupes pašvaldības viedoklis?

Redaktors 18.aprīlis 2018 8:55
0 1 Atbildēt

To arī prasīsim, bet lābāka motivācija ir atbildēt jau uz publicētu rakstu!

Nortel 18.aprīlis 2018 8:54
19 10 Atbildēt

Esmu gājis kājām Berlīnē no lidostas Tegel līdz viesnīcai centrā, aptuveni 4,5 km. Salīdzinot ar šo attēlu, pie mums ir gandrīz paradīze. Tur ietves malas un zaļā zona ir netīrīta, piedrazota. Pa ceļam bija viens vecs dīvāns un pāris maisi ar vecām flīzēm.

Redaktors 18.aprīlis 2018 8:58
5 0 Atbildēt

Lūk, arī ir atbilde, kāpēc pie mums tā notiek. Mēs to pieņemam un attaisnojam.... nav atbildības par savu darbu un pienākumu.

Es jau arī varēju mierigi paiet garām

Nortel 18.aprīlis 2018 9:01
2 1 Atbildēt

Dēļ vienas ietves pirkt atbilstoša izmēra traktoru būtu praktiski un loģiski?

Redaktors 18.aprīlis 2018 9:23
5 0 Atbildēt

Vai nu citu tehniku vai arī atbilstoša platuma ietvi. Lidosta iekasē naudu gan par autosstavvietu, gan par lidostas pakalpojumiem. Kā var redzēt vienu daļu pakalpojumu nodrošina slikti.

Un vēlreiz, lidosta ir mūsu valsts vizītkarte!

scope 18.aprīlis 2018 9:56
2 0 Atbildēt

Šaubos, ka šī ir vienīgā ietve.

Tur jau ne tikai ietves platums, bet arī tas, ka ietve nav projektēta, lai pa to braukātu smags traktors.

Ir speciāli traktori kāreiz šiem darbiem, kas ir mazāki un vieglāki.

Pichus 16.maijs 2018 19:20
0 0 Atbildēt

Galvenais, ka ietvi gadus 2 vai 3 atpakaļ renovēja, UN sašaurināja. Acīmredzāmi vajadzēja samazināt tāmi un "ietaupīja" uz ietvju asfalta kvadrātmeriem, bet par esošās ietvju kopšanas tehninkas nespēju ierūmēties jaunajā ietves platumā kārtējo reizi "iešava kājā". Vajadzēja padomāt, ko tieši svītro no tāmes. Pēdējos 5 gadus lidojot uz darbu/no darba, gribējās piedāvāt, lai uztaisa uz P2 un/vai P3 gājēju celiņiem nojumes. Tā teikt, lai nelīst uz galvas, kamēr aizstaigā līdz termināli, bet sapratu - nav jēgas, jo atkal uztaisīs par šauru, par zemu vai slīpu.

Kanibaals 18.aprīlis 2018 9:09
22 3 Atbildēt

Nupat pie lidostas saliktas vēl zīmes, jo redz daudzi cirkulējot ap lidostu lai uzņemtu pasažierus, bet nevis noliekot stāvvietā. Lidostas pārstāve vēl izrāda sašutumu, ka neviens negrib atstājot īslaicīgā stāvvietā uz 15min maksāt kā pa stundu. Kretinē tas latviešu biznesa princips, ka katru klientu vajag slaukt pēc pilnas programmas nevis izveidot normālu sistēmu, lai par īslaicīgu stāvēšanu nebūtu jāmaksā. Es pat vairs nesekoju un negribu sekot tam cik tagad maksā stāvvieta un cik ir minimālais termiņš nav pat vērts iedziļināties.

scope 18.aprīlis 2018 9:57
2 0 Atbildēt

Kādas tieši zīmes salikuši?

stalkers 18.aprīlis 2018 11:59
4 1 Atbildēt

Ui slauktuves Rīgā un tās tuvumā ir lielā cieņā, skumjākais ir tas, ka šis stulbums, kad par stāvvietu ir jāslauc pēc maksimuma tiek pielipināts cilvēku apziņai un daudzi jau to uzskata par normu, ka tiek noslaukti (būtībā gandrīz par neko) un vēl citus pamāca....pret to pagaidām ir alternatīva, uzzvanīt radam/paziņam, kas tankā netālu no lidostas ir, jo rinķot tiešām vairs nevar - salikuši pagriezinā liegumu ripā raut.

Bils 18.aprīlis 2018 15:55
1 0 Atbildēt

Brauc līdz Lukoil krustam, pa kreisi un gar pastu par lielo apli, gar avio muzeju atpakaļ. Tur kur taxisti tusē.

eidis 18.aprīlis 2018 12:39
1 0 Atbildēt

Jap! Pat poļi!!!! ir uztaisījuši Kiss & Fly iebrauktuvi, kur izbrauktuves režīmam neviens netraucē. Pat poļi, kas nemēdz laist garām business opportunity

:) 18.aprīlis 2018 18:54
1 3 Atbildēt

Ja negibi maksat brauc ar 22 autobusu ja Tev 3 euro pa 2 stundam dargi, beidz sevi pa mulki pataisit!

Redaktors 19.aprīlis 2018 8:20
3 0 Atbildēt

Šis nu gan nav arguments un risinājums

Jānis 18.aprīlis 2018 10:08
9 3 Atbildēt

Šitais ir nopietni?

Pilnīgi pārsteigumā ieplešas acis. Man likās ka tur būs pilns ar mēsliem, ja šads virsraksts un hajs, bet nē. Izbraukāta zālīte.

Jā, jā, zinu: "Reku atbilde, tas ir pieņemami utt, bla, bla, bla".

Nesaku, ka pieņemami,bet uzreiz kādu atlaist, nevis pieņemt, ka tiks izlabota kļūda, ir vairāk nekā aprobežoti.

Pēc šāda principa ir jāatlaiž visi - pilnīgi visi. Arī visa iAuto redakcija, jo ir zinātniski pierādīts, ka visi cilvēki kļūdās.

Redaktors 18.aprīlis 2018 10:50
2 2 Atbildēt

Izbraucot Igaunijas lieliskos mazos asfaltētos pierobežas ceļus aiz Valkas bedrēm - izskaidrojums ir nekompetence, bezatbildība un korupcija.

stalkers 18.aprīlis 2018 12:05
2 1 Atbildēt

Vietējā kalpu sīkmanība...un nekas vairāk, kā jau te pareizi teica, ļoti daudzās valstīs Eiropā ir krietni vien piemēslotāk, turklāt vēl zāles rugāji un neviens nekrīt histērijā, jo ir citas, svarīgākas lietas ko darīt un padarīt (pareizi vien ir), bet vietējiem estētu mietpilsoņiem sirdsklauves klāt.

atrabotka 18.aprīlis 2018 15:42
3 1 Atbildēt

Es nesaku, ka bildēs ir kaut kas ļoti ātkārtējs, bet ja citur viss ir vēl lielākā dirsā un visi pieraduši pie tādas cūku kūts, tad mums bez maz jābūt lepniem, ka mums ir tā? NEKAD nevajag salīdzīnāt kaut ko, kas ir pašiem ar kaut ko sliktāku! Tas ir kaut kāds post-sovjetiskais sindroms!

650 18.aprīlis 2018 12:32
2 0 Atbildēt

Nene, viss ir ok.Ar to starpību, ka "daži" par darbības imitāciju vai pat par bezdarbību aizkadrā klusi saņem dāsnu apmaksu no sabiedrības kopējā katla.Tur nav divu domu- jebkurš acīgais kašķa cēlājs ir fiksi jāiztaisa par ākstu.Neko nevajag apspriest- lai viss liekas labi un lai tik Lohi visu apmaksā.Austrijā martā asfināgs brauc pa lielceļu un mazgā noputējušos ceļa stabiņus, bet te reku stabiņu pārsvarā nav kā tādu un traktoristu ziemā aplauztos ceļa aprikojuma elementus vējš aizpūtīs tālāk zālē vai/varbūt savāks metāllūžnu experti. Piem, ceļā uz starpgalaktiku lidostu uz ulmana g-ves pa pusei uz 1josklas gulošā caurā Riepa pie depo pērn tur saldi nogulēja až lidz pat Augustam.Ieteikumi bija ieslēgt avārijas gaismas un pašam savākt, jo nav ko kasīties,Darīt vajag...

kasinsh79 18.aprīlis 2018 10:37
6 0 Atbildēt

Labāk pavērojam ostas apkārtni, lūk, tas ir reāls KAUNS galvaspilsētai

Arī nācies vairākās vietās staigāt kājām no lidostas. Pēdējo atceros Budapest lidostas apkārtni, kur pa ceļam uz hoteli vēl dzelzceļa līnijai pāri bija jāpāriet. Ticiet, mums vēl ir ļoti pat ok

eidis 18.aprīlis 2018 12:42
1 0 Atbildēt

Tak tur jau tikai Tallink iebrauc. Pret Tallink sviestu nekas nevar būt trakāk. Nekas!

VST 18.aprīlis 2018 15:58
1 0 Atbildēt

Ferenc List lidosta? Tur jau nemaz pāri bānim nedrīkt iet Es ari reiz gribēju līdz dzelzsceļam aizčāpot

kasinsh79 19.aprīlis 2018 8:35
0 0 Atbildēt

Tā pati lidosta. Vienu pieturu nobraucu ar autobusu, pēc tam gar lidostas teritoriju - kājām.

wons 18.aprīlis 2018 10:40
3 0 Atbildēt

Mūsu lidosta, Latvijas ceļu ceļmalas ir sakoptas, ja salīdzina ar R-Eiropu uz kuru visi tā tiecamies un stādam par piemēru it visā.

650 18.aprīlis 2018 10:56
5 0 Atbildēt

Lidostai visos laikos ir bijis princips pēc iespējais lai vairāk iekasēt no jebkura- vienlaikus mēģinot radīt apstākļus, lai praktiski neviens un nekādi nevarētu no šāda maksas pakalpojuma izvairīties.Tā teritorija jau nav nemaz tik kosmiski liela.Kā arī ir taču atšķirība, vai mēsli mētājas kādā bezsaimnieka ceļmalā "pa ceļam" uz lidostu, vai arī kādus mēslus un neizdarību spiesti novērot tie,no kuriem turpat tiek ieksēta kāda paliela maksa.Ja reiz viss maksā- tātad apkārtnei būt jābūt elitārā kārtībā, kā jau privētai maksas teritorijai.Nevis kā 90to gadu atraugai, kad manīgi vīreļi naski iekasē latus, bet teritorija atgādina miskasti.

Nupat te rakstīju- piem Jūrmalā uzkopj pērno sāli no ceļa malām.Naktī putekļu mākonis veļas,prožektori spīd, tehnika strādā uttt.Aizxvakar piem gaišā dienas laikā starp Mūku apli un TA iebrauktuvi notika sastrēgums un ceļmalu tīrīšana. Bet rezultāts ir viens- gan tur, gan Jūrmalā, gan citur tie mēsli kā bija, tā arī ir- acīmredzot notiek nevis tiešām kvalificēta to savākšana, bet vnk tāda prasti lēta putināšanās.Par kuru drošvien aizkadrā "kāds" attiecīgi savu to "darbu" novērtē un piestāda rēķinus par it kā padarīto.

eidis 18.aprīlis 2018 12:47
3 0 Atbildēt

Nav jau tik traki, ir tā ziemas draza no brauktuves savākta. ofroadā gan nepētiju.

Un resursu patēriņu gan ir jāsamēra ar iespējām. Mums tas pats ir būvniecībā - sīkumains perfekcionisms normāli patērē 2X vairāk līdzekļu un 3X vairāk laika. Un ieguvumu, izņemot kašķētāja pašlepnums, nav!

Utis meklēt ir dārgi un bezjēdzīgi. Visur! Gan sienu taisnumā, gan ceļmalas tīrībā.

vieplis 18.aprīlis 2018 15:48
0 0 Atbildēt

Godātais bizņes iespēju apguvēj!

Lūdzu, esiet principiāls līdz galam un savā turpmākajā mūžā pieprasiet, pieņemiet un dāsni apmaksājiet sava/ģimenes/bērnu daktera (zobārsta, ķirurga) darbu, kurš veikts tā, kā jūs raksturojāt savu darbu būvniecībā. Pieprasiet, pieņemiet un dāsni apmaksājiet šādu dakteru darbu bez utu meklēšanas, bez sīkumaina perfekcionisma, bez kašķa.

Kā jūs labi saprotat, jebkura darītāja (zobārsta, ķirurga) resursu patēriņš ir jāsamēra ar iespējām, sīkumains perfekcionisms normāli patērē 2X vairāk līdzekļu un 3X vairāk laika, un utis meklēt ir dārgi un bezjēdzīgi. Galvenais, bizņes. Visur!

Šis aicinājums ir adresēts ne vien jums (kā vienam no būvniekiem), bet arī miesniekiem autoservisos.

Vienlaikus pateicos jums par atklātību. Citi bizņes iespēju apguvēji parasti saka, ka projekts s.dīgs, vai auto vecs un s.dīgs. Un, protams, klients (tas lops, kurš drīkst tikai samaksāt) ar savu kašķētāja pašlepnumu.

Prognozēju, ka pēc šādiem dakteriem būtu šādi - pacients bija (vai pagaidām vēl "ir") vecs un s.dīgs, ar sliktiem gēniem, bez imunitātes, toties ar nepamatoti kašķīgu pašlepnumu.

es 18.aprīlis 2018 19:18
2 0 Atbildēt

Vai tik godātais diskutants nejauc pirkstu ar pi%$#$pi?

Manuprāt pieaugušiem cilvēkiem būtu jāsaprot atšķirība sekās. Pieņemu, ka diskutants blieztu vēl garāku tekstu, ja dome pārtaisītu visus bērnu dārzus par maksas, jo visi līdzekļi iegrūsti ceļmalu izlaizīšani.

Resursi ir ierobežoti! Vienmēr! Pat Šveicē! Tāpēc Domē sēž cilvēki, kas plāno kā šos resursus izmantot labāk.

Lidostā arī resursi ir ierobežoti. Tāpēc viņi kādu daļu iegulda lidojumu drošības paaugstināšanā, daļu zālāja apskrāpēšanā.

ZZZZ 18.aprīlis 2018 12:59
1 0 Atbildēt

Tur visi slauc naudu, kam nav slinkums par pasažieru ērtībam neuztraucās. Par privātajiem nerunāsim, ja pat transfēra busus tur čakarē un neļauj normāli cilvēkus paņemt.

jautajums redaktoram 18.aprīlis 2018 18:59
1 0 Atbildēt

Vai gadijuma tev mazvertibas kompleks nav??Nav iedomajies ka iema tira celus lai varetu iet cilveki normali (ne ka Riga) un tiko pirmais saules starins uzspidejis un Jus ka dzeltena preses pasrtavji sakat kaut ko meklet?? Nebutu mulkigi ap so laiku jau set zali ieksa un sakartot?? (tad butu naudas izkengasana) aizbraucat Rigas pagalmos pabildejat Tur puse apdirsta ar sunu kakam, parakstat pa to??

Redaktors 19.aprīlis 2018 8:28
0 1 Atbildēt

Tātād vēlreiz, tā ir lidosta, lidosta... vizītkarte....

iespaids par to kas un kā te notiek ir labi redzams viesiem un mums pašiem.

Redzamais nav vienreizēja gadījuma sekas, bet gan sistemātiskas "uzkopšanas" rezultatā radies zaļās zonas bojājums

es 18.aprīlis 2018 20:05
0 1 Atbildēt

tapec ka lidostas vadiba doma par sevi ka vairak nozagt naudu, tapat ka valdibas viri zog

cits es 18.aprīlis 2018 20:44
3 0 Atbildēt

Atlaizt sejmu!

moris 18.aprīlis 2018 20:30
0 0 Atbildēt

Ko tu vari muldēt !

viencexperc 18.aprīlis 2018 23:24
2 1 Atbildēt

Speciāli nerakstīju uzreiz, bet palasīju komentārus.

Atraduši par ko cepties.

Kam nepatīk, lai brauc uz savu Īriju. Tur tā nav. Nekas, ka nēģeri dirš parkos, bet tā taču Zelta Īrija. Tur viss labi.

650 19.aprīlis 2018 0:37
2 0 Atbildēt

Ir tā, ka par "kaut ko" cepas tikai vairs tie,kuriem vnk NAV interešu Īrijā vai kur citur.Tie, kuri ir varonīgi kūlušies šeit kā nu kurš varējis un nekur nav aizbēguši.Tieši viņi te vēlas no kāda "uzprasīt".Bet nav īsti no kā- jo atbildes sen iestudētas.Runa ir tikai par naudu- tak ne par "saimnieka" labajiem tikumiem un par "tautas nekaitināšanu" publiski redzamās vietās un objektos.Piem, par ikgadējo pērno benčiku,sālssmilšu un tml mēeeaslu savākšanu uļmana/vienības krustojumā uz Drošibas saliņas. Vai par gājēju pāreju Zebru uzkrāsošanu uz "maksas" ielas pasaules bagātākās Kūrortpislētas pašā centrā.Redz, pie pašas Domes ir aizvakar uzkrāsots, taču tur, kur nupat nesen skumjais gadījums- tur lūk tas baltais suuds ir kārtējoreiz aptrūcies.Lai iAuto brauc un nofočē- vai un Kam tas ir atbilstoši tur "noformēts"- vai Csn, vai Morāles vai kādiem tur citiem marsiešu pi-pantiem atbilstoši.Un tā Katru gadu no gada.Vai vērts cepties- nē,pilnīgi po-uj, vnk slinkums vērt logu, lai garrāmbraucot nospļautos vai citādu savu "iesuudojuma artavu" tur pievienotu.

kasinsh79 19.aprīlis 2018 8:38
0 0 Atbildēt

Piekrītu, te dzīvo tie, kuriem NAV vienalga. Respect par tādām pamanītām niansēm. Tomēr, uzskatu, ka ir daudz kā cita vēl skaļāka un redzamāka, ko ikviens Latvijas viesis (arī negribot) ierauga, sajūt utt. Rīgā.

kasinsh79 19.aprīlis 2018 8:47
0 0 Atbildēt

Lai lidosta sāk ar TAXI - tā gan ir "vislabākā" Latvijas vizītkarte, kad piebrauc treniņbiksēs ģērbies varonis, spējīgs runāt tikai mātes valodā, varbūt vēl saulespuķu sēkliņas starp sēdekļiem atradīsies. Ak jā, līdz Vecrīgai kādi 30+ eur sanāks noteikti

650 19.aprīlis 2018 12:03
2 0 Atbildēt

Jā akurāt šonakt atkal gadījās to teritoriju šķērsot.Jā, ok, centrā atkal tīrītājs brauc,putekļi jau drusku mazāki, cerams paliks ar katru nakti tīrāks.Dubultos pie Kuršiem abas pusgadu neesošās zebras ir ar kaut kādu baltu suudu tomēr nupat ir uzvilktas.Bet- pie pašas stacijas bēdīgi slavenajā vietā kā nav tā nav.Un ja pabraukt tālāk no Domes- nu piem uz galvenās Maģistrāles pretim Asaru stacijai.Kur reāli dzīva satikme un gājēji reāli lien uz ceļa.Tikko pa veikala durīm ārā,divi soļi un jau uz pārejas.Bet uz pārejas marķējuma NAV vispār.Ir palikusi tikai 1 (viena!!!) līnija, tā kura tieši brauktuves centrā.Kas tas ir, vai tiešām tukša kasīšanās vai tomēr klaja mauciiba?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti