Divsajūgu pārnesumkārbas ir ne tikai Volkswagen (+VIDEO) 5

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.aprīlis 2024 11:34

Sadaļā TV Autoziņu meistara padoms šoreiz papētīsim tā saukto divsajūgu pārnesumkārbu. Auto Bassadone servisa tehniskais speciālists Edgars Lulle gan nez kāpēc atstiepis mums sajūgu.

Tas tāpēc, ka uz galda patiesībā ir divplūsmu pārnesumkārbas sajūga bloks ar diviem sajūga diskiem. Hyundai šādas pārnesumkārbas uzstāda gandrīz visiem modeļiem. Atšķirībā no Volkswagen grupas automašīnām, kur šāda tipa kārbu pazīstam ar nosaukumu DSG, Hyundai tā saucas DCT, saīsinājumā no dual clutch transmission, tātad divu sajūgu transmisija. Tā ļauj vienlaikus ieslēgt vienu pārnesumu, turot gatavībā nākošo. Kad nepieciešams otrs pārnesums, ar minimāliem jaudas zudumiem var pārslēgties un turpināt braukšanu, neizjūtot pārslēgšanos. Svarīgākās DCT priekšrocības ir mazāki jaudas zudumi, mazāks degvielas patēriņš un lētāka apkope. Ja parastā "automāta" karterī iepildāmi 6 līdz 8 litri speciālas eļļas, divsajūgu kārbai nav nepieciešams vairāk par 2 - 2,5. Ja neskaita periodisku eļļas maiņu, cita apkope nav nepieciešama. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Cik 12.aprīlis 2024 15:04
2 0 Atbildēt

var saprast,  līdz garantijas beigām, brauc un priecājies,  pēc tam ātri jāpārdod  ?

Onsis 12.aprīlis 2024 16:02
1 0 Atbildēt

Gadās arī kad garantijas laiku nenovelk! 

Bet tas laikam dikti no braucēja atkarīgs.

Rexx 14.aprīlis 2024 10:35
0 0 Atbildēt

Nav noslēpums, ka mūsdienu auto ražotāji projektē un ražotājs automašīnas tā, lai tās nokalpotu garantijas laiku, un vēl nedaudz.  Tad jāpērk jaunu.  Aprites ekonomika. Nevienam, vismazāk- ražotājam, nevajag auto, kas kalpotu 10-20  un vairāk gadu.

OK 13.aprīlis 2024 8:22
1 0 Atbildēt

Remonts leets nebuus, bet sajuugus var vienmeer nomainiit!

ZZZZ 13.aprīlis 2024 11:16
0 0 Atbildēt

Berlīnē ražotā Tesla Model Y Long Range RWD sola līdz 600km nobraukumu (WLTP ciklā), 14.9 kWh/100km patēriņu un 217 km/h maksimālo ātrumu.

Model Y LR RWD (39 990 € bez PVN) ir veidota tā, lai piedāvātu maksimālo 600 km (WLTP) attālumu par vēl pieejamāku cenu. Tā vienīgais motors kopā ar svaigāko Tesla akumulatoru arī ir ar labāko efektivitāti starp visiem Model Y – 14,9 kWh/100 km.

Nav eļļas, nav sajūga, nav katalizatora egr uc ūdu.🙈

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti