Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 22.aprīlis 2024 8:29

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas pēcpusdienā galvaspilsētā iespējama stipra snigšana, kas turpināsies līdz otrdienai, tāpēc Rīgas pašvaldība pirmdien ieviesīs tā saucamās "sniega biļetes".

Kā atzīmē pašvaldība, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega kārta un pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.

Pašvaldība lēš, ka lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, tāpēc Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Pirmdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam. "Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi.

Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Kā ziņots, jaunā darba nedēļa vietām Latvijā sāksies ar ļoti stipru snigšanu, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sākot ar pirmdienas rītu, pietuvojoties aktīvam ciklonam no dienvidaustrumiem, vietām laika apstākļi kļūšot pat bīstami - valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana un vietām veidosies 5 līdz 8 centimetrus bieza sniega sega. Sinoptiskās situācijas dēļ lokāli pastāv iespēja dzirdēt arī kādu pērkona dārdu.

Pirmdienas vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana. Vakarā dzelteno brīdinājumu nomainīs oranžais. Dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums varētu sasniegt pat 10 centimetrus. Uz ceļiem veidosies apledojums.

Laika apstākļiem mainoties, nedēļas vidū līdz ar jaunas nokrišņu zonas pietuvošanos, daudzviet līs un sniega sega strauji kusīs.

 
 
Visi komentāri
 
0pis 22.aprīlis 2024 8:54
2 0 Atbildēt

Normāls laiks, lietus ir noskalojis putekļus. Cerams, ka mūsu ceļu izsaimniekotāji nav sakaisījuši sāli, jopcik.

Rr19 22.aprīlis 2024 9:28
0 1 Atbildēt

Es vakar visādam gadījumam uzliku M+S. 😆

ZZZZ 22.aprīlis 2024 9:58
2 1 Atbildēt

Jūras malas iedzīvotājiem arī būs puteņa biļetes?

Nelabojams 22.aprīlis 2024 10:02
4 0 Atbildēt

Nē, viņiem uzliks paaugstinātu maksu iebraukšanai (iestaigāšanai) Rīgā.

0pis 22.aprīlis 2024 10:53
3 0 Atbildēt

Viņiem tak ir vilcieni. Cerams, ka pantogrāfi nepievils.

650 22.aprīlis 2024 13:13
1 1 Atbildēt

Katram loham savu pontogrāfu, citas izejas (mums,lohiems..) nekādīgi nava.

Interessanti ir TAS, kādā diez veidā tie lielrīgai/svešie lohi tagad nokļūs līdz tai vietai,kurā viņi varētu tos savus vasarassriepotos hlamus atstāt, lai massveidīgi pārsēstos tajā puteņglābēj sabTransā.

0pis 22.aprīlis 2024 13:16
2 0 Atbildēt

Ja dotu "petenes biļeti" bezriska braucieniem, ko.

Krotow 22.aprīlis 2024 14:02
1 2 Atbildēt

Nezinu par ko viņi tur cepas. Ar ziemas riepām līdz darbam tiku ātri un bez problēmām.

darklight 22.aprīlis 2024 20:57
0 0 Atbildēt

Ar vasaras riepām šodien vairākas reizes izbraukāju cauri Rīgai. Ātri un bez problēmām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti