"Bugatti Veyron" atgūst pasaulē ātrākā automobiļa godu (+ foto) 2

 

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 21.marts 2014 8:11

Franču superauto "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport" oficiāli atzīts par pasaulē ātrāko sērijveida automobili, vēsta vācu "Auto.de," atsaucoties uz Ginesa rekordu grāmatas informāciju.

2010.gadā "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport" uzstādīja pasaules rekordu uzrādot maksimālo ātrumu 431,072 km/h un kļuva par pasaulē ātrāko automobili.

Tā tas bija līdz 2013.gada pavasarim, kad amerikāņu superauto "Hennessey Venom GT" sasniedza 427,6 km/h. Tā kā līdz absolūtajam rekordam nedaudz pietrūka, amerikāņi ķērās pie nelielas viltības, norādot, ka "Bugatti Veyron SS," kas tiek pārdoti klientiem, uzstādīts maksimālā ātruma ierobežotājs, kas neļauj paātrināties ātrāk par 415 km/h un pasaules ātruma rekordu pierakstīja sev. "Guinness World Records" piekrita amerikāņiem, taču pēc iesniegtā protesta no "Bugatti" puses, apsolīja lietu pārskatīt.

Šonedēļ, pēc ilgas un pamatīgas apspriešanas un neatkarīgu ekspertu pieaicināšanas, pasludināts jauns spriedums, pasaules ātrākā sērijveida automobiļa godu atdodot "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport."

Hennessey Venom GT Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
koenigsegg 21.marts 2014 8:46
0 0 Atbildēt

velti cenšas - drīz pār visiem valdīs zviedru koenigsegg one:1

x 21.marts 2014 11:57
1 0 Atbildēt

Kaut kā viņi nesteidzas. Un viņu pašu aprēķinātais maksimālais ātrums ir stipri līdzīgs Bugatti un Hennessey. Bez tam, lai uzstādītu ātruma rekordu sērijveida mašīnām, viņiem jātiek līdz sērijai. Pa to laiku arī Hennessey atradīs pietiekami garu trasi, lai par pārdesmit kilometriem stundā labotu pašreizējo rekordu, bet Bugatti uztaisīs savu SuperVeyron un pietuvosies jau 500km/h. Secinājums - tas viss ir bezjēdzīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 3

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu 8

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 11

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 37

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti