Tagad 300 km - BMW modernizējis elektrisko i3 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAutolv | 2.maijs 2016 15:08

Vācijas autobūves kompānija BMW modernizējusi elektriskās piedziņas modeli i3, palielinot tā gaitas rezervi līdz 300 km.

BMW aprīkojis i3 ar lielākas kapacitātes akumulatoru baterijām (33 kWh), kas agrāko 190 km vietā ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem ļaus veikt aptuveni 300 km. Ražotājs uzsver, ka baterijas izmērs nav mainījies, toties tagad pat sarežģītos ekspluatācijas apstākļos varēšot nobraukt aptuveni 200 km.   

Modernizēto modeli varēs atpazīt pēc "Protonic Blue" virsbūves krāsas, kas agrāk bija pieejama vienīgi i8. Salonā parādījies jauns ozolkoka dekors, bet citā ziņā izmaiņu nav – i3 joprojām tiek komplektēts ar 170 ZS (250 Nm) elektromotoru, kas 100 km/h ļauj sasniegt 7,3 sekundēs. Tāpat kā agrāk, papildaprīkojuma sarakstā atrodams 38 Zs Range Extender – pie aizmugurējās ass piemontējams ģenerators, kas ražos strāvu un i3 gaitas rezervi ļaus palielināt par 150 kilometriem.

Ražotājs uzlabojis bateriju uzlādēšanas tehnoloģiju, tādēļ laiks, kas jāpavada pie strāvas iegūšanas ierīces nemainīsies un tāpat kā agrāk būs nepilnas trīs stundas. Pastāv arī ātrā bateriju uzlādēšanas sistēma pie speciālas iekārtas, kas 80 procentu baterijas jaudas ļauj sasniegt 40 minūtēs.

Modernizētais BMW i3 klientiem kļūs pieejams vasarā. Automašīnas cena – 36 150 eiro vai 41 150 ar gaitas pagarinātāju Range Extender. 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 2.maijs 2016 16:36
1 0 Atbildēt

Tikko manīju reālu skatu pie t/c MOLS. Elektroauto stāvvietā bija novietota veca miskaste Vectra (kam tur NAV stāvvieta), bet uz ietves (!!!) bija spiests parkoties uzlādei precīzi tāds BMW elektrobrīnums kā bildē! Un tā arī tas BMW stāvēja, ar garu kabeli pieslēgts uzlādes aparātam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti