"Renault" varētu atteikties no dīzeļdzinējiem 16

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 12.septembris 2016 15:36

Francijas autobūves uzņēmums "Renault" varētu pārtraukt piedāvāt dīzeļdzinējus vairumam automašīnu, kas tiek pārdotas Eiropā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Šāda iecere saistīta ar augstajām izmaksām, lai nodrošinātu dīzeļdzinēju atbilstību bargākiem kaitīgo izmešu noteikumiem, kuri ieviesti pēc pērn atklātībā nonākušā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, kas aptvēra Vācijas autoražotāju "Volkswagen".

"Renault" par šo ieceri gan pats vēl nav oficiāli paziņojis.

Uzņēmums jau norādījis, ka stingrāki kaitīgo izmešu standarti un testēšanas metodes padarītu dīzeļdzinēju ražošanu neekonomisku.

Kompānija vadītāju sanāksmē jūlijā skaidroja, ka dīzeļdzinēju piedāvāšana jau pārtraukta tādiem uzņēmuma mazākajiem automobiļiem kā "Twingo" vēl pirms "Volkswagen" skandāla.

Līdz 2020.gadam, kad spēkā stāsies vēl stingrāki Eiropas Savienības kaitīgo izmešu standarti, lielāki "Renault" modeļi, tostarp "Clio" un "Megane", visticamāk, vairs netiks piedāvāti ar dīzeļdzinējiem.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 12.septembris 2016 14:57
13 4 Atbildēt

ūja ūja. Ren-TV saskatījies vai?

Elektromobīļi bija nomesti malā ap 100 gadus, jo enerģijas uzglabāšana ir reāla problēma un benzīns bija lēts. Augstas degvielas cenas + tehnoloģijas attīstība (galvenokārt ražošanas) provocēja pacelt šo virzienu vēlreiz. Ilgstoži turot naftu pie 120$/b visi alternatīvie virzieni kļūst interesanti un kapitālisti sāk tur grūst naudu. Un Tesla ir tieši tādu notikumu rezultāts. Pirmās degvielas krīzes pārlaicīgais rezultāts ir Priuss, otrās - Tesla. Nu un dīzeļu krīzi izraisīja VW, kas savus traktorus USA pozicionēja kā Priusu par mazu naudu attiecīgi izsaucot kritumu Priusu noietā un secīgu naudas pieplūdumu dīzeļu analizējošās laboratorijās. Nu un lavīna nonesa visu dīzeļu segmentu. Jo nu izdarīt tur vairs neko nevar - vai nu švaks vai netīrs.

ReinisPaberzis 12.septembris 2016 10:26
7 13 Atbildēt

Pareizs lēmums. Benzina dzinēji uzsākuši jaunu attīstības laikmetu, taču dīzeļ dzinēji ir apstājušies savā attīstībā. Benzīna dzinējiem ir vēl kur attīstīties, pretēji dizeļ dzinējiem, kuri vismaz pagaidām visu ir izsmēluši. Jaunās izmešu normas reti kurš var ievērot.

kasinsh79 12.septembris 2016 16:31
7 7 Atbildēt

Ļoti dīvains lēmums (ja tā arī būs) - frančiem dīzeļi ir vieni no labākajiem vispār!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti