Igaunijā satiksmes avāriju upuru skaits nokrities līdz rekordzemam līmenim 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.janvāris 2018 10:06

Igaunijā pagājušā gadā laikā satiksmes avāriju upuru skaits nokrities līdz rekordzemam līmenim - visā 2017.gada laikā ceļu satiksmes negadījumos valstī gājuši bojā 48 cilvēki, bet 1703 cilvēki guvuši savainojumus.

Kopumā pērn Igaunijā fiksēti 1388 smagi ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši cilvēki. Salīdzinājumā ar 2016.gadu šādu negadījumu skaits sarucis par 75, bojāgājušo skaits - par 22, bet cietušo skaits - par 140.

Visvairāk cilvēku satiksmes avārijās cietuši Tallinā -543, Tartu - 85, Pērnavā - 51 un Narvā - 39.

Iereibuši autovadītāji 2017.gadā Igaunijā izraisījuši 495 satiksmes negadījumus, 143 no tiem cietuši cilvēki. Dzērājšoferu vainas dēļ gājuši bojā desmit un cietuši 186 cilvēki. Reibumā izraisītu autoavāriju skaits salīdzinājumā ar 2016.gadu sarucis par 57, bet tajās cietušo cilvēku skaits - par 28.

Desmit no pērn Igaunijā notikušo avāriju upuriem bija gājēji, vēl desmit - cilvēki, kas braukuši transportlīdzekļos nepiesprādzējoties.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 5.janvāris 2018 11:30
8 3 Atbildēt

Cik igauņiem fotoradaru?

Palaidniex 5.janvāris 2018 13:11
2 2 Atbildēt

Tallina-Tartu ~ ik 8-10 km

Kanibaals 6.janvāris 2018 15:15
0 1 Atbildēt

Un cik bieži uzsniga 2017.gadā?

viencexperc 5.janvāris 2018 11:44
9 2 Atbildēt

Notiek dabiskā atlase. Kad visi pašnāvnieki nomirst vai iekļūs cietumā, paliek normālie braucēji.

Nav nekāds brīnums.

Burnits 5.janvāris 2018 13:52
3 2 Atbildēt

Dievs jālūdz tikai par to lai viņi lido kokos vieni paši braucot reibumā par viņiem pašiem nospļauties.

LMT 5.janvāris 2018 13:05
7 1 Atbildēt

Krapsis tikmēr mierīgi uzpīpo savā atpūtas krēslā...

xd 5.janvāris 2018 14:02
10 1 Atbildēt

Igaunijā uz ceļiem ir normāls marķējums un barjeras nevis tie pusotras joslas brīnumi, kas pie mums.

msh 5.janvāris 2018 20:55
3 1 Atbildēt

Man patīk tie mūžīgie apgalvojumi ka citur ir drošāk vai kas tur ne, jo tur ir labāki ceļi. Nu kāds sakars te ar ceļiem? Uz tīnūžu šosejas, skaistas šosejas, pats esmu vienreiz braucis, arī daudzi sitas - ceļš vainīgs? Nē, ceļš nav vainīgs - vainīgi ir tie, kam ir kaut kur jāskrien, un šausmīgi nepacietīgi, un par katru cenu - reizēm dzīvības - jāapdzen. Lielākoties šie indivīdi brauc ar jaunām, laķētām un domā ka ātruma ierobežojums nav priekš viņiem - viņi tad arī te nīd par latvijas ceļiem, jo tak labāki ceļi viņiem ļautu labāk lidot! Bet tā igaunijas atšķirība būs citur - tur šādus cilvēciņus, lai arī mašīna ir skaista un modīga, izdrāž tā ka maz neliekas - pēc tam šāds cilvēciņš, neskatoties uz mašīnas jaunumu, spēj pabraukt normāli, necenšoties visus apdzīt un nelienot citiem purnā.

Un ja kādam liekas ka man ir šāds uzskats jo es braucu ar 29 gadus vecu mašīnu - nu piedodiet, bet es neatceros kad pēdējo reizi man būtu 20+ gadus veca mašīna purnā līdusi - no šīs desmitgades audī es dabūju mukt no ceļa pirms pāris nedēļām. Un kaut kā šausmīgi reti mani uz šosejām apdzen mašīnas, kas ražotas iepriekšējajā gadsimtā, lai arī to netrūkst - toties ja ieraugu spoguļos jaunu premiumu, tad tik jautājums kad un ar kādu starpību apdzīs, jo priekš tādiem tak CSN nav paredzēti. Nu labi, kāds ievēro, bet tā proporcija ir graujoša.

Pļurkt 6.janvāris 2018 9:35
2 2 Atbildēt

Jā, jā, jā

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=48355545

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=49592051

Tīnūžu šoseja ir izbūvēta ārkārtīgi sūdīgi no morālā viedokļa. Nenormāli garlaicīga, bez ilgstošas iespējas apdzīt - ar ārkārtīgi gariem ļoti liela rādiusa līkumiem.

msh 6.janvāris 2018 13:33
2 0 Atbildēt

Kā jau teicu, esmu pa tīnūžu šoseju braucis - vienreiz braucot mājās no aizkraukles speciāli izmetu līkumu lai paskatītos kāda tad tā šoseja ir - secinājums - galvenā problēma ir nepacietīgos idiotos, kam galvenais ir apdzīt un nav svarīgi - paspēs vai nē, vai manevrs ir drošs vai nē. Attiecīgās šosejas konfigurācijas mīnuss ir grūtības apdzīt, bet no tā izriet nepieciešamība ilgstoši braukt ar fūres ātrumu, jo neviens tevi nespiež sliktas pārredzamības apstākļos kādu apdzīt.

Bet tas tavs delfu links ir nasing spešal - tādus var daudz safilmēt; es arī savulaik gribēju nofilmēt klaipēdas šoseju abās robežas pusēs Tādās vietās kā nofilmētā kā reiz ar drošību viss ir kārtībā - ātrumi ir mazi, satiksme maza, neviens citam purnā nelien. Protams, ātrumu atšķirības ir diezgan lielas - tādu pensionārbraucēju kā filmētājs dažs labs diezgan smuki apdzītu, mani ieskaitot - bet ātrumi tāpat diži lieli nav, bet pats galvenais - satiksme. Cik bieži uz mūsu grants ceļiem notiek nāvējošas avārijas slapjajā periodā - kāda vispār ir?

Pļurkt 6.janvāris 2018 15:23
2 0 Atbildēt

Atšķirība vēl ir tāda, ka Lietuvā praktiski vispār nav grants ceļu, Igaunijā to skaits ļoti ātri samazinās, bet Latvānijā kādreizējie asfaltētie ceļi kļūst par grantētiem ar katru gadu tikai vairāk!

msh 6.janvāris 2018 16:10
0 0 Atbildēt

Nebaidies, lietuvā netrūkst sūdīgu otrās šķiras ceļu pa kuriem leiši brauc tāpat kā latvieši pa grants ceļiem. Man tas mēdz sagādāt problēmas - es esmu mazliet izklaidīgs, un ja priekšā kāds leitis velkas, tas rada jautājumu - vai esmu palaidis garām kādu ātruma ierobežojuma zīmi, vai šim tur pilnas bikses no tā ka uz ceļa ir pa kādam ielāpam - jo man nav pieņemts apzināti, bez vajadzības pārkāpt CSN, kur nu vēl svešā zemē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti