Gosna apcietinājums Japānā pagarināts par desmit dienām

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 21.novembris 2018 11:31

Japānas varasiestādes trešdien par desmit dienām pagarinājušas Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna apcietinājumu, ņemot vērā iespējamību, ka pret pašu autoražotāju varētu tikt izvirzītas apsūdzības finanšu pārkāpumos.

Vairāki mediji trešdien ziņo, ka Tokijas apgabaltiesa izdevusi rīkojumu 64 gadus veco Gosnu paturēt apcietinājumā vēl uz desmit dienām, jo prokuratūra paplašina savu izmeklēšanu saistībā ar viņa iespējamu krāpšanos ar nodokļiem.

Prokuratūrai pēc Gosna aizturēšanas bija laika 48 stundas, lai izvirzītu oficiālas apsūdzības, atbrīvotu viņu vai pieprasītu apcietinājuma pagarināšanu par desmit dienām, lai turpinātu izmeklēšanu.

Tikmēr laikraksts "Asahi Shimbun" vēsta, ka arī "Nissan" šajā lietā varētu nākties atbildēt varasiestāžu priekšā.

Ceturtdien paredzēta "Nissan" uzraudzības padomes sēde, kurā tiks lemts par Gosna atbrīvošanu no padomes priekšsēdētāja amata. Gaidāms, ka viņš zaudēs arī "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amatu.

Savukārt Francijas autobūves uzņēmums "Renault" otrdien pēc savas padomes ārkārtas sēdes paziņoja, ka kompānijas vadītājs Gosns paliek amatā, neraugoties uz savu aizturēšanu Japānā, bet viņam tiek iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Gosns tika aizturēts pirmdien pēc nopratināšanas prokuratūrā, kur ieradās labprātīgi. Japānas prokuratūra otrdien paziņoja, ka Gosns nav deklarējis ienākumus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

"Nissan" paziņoja, ka uzņēmumā izmeklēšanā, kas ilgusi vairākus mēnešus, atklāti arī citi nozīmīgi pārkāpumi, ko pastrādājis Gosns. Izmeklēšanā atklājies, ka Gosns arī izmantojis uzņēmuma līdzekļus savām personiskajām vajadzībām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti