Vācijas jauno auto tirgus februārī: pieprasījums pēc elektroauto krities, pēc dīzeļiem – audzis 11

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 6.marts 2024 4:45

Statistika par Vācijas jauno auto tirgu februārī liecina, ka pieprasījums pēc elektromobiļiem krities salīdzinājumā ar 2023.gada februāri, kamēr reģistrēto dīzeļauto daudzums pieaudzis.

Kā liecina Federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras (KBA) apkopotie dati, pagājušajā mēnesī Vācijā no jauna reģistrētas 217 388 automašīnas, kas ir par 5,4 procentiem vairāk nekā 2023. gada februārī. Elektriskās automašīnas veidoja 12,6 procentus no visiem jaunreģistrētajiem automobiļiem (27 479 vienības), kas par 15,6 procentiem mazāk nekā 2023. gada februārī, toties strauji palielinājusies interese par Plug-in uzlādējamiem hibrīdautomobiļiem, šī segmenta automobiļiem pieaugot par gandrīz piektdaļu līdz 14 575 pārdotiem auto.

Februārī par 9,7 procentiem pieauguši pārdošanas apjomi ar dīzeļdzinējiem aprīkotām automašīnām (42 153 vienības), sastādot 19,4 procentus no kopējās tirgus daļas, bet pieprasījums pēc automašīnām ar benzīna motoriem pieaudzis par 2,3 procentiem, veidojot lielāko tirgus daļu – 35,5 procenti (77 106 vienības).

Spēcīgāko izaugsmi starp vācu ražotājiem uzrādījis Porsche – sportisko luksuss automašīnu pārdošanas apjoms pieaudzis par 66,5 procentiem, tirgus daļai pieaugot līdz 2 procentiem, pieprasījums pēc Opel automobiļiem pieaudzis par 20,1 procentu, tirgus daļa – līdz 5,3 procentiem, bet BMW un Volkswagen atzīmējies ar attiecīgi 8,1% un 2,1% pieaugumu un .

Visi pārējie Vācijas zīmoli atpalika no iepriekšējā gada rezultātiem. Starp importa zīmoliem labākie rādītāji Škoda un Seat.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Onsis 6.marts 2024 7:39
28 3 Atbildēt

Cilvēki nāk pie prāta!

Ne jau visiem tas dārgais neērtais elektroauto der, pie tam vēl tādiem nav otreizējais tirgus!

Pļurkt 6.marts 2024 12:54
22 2 Atbildēt

Eļektričkas der tikai tad, ja tās var uzlādēt mājās (DIENĀ SAULAINĀ LAIKĀ) pa tiešo no saules paneļa. Jo uzlāde aizbraucot uz darbu no ātrās uzlādes ir ne lētāka kā ieliet dīzeli bākā. Vai arī mājās uzlāde pa naktīm, bet no elektrotīkla, kurš paņem savu naudu par "uzglabāšanu no TAVIEM saules paneļiem" nakts stundās, par ko Vācijā vēl PVNs ir jāsamaksā arī nav diez ko lētāka!!! Vēl jāņem vērā ka eļektrička ir DĀRGĀKA kā analogas klases dīzeļauto, pat ar visu Vācijas valsts atbalstu!!

+++

Cilvēki nav tik lieli idioti, lai kā ar izglītības "reformu" to censtos panākt!!

Pļakt 7.marts 2024 9:45
7 0 Atbildēt

Prātā pērnā gada laikapstākļi, kad pēc krusas graudiem vistas olas lielumā tika pierādīts, ka lētās uzlādes projekts var beigties 5 minūšu laikā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 8

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 4

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti