ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 22.aprīlis 2024 4:47

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem.

Par to raksta vācu mediji, atsaucoties uz ADAC atskaiti par 13 Ķīnas automašīnu pārbaudēm pēdējo trīs gadu laikā. Automobiļu kluba eksperti norāda, ka Ķīnas transportlīdzekļi ir nopietni konkurenti un pārliecinoši daudzās testa kategorijās. Ar diviem izņēmumiem visas automašīnas Euro NCAP pārbaudēs ieguva piecas no piecām zvaigznēm. Pat izvairīšanās testā, kurā tiek pārbaudītas elektroniskās drošības sistēmas, jo īpaši ESP pareiza darbība, testa kandidāti neuzrādīja nekādus trūkumus, kamēr daudzi Eiropas ražotāju transportlīdzekļi bija spiesti samierināties ar sliktākiem rezultātiem.

ADAC eksperti arī atzina, ka virsbūves un salonu materiālu kvalitāte un apdare lielākoties bija laba. Testi parādīja, ka Ķīnas ražotāji pēdējos gados ir ievērojami attīstījušies un tagad var sekot līdzi pazīstamajiem zīmoliem.

Tomēr autoklubs saskatījis arī trūkumus elektroniskajās palīdzības sistēmās - ceļa zīmju atpazīšanas, joslu ievērošanas un distances konroles sistēmas bieži darbojās neuzticami. Šeit Eiropas ražotāji gūst labumu no viņu gadu desmitiem ilgās pieredzes ar šīm ļoti sarežģītajām sistēmām. Tomēr var arī redzēt, cik ātri Ķīnas ražotāji reaģē uz kritiku: piemēram, jaunākajos Nio modeļos šīs sistēmas jau ir būtiski uzlabotas.

Ķīnieši lielu uzsvaru liek uz skārienekrāniem, tomēr šajā jomā ne vienmēr viss gludi - sarežģītas izvēlņu struktūras apvienojumā ar dažkārt gausiem displejiem, programmatūras kļūdām un nepareiziem tulkojumiem atkārtoti rada problēmas, kontrolējot gaisa kondicionētāju, navigāciju vai izklaides saturu.

Ķīnas modeļi gandrīz vienmēr ir lētāki par Eiropas ražojumiem, bieži vien starpībai sasniedzot vairākus tūkstošus eiro, tomēr ADAC brīdina, ka automašīna ar zemu iegādes cenu vēlāk var izrādīties dārgāka, piemēram, negaidīti liela vērtības zuduma vai remonta izmaksu dēļ. Turklāt izplatītāju tīkls dažkārt nav tik blīvs kā pastāvošajā konkurencē.

Automobiļu klubs norāda uz to, ka robeža starp Eiropas un Ķīnas ražotājiem vairs nav tik skaidra kā pirms dažām desmitgadēm. Piemēram, BMW un Citroen zīmoliem daži modeļi tiek pilnībā ražoti Ķīnā, bet Smart ir Mercedes-Benz un Geely kopīgs produkts, kas arī tiek ražots Ķīnā.

 
Visi komentāri
 
Nelabojams 22.aprīlis 2024 9:59
4 0 Atbildēt

Tas bija paredzams. Atceramies, kādu ceļu nogāja japāņu elektronika, autobūve u.c. No lētu grabažu ražotāja tā astoņdesmitajos gados (dažās jomās pat mazliet agrāk) pārvērtās par kvalitatīvu produktu lielvalsti. Korejai tas pats, tikai 15-20 gadus vēlāk. Jau sen gaidīju, ka un kad tā notiks arī ar Ķīnu.

Labojamais 22.aprīlis 2024 13:35
2 0 Atbildēt

Nu patiesībā Ķīna jau ļoti sen prot kvalitativi strādāt. Paskat uz apple, tiem jau sen rūpnīcas ir Ķīna.

Krotow 22.aprīlis 2024 14:00
0 0 Atbildēt

Ķīnieši prot strādāt, ja atbilstoši samaksā. Taču daudz kur joprojām jāskatās uz nagiem vai taisa atbilstoši kvalitātes prasībām.

ZZZZ 22.aprīlis 2024 10:25
2 1 Atbildēt

Kā tad tā, ĶRT lētajam porš urā3 panelis apvilkts kā labākajam prēmiumam kādreizējos laikos. Ar tādu kā samtu/ādas izstrādājumu. Raudi blakus tikai melna plastAmassa. Otrā rindā sēdētājiem vietas kā long modelītī...Un cena, cena, cena ja tur parunā/pakaulējās. Ā un jā tas ir elektro kur bākā nav jālej utt.

Māris 22.aprīlis 2024 10:38
0 0 Atbildēt

Taisnība, arī Korejas Samsung, LG (Goldstar) u.c. ražotāji 80-tajos bija zemas kvalitātes ražotāji. Kad Koreja paziņoja savus attīstības plānus un mērķus, daudzi droši vien smīnēja... Bet te nu ir rezultāts- Samsung ir viens no pasaules elektronikas līderiem.

0pis 22.aprīlis 2024 10:52
1 2 Atbildēt

Samsunga ziedu laiki jau aiz muguras, jau sen sākās ekakanomēšana un optimizācija. Vēl bariņš dārgo samstelefonu fanu ir atlicis, bet arī tas dilst.

ZZZZ 22.aprīlis 2024 11:44
0 0 Atbildēt

650 22.aprīlis 2024 19:13
0 0 Atbildēt

Jā, lieta itin nopietna. Slavenajā Rīgass autošovā nupat izstādītie tie automazgātuvē tirgojamie peķīniešu Baic-i bija jau pārdoti (rezervēti).Pa 9eur/gab samaksājušajiem Lohiem pat ne visiem izdevās tos atvērt,lai klātienē iepazītos ar "foršprung durch tehnīk" pa/kitaijski.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti