Briškens atzinīgi vērtē priekšlikumu atcelt kravas automobiļu astoņu nedēļu atgriešanās noteikumu 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 16.novembris 2023 14:16

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) atzinīgi vērtē priekšlikumu atcelt noteikumu, kas paredz kravas automobiļu atgriešanos reģistrācijas valstī ik pēc astoņām nedēļām, aģentūrai LETA atzina ministrs.

Patlaban spēkā esošais noteikums mākslīgi palielina tukšo braucienu skaitu un ir pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) klimata politiku, komentējot ES Tiesas ģenerāladvokāta izteikto priekšlikumu ES mobilitātes pakotnē atcelt noteikumu, kas paredz kravas automobiļu atgriešanu reģistrācijas valstī ik pēc astoņām nedēļām, norādīja Briškens.

Viņš papildināja, ka patiesi brīvs preču un pakalpojumu tirgus ir ES pamatvērtība. "Mēs nedrīkstam pieļaut to, ka mazos un vidējos uzņēmumus nevajadzīgi apgrūtina ar birokrātiju."

Satiksmes ministrijas (SM) ieskatā kravas automobiļu astoņu nedēļu noteikums ir jāatceļ, jo patlaban tas ir pretrunā samērīguma principam, atzīmēja SM pārstāvji, papildinot, ka pieņemtais gala kompromiss rada negatīvu precedentu un var ietvert nosacījumus, kas ir vērsti nevis uz nozares attīstību, bet atsevišķu reģionu pārvadātāju darbības ierobežošanu.

"Šāds noteikums, mūsuprāt, ir arī pretrunā ar Eiropas Komisijas stratēģiju par transporta emisijas samazināšanu par 90% līdz 2050.gadam," papildina SM.

Vienlaikus SM norāda, ka, lai iestātos par vienotām tirgus pamatvērtībām un sasniegtu noteiktos zaļos mērķus, Latvija 2021.gadā, apstiprinot Ministru kabinetā iestāšanās rakstus, lēma par iesaistīšanos tiesas procesā ES Tiesā attiecībā uz tā saukto Mobilitātes pakotnes regulējumu, kas paredz nosacījumus darbībai starptautiskajā autopārvadājumu tirgū, kas ietvēra arī nosacījumu par transportlīdzekļa atgriešanu reģistrācijas dalībvalstī.

LETA jau rakstīja, ka no pagājušā gada 21.februāra ES Mobilitātes pakotne paredz, ka kravu pārvadātājam ir jānodrošina, ka uzņēmuma rīcībā esošie transportlīdzekļi, kas tiek izmantoti starptautiskajos pārvadājumos, tiek atgriezti uzņēmuma reģistrācijas valstī vismaz astoņu nedēļu laikā pēc izbraukšanas no tās.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
1984 19.novembris 2023 21:31
1 0 Atbildēt

Briškena kungs nevēlas 8+ nedēļas padzīvot kravas auto kabīnē?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 5

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti