TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Mercedes GLE kupeju (+VIDEO) 3

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 17.janvāris 2024 15:11

Mercedes - Benz GLE Coupe iztālēm izskatās stipri vien līdzīga trīs gadus vecākam modelim. Taču šis ir atjauninātais modelis, ko viegli atpazīt pēc izmainītas radiatora restes un jauniem Multibeam LED starmešiem. Jauno starmešu īsto vērtību gan var novērtēt tikai tumsā. Tupretim sportiskā stāja krīt acīs tieši dienasgaismā.

Tieši GLE bija tas modelis, kurā Mercedes aizsāka pāreju uz digitalizāciju. Tā kā tas paveikts gana smalkjūtīgi, panelis patīk gan vecā kaluma klientiem, gan viedtālruņu paaudzei. Paneļa info sadaļu veido divi sapāroti displeji. Tie ir īstajā lielumā un pareizajā vietā, turklāt mērskalu daļā var dabūt arī analogo rādītāju bildi. Apple Car Pay savienojums tagad ir bezvadu.

Pats salons ir gana omulīgs pat bez krāsainas apdares un cēlkoka šķirnēm. Mercedes - Benz GLE cena 300d 4MATIC izpildījumā ir 90 750 eiro. Sešcilindru dzinējs būtu sulīgāks, taču vienlaikus tērētu par diviem litriem uz 100 km vairāk, prasītu vairāk naudas nodokļos un kopumā sadārdzinātu automašīnu. Turklāt tagad dīzeļdzinējam palīdz vieglais hibrīds, kāda iepriekš nebija, tāpēc sistēmas jauda nu ir 294 ZS agrāko 272 vietā. GLE pilnpiedziņa pārsvarā paredzēta slidenu ceļu pārvarēšanai, tomēr ar īpašu Offroad režīmu var pieveikt arī vieglu bezceļu. GLE “mersedesā” vienmēr ir daudz, ko atklāt. Piemēram, auto hold funkcijas darbība vai start stop sistēmas atslēgšana kustoties atpakaļgaitā, lai, veicot trīspunktu apgriešanos, negadītos apkaunojoša noslāpšana. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Spararats 17.janvāris 2024 18:37
3 0 Atbildēt

Cik gan neveikla valoda ziņas autoram! Apple Car Pay ir tikai drukas kļūda, runa nav par to - katrs teikums jāpārlasa vairākas reizes, lai saprastu.

iAuto - lūdzu, nepārpublicējiet vairs ko tādu vai arī labojiet.

Spararats 18.janvāris 2024 7:42
2 1 Atbildēt

90 pakas par četriem cilindriem...

650 17.janvāris 2024 23:52
1 1 Atbildēt

Kur nu 90k ,un dīseli tak vairs neražo.Cēlkoki paskat reku visi jau sen izzāģēti, arī euroaktīvisti vairs neko nešķirojot un tagad laižot nost riepas pat elektriskajiem.Pie kam drīzumā tak krievs/nāks, visus apvidus auto būs jānodod Koplietošanā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 6

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 36

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Nissan X-Trail N-Trek – jauna versija ekstrēmāku izbraucienu cienītājiem (+ FOTO) 5

Nissan laidis klajā jaunu krosovera X-Trail versiju N-Trek, kas būs piemērota izbraucieniem pie dabas, nebaidoties arī no sarežģītākiem maršrutiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti