TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Mercedes GLE kupeju (+VIDEO) 3

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 17.janvāris 2024 15:11

Mercedes - Benz GLE Coupe iztālēm izskatās stipri vien līdzīga trīs gadus vecākam modelim. Taču šis ir atjauninātais modelis, ko viegli atpazīt pēc izmainītas radiatora restes un jauniem Multibeam LED starmešiem. Jauno starmešu īsto vērtību gan var novērtēt tikai tumsā. Tupretim sportiskā stāja krīt acīs tieši dienasgaismā.

Tieši GLE bija tas modelis, kurā Mercedes aizsāka pāreju uz digitalizāciju. Tā kā tas paveikts gana smalkjūtīgi, panelis patīk gan vecā kaluma klientiem, gan viedtālruņu paaudzei. Paneļa info sadaļu veido divi sapāroti displeji. Tie ir īstajā lielumā un pareizajā vietā, turklāt mērskalu daļā var dabūt arī analogo rādītāju bildi. Apple Car Pay savienojums tagad ir bezvadu.

Pats salons ir gana omulīgs pat bez krāsainas apdares un cēlkoka šķirnēm. Mercedes - Benz GLE cena 300d 4MATIC izpildījumā ir 90 750 eiro. Sešcilindru dzinējs būtu sulīgāks, taču vienlaikus tērētu par diviem litriem uz 100 km vairāk, prasītu vairāk naudas nodokļos un kopumā sadārdzinātu automašīnu. Turklāt tagad dīzeļdzinējam palīdz vieglais hibrīds, kāda iepriekš nebija, tāpēc sistēmas jauda nu ir 294 ZS agrāko 272 vietā. GLE pilnpiedziņa pārsvarā paredzēta slidenu ceļu pārvarēšanai, tomēr ar īpašu Offroad režīmu var pieveikt arī vieglu bezceļu. GLE “mersedesā” vienmēr ir daudz, ko atklāt. Piemēram, auto hold funkcijas darbība vai start stop sistēmas atslēgšana kustoties atpakaļgaitā, lai, veicot trīspunktu apgriešanos, negadītos apkaunojoša noslāpšana. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Spararats 17.janvāris 2024 18:37
3 0 Atbildēt

Cik gan neveikla valoda ziņas autoram! Apple Car Pay ir tikai drukas kļūda, runa nav par to - katrs teikums jāpārlasa vairākas reizes, lai saprastu.

iAuto - lūdzu, nepārpublicējiet vairs ko tādu vai arī labojiet.

650 17.janvāris 2024 23:52
1 1 Atbildēt

Kur nu 90k ,un dīseli tak vairs neražo.Cēlkoki paskat reku visi jau sen izzāģēti, arī euroaktīvisti vairs neko nešķirojot un tagad laižot nost riepas pat elektriskajiem.Pie kam drīzumā tak krievs/nāks, visus apvidus auto būs jānodod Koplietošanā.

Spararats 18.janvāris 2024 7:42
2 1 Atbildēt

90 pakas par četriem cilindriem...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti