Parīzei seko Malta - Vidusjūras salā Maltā aizliegs elektroskrejriteņu nomu 18

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.oktobris 2023 14:04

Malta ar 1.martu aizliedz elektroskrejriteņu nomu, pavēstīja valdība.

Ceturtdienas vakarā izziņotais negaidītais lēmums izraisījis gan nopēlumu no e-skūteru aizstāvju puses, gan uzslavas, arī Maltas visblīvāk apdzīvotās pilsētas Slīmas mēra cildinājumus.

Maltas divi lielākie elektroskrejriteņu nomas uzņēmumi "Bolt" un "Bird" pagaidām lēmumu nav komentējuši.

Kaut arī elektroskrejriteņu noma tiks aizliegta, elektroskrejriteņi arī turpmāk varēs būt iedzīvotāju īpašumā un viņi varēs tos izmantot.

Lēmums par nomas elektroskrejriteņu aizliegšanu pieņemts, lai "mazinātu neērtības kopienām un cilvēkiem", skaidroja Satiksmes ministrija.

"Neraugoties uz likumu pastiprināto īstenošanu un naudassodiem, kopienas turpina ciest no traucējumiem, ko rada elektroskrejriteņi," teikts ministrijas paziņojumā.

Vienlaikus izziņota nacionālā velostratēģija.

Tā paredz radīt velojoslu tīklu, mudināt iedzīvotājus izmantot velosipēdus, kā arī valsts finansētas veloprasmju apguves nodarbības.

Līdzīgu lēmumu par elektroskrejriteņu aizliegumu aprīlī pieņēma Parīze.

Elektroskrejriteņi Maltā ir populārs transporta līdzeklis.

Pēc sūdzībām par bīstamu braukšanu ar elektroskrejriteņiem valdība 2020.gadā ieviesa elektroskrejriteņu izmantošanas pamata noteikumus.

Iedzīvotāji ir ļoti apmierināti ar elektroskrejriteņu nomas aizliegumu, sacīja Slīmas mērs Džons Pilovs.

"Problēma bija, kā tie parādījās. No paša sākuma nebija nekādu noteikumu un regulējumu," skaidroja mērs.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sipo 20.oktobris 2023 14:33
6 2 Atbildēt

nāks laiks, nāks padoms, manuprāt Rīgā šī nav nekāda problēma, tāpat kā iedomātie satiksmes sastrēgumi, kas mūsu mazajā ciematiņā drīzāk dēvējami par "sastrēgumiem". Ikreiz sasmejos, kad savu laimes stundu sagaidījušie pa radio noziņo laikam vāzē redzamo "mega sastrēgumu" veselu 5 minūšu garumā

0pis 20.oktobris 2023 14:22
3 3 Atbildēt

Neatlaidīgie idioti ar savu uzvedību tomēr panāca, ka pārkāpumu izdarīšanas rīks tika aizliegts. Bet kā lai tiek galā ar idiotiem, kas savu destruktīvo enerģiju novirzīs uz nākamo šmuci?

Krotow 23.oktobris 2023 11:08
2 0 Atbildēt

+1

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti