No šī gada sākuma reģistrēti 2439 elektroskrejriteņi

 
Nozare.lv | 20.marts 2024 15:21

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no šī gada sākuma līdz 20.martam ir izsniegusi 2439 elektroskrejriteņu reģistrācijas uzlīmes, aģentūrai LETA sacīja CSDD pārstāvji, komentējot Ceļu satiksmes likumā noteiktos grozījumus, kas nosaka, ka līdz 31.martam elektroskrejriteņi ir jāreģistrē obligāti.

CSDD piebilst, ka elektroskrejriteņu reģistrāciju skaits ar katru dienu pieaug.

LETA jau vēstīja, ka ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem piedalīties ceļu satiksmē no šā gada 1.aprīļa būs aizliegts.

Satiksmes ministrijā (SM) iepriekš norādīja, ka no šī gada Ceļu satiksmes noteikumos ir noteiktas stingrākas prasības elektroskrejriteņu lietošanā, paredzot, ka līdz 2024.gada 31.martam elektroskrejriteņi ir jāreģistrē obligāti.

Ministrijā uzsvēra, ka grozījumi noteikumos attiecas arī uz pašizgatavotiem vai pārbūvētiem elektroskrejriteņiem. Tāpat arī līdz šim reģistrētie elektroskrejriteņi ir jāreģistrē atbilstoši jaunajai kārtībai un ir jāsaņem jauna reģistrācijas uzlīme.

Elektroskrejriteņa reģistrāciju veic CSDD. Elektroskrejriteni var reģistrēt arī CSDD e-pakalpojumu platformā "e-CSDD" vai CSDD klientu apkalpošanas centros klātienē.

Tāpat grozījumi paredz, ka elektroskrejriteņu vadītājiem vecumā līdz 17 gadiem obligāti ir jālieto aizsargķivere un sliktas redzamības vai intensīvas satiksmes apstākļos vēlams apģērbs ar gaismu atstarojošiem elementiem, piemēram, atstarojoša veste.

Savukārt, lai mazinātu iespējamos riskus, elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību un nepārsniedz maksimālo atļauto ātrumu - 25 kilometrus stundā (km/h).

LETA jau vēstīja, ka šī gada februārī valdība apstiprināja SM sagatavotos grozījumus Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kuros noteikta kārtība un prasības elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijai, kas no 2024.gada ir obligāta.

Savukārt no šī gada 1.janvāra stājas spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, un pie to konstrukcijas jābūt pielīmētai valsts reģistrācijas uzlīmei. Savukārt esošie transportlīdzekļi jāreģistrē līdz 2024.gada 31.martam, pēc minētā datuma ar nereģistrētiem šiem transporta līdzekļiem būs aizliegts piedalīties ceļu satiksmē.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti