Turpmāk Latvijā ceļu satiksmē aizliegts piedalīties ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.aprīlis 2024 8:29

Latvijā no šodienas ceļu satiksmē ir aizliegts piedalīties ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

No šā gada 1.janvāra stājas spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, un pie to konstrukcijas jābūt pielīmētai valsts reģistrācijas uzlīmei. Esošie transportlīdzekļi bija jāreģistrē līdz 2024.gada 31.martam, bet no šodienas ar nereģistrētiem šiem transporta līdzekļiem ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē.

Grozījumi noteikumos attiecas arī uz pašizgatavotiem vai pārbūvētiem elektroskrejriteņiem. Tāpat arī līdz šim reģistrētie elektroskrejriteņi ir jāreģistrē atbilstoši jaunajai kārtībai un ir jāsaņem jauna reģistrācijas uzlīme.

Elektroskrejriteņa reģistrāciju veic Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Elektroskrejriteni var reģistrēt arī CSDD e-pakalpojumu platformā "e-CSDD" vai CSDD klientu apkalpošanas centros klātienē.

Tāpat grozījumi paredz, ka elektroskrejriteņu vadītājiem vecumā līdz 17 gadiem obligāti ir jālieto aizsargķivere un sliktas redzamības vai intensīvas satiksmes apstākļos vēlams apģērbs ar gaismu atstarojošiem elementiem, piemēram, atstarojoša veste.

Savukārt, lai mazinātu iespējamos riskus, elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļusatiksmes drošību un nepārsniedz maksimālo atļauto ātrumu - 25 kilometrus stundā (km/h).

CSDD no šā gada sākuma līdz 20.martam bija izsniegusi 2439 elektroskrejriteņu reģistrācijas uzlīmes, taču, tuvojoties marta izskaņai, elektroskrejriteņu reģistrāciju skaits ar katru dienu pieauga.

 
Visi komentāri
 
walacc 2.aprīlis 2024 11:31
0 0 Atbildēt

pieliec pedāļus un kļūs par velosipēdu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 3

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 4

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 

Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem 2

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem. Lasīt vairāk

 

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO) 6

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti