Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

 
LTV Ziņu dienests | 22.aprīlis 2024 12:37

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš.

 
Visi komentāri
 
BMW 22.aprīlis 2024 12:48
5 0 Atbildēt

Smaguma centrs tur būs tāds pats kā velosipēdam! Un skrituļdēlim vai skrituļslidai pat zīles izmerā akmenītis būs bīstamāks. Problēma nav transporta veidā, bet veidā, kā tas transporta līdzeklis tiek lietots! 90% braucēju nejēdz CSN un viņiem nav saprašanas par drošu un atbildīgu pārvietošanos! CP statistika lieciena, ka brīvdienās un vakaraos 65% brauc šmigā.

0pis 22.aprīlis 2024 13:00
21 1 Atbildēt

Velo tas smaguma centrs ir pats augstāks! Bet garenbāze ir lielāka un kas svarīgi - rati ir daaudz lielāki.

Vaina jau nav stāvdrāžos kā tādos - vaina tajā, ka tos masveidā palaida izmantošanā lietotājiem bez iepriekšējas apmācības. Noziegums, kas līdzinās atļaujai pa pilsētu braukt vienvietīgos mazlitrāžas auto bez vadītāja apliecības.

R 23.aprīlis 2024 20:36
2 0 Atbildēt

Arī stūres konstrukcija ir ļoti no svara. Velosipēdiem "Trail", jeb attālums starp stūres ass iedomātā pagarinājuma kontakta punktu ar zemi, līdz riepas kontakta punktam ar zemi, ir daudz lielāks, bet stāvdrāžiem tas ir niecīgs, vai vispār ap 0. Trail ir viens no svarīgākajiem, ja ne pat pats svarīgākais raksturlielums transporta līdzekļa stabilitātē braucot, jo lielāks trail spēcīgāk paškoriģē transporta līdzekļa gaitu taisnvirziena kustībai.

uupis 22.aprīlis 2024 13:08
7 1 Atbildēt

Mobilais telefons arī ir bīstams ceļu satiksmē! Ejot pa ietvi čatosi telefonā, nepamanīsi kanalizācijas lūku, pipec - traumas! Tātad loģiski ka mobilais telefons ir traumu bīstama ierīce!

Jeb varbūt problēma ir prasmēs lietot to vai citu iekārtu vai instrumentu?

650 22.aprīlis 2024 13:09
8 0 Atbildēt

Kuŗš (un/vai) "mums" tagad atbildēs/Par! šāda te visnotaļ bīstama "biznesa" massveidīgi uzbāzīgo ieviešanu? Kur vispār kaut mazākā "garantija", ka tas skrejriteņa nomnieks izrādīsies fiziski (un psihiski) sagatavots un spējīgs Vadīt ? Vai viņam (varbūt) ir tā saucamās "tiesības"?

Kas īstenībā ir skrejriteņu nozares galvenie klienti un kādu tādu pienesumu šis viss "dod" tā dēvētajai tautsaimniecībai?

0pis 22.aprīlis 2024 13:14
29 1 Atbildēt

Zem katras kļūdas ir paraksts. Vai vairāki. No viņiem arī būtu jāprasa atbildība. Gan no tiem, kuru pēc peļņas dzenoties, spiedās virsū ar savu pakalpojumu, nedomājot par drošību. Gan arī no tiem, kuri to visu pieļāva valsts, pašvaldības un pilsētas līmenī.

folklora 22.aprīlis 2024 13:38
16 0 Atbildēt

Naudas vara, dumju dara!

650 23.aprīlis 2024 2:26
1 0 Atbildēt

Nutak zinkā. Jo neveiksmīgāki skrejriteņi un/vai hosteļi , jo veiksmīgāki (treknāki) biznessmeņi.Labi ka nelīst ;p

Sokrats 22.aprīlis 2024 13:49
1 0 Atbildēt

Žiroskopisko efektu neviens nav atcēlis. Mazi ritenīši vienmēr ir nesabilāki turēties plaknē, kā lieli.

ZZZZ 22.aprīlis 2024 13:51
2 0 Atbildēt

Ritentiņiem nav ne vainas, ko nevarētu attiecināt uz braucējiem...

www.febspot.com/2113902

uupis 22.aprīlis 2024 15:31
1 0 Atbildēt

Šitas ar jāaizliedz - šitam ir tāda jauda ka iebraucot sienā diez vai ko varēs salasīt un aiznest dakterim!

iauto.lv/zinas/pasaule...per-snake-foto

BMW 22.aprīlis 2024 16:04
1 0 Atbildēt

Tev gan jau ka mājas logi jāaizmūrē, ja izleksi pa logu ar galvu pa priekšu, labi nebūs! Kāpēc lai kāds tīšu prāt brauktu sienā? Tu tā dari?

uupis 22.aprīlis 2024 16:11
2 0 Atbildēt

Ne jau man - tam dakterim viss ir bīstams - nez kā viņam mājās naži un šķēres tiek turēti? Katrs nazis polsterētā čemodānā ar īpašo kodu?

uupis 22.aprīlis 2024 16:18
0 0 Atbildēt

Neviens jau tāpat tīšu prāt nebrauc ne sienā, ne stabā vai frontālajā! Tikai statistika ir nepielūdzama - tinās ap stabiem un liek iekšā mājas sienās, pieturās (Daugavpils CSDD) un visādi citādi izpildās ar mazjaudīgākiem drapakiem!

Vienā kincītī gan bija ka keksis speciāli ielika mašīnu stabā! Kincītis saucās - Kārtis, nauda un divi stroķi !

Rimpis 22.aprīlis 2024 18:05
2 0 Atbildēt

Ja maziņš pincīts, tad sanāk kincīts

darklight 22.aprīlis 2024 22:48
2 3 Atbildēt

Nezinu. Man personīgi vispār ir bail ar viņiem braukt. Tāda pretīga nestabila un neaizsargāta sajūta. Ar moci vālēt nav bail, bet ar šiem ir.

Bradypus 23.aprīlis 2024 7:31
1 0 Atbildēt

Man tāpat. "Bail" varbūt nav īstais vārds, bet acīmredzot esam dīvaiņi, kas spēj savu rīcību sasaistīt ar iespējamām sekām, kas mūsdienās ir retums. Rekur arī Opis grib prasīt atbildību ko kāda, kas kaut kur parakstījies, nevis no tā indivīda, kurš personīgi un pavisam brīvprātīgi šo izvēli izdara.

0pis 23.aprīlis 2024 7:36
2 0 Atbildēt

Jāsaprot, ka vidējais indivīds ar domāšanas līmeni "ja šņabi pārdod veikalā, tad tas neko nekaitē" nespēj pats izdarīt secinājumus. Kā redzam, tad vispārējās vēlēšanu tiesības ir degradējušas populāciju līdz līmenim, kad kādam ("ievēlētajiem valdeniekiem") ir burtiski jāauklējas ar slāni, kas savu domāšanas f-ju ir deleģējis kādam citur "tur augšā" .

Bradypus 23.aprīlis 2024 11:20
1 0 Atbildēt

Izcili... Nabaga valdnieki. Pie tā, ka viņi nabadziņi ievēlēti, gan tas indivīds ir vainīgs. Tā jau ir - vispārēji rīcībnespējīgs indivīds pēkšņi vēlēšanu dienā kļūst rīcībspējīgs, kas kungiem varu jānodrošina, vai ne?

Nekāda sakara ar pašu kungu pārvaldīto izglītības sistēmu un propagandas mašīnu, vai ne?

0pis 23.aprīlis 2024 13:17
0 0 Atbildēt

vot jā - propagandas mašīna pie vainas!

BMW 23.aprīlis 2024 8:31
0 0 Atbildēt

Man uz moča droselei ir tikai divi stāvokļi, vai nu līdz galam vaļā, vai ciet un smaids līdz ausīm!

Raitis 23.aprīlis 2024 8:43
2 0 Atbildēt

Aizliegt, sodīt. Vai to vien mākam? Vai tikai es vienīgais dzirdēju ārsta teiktajā, ka pietiek ar dūres lieluma bedri lai...

Tad nu secīgais jautājums, kuru intervētāji nez kāpēc ne uzdeva, ne arī apsprieda. Kāpēc uz trotuāriem un ceļa braucamās daļas ir šādas bedres. Kāpēc mums esot tik vareniem, inovatīviem un progresīviem diženās Eiropas iedzīvotājiem nav gludu trotuāru? Kāpēc varam novirzīt budžeta līdzekļus korporāciju un dažu karaļnamu īpašumu "aizsardzībai un iekarošanai", bet nespējam savest kārtībā savu zemi, lai varētu droši pārvietoties, visu kustībā esošo laiku neveltot braucamās daļas rūpīgai skenēšanai, ka tika kādā bedrē netrāpīt.

0pis 23.aprīlis 2024 9:34
1 1 Atbildēt

Un paldies Dievam, ka nav ideālu ietvju (trotuāri ir Parīzē) - jo tad šitie dunduri lidotu ar maksimālo ātrumu un to būtu vēl vairāk jo kristu mazāk, un baidītos arī mazāk. Gājējam, kas nebolās telefonā un skjatās kur sper soli, ideāli gludu ietvi nevajag, to vajag tikai skrituļotājiem un stāvusdrāzējiem.

Andrisk89 23.aprīlis 2024 9:13
0 3 Atbildēt

Tie skuteri ir idiotisma paraugstunda

Es vinus vispar aizliegtu 

Vienreiz pabraucu 

Sajutos ļoti nedroši salidz ar velo

Un cena

Cena 12eur stunda 

Tikpat cik auto no citybee

Maksa tas Štrunts 200eur

Auto maksā 30000

Kur loģika

uupis 23.aprīlis 2024 9:45
3 0 Atbildēt

To pašu liela daļa pensionāru saka par skārienjūtīgajiem telefoniem un datoriem - aizliegt iznternetbankas jo vienkāršāk ir samaksāt bankā vai pastā komunālos reķinus!

Jānis 24.aprīlis 2024 15:29
2 0 Atbildēt

Nezinu, vienīgā reize, kad es esmu iekluvis avārijā ar savu skūteri ir tad kad braucu pāri Zemitānu tiltam pa riteņbraucēju celiņu no centra tumsā, biju ieslēdzis gaismas utt., bet kāds kretīns bija novietojis to stulbo zaļo bolt nomas skūteri pa vidu celiņam šķērsām, uz tā tilta ir tumšs un nogazos. Traumas nekādas nebija, jo braucu lēnām, bet dusma gan bija. Baigi nebraucu vairāk pa naktīm. 

Problēma ir vairāk ar tiem nomas skūteriem, jo vadītāji nesaudzē tos, sevi un citus satiksmes dalībniekus, uzskata sevi par Ayrtonu Sennu un uzvedās bistami uz ceļiem. Parasti tie ir kaut kādi - 18 gadīgie. Kas nelegāli to vispār dara

Skūterus nomelno 24.aprīlis 2024 15:59
0 0 Atbildēt

Lielu daļu negatīvo uzskatu kurina "žurnālisti", ar nomelnošans kampaņu pret elektro skūteriem.

Ir šada 2023 gada science direct publikācija-

Comparing the bad media-fuelled reputation of e-scooters with real-life user and non-user perceptions: Evidence from Sweden

Kas atklāja, ka lielāko daļu negatīvo viedokļu nāk no žurnālistiem, kas ietekmē to kā parastie iedzīvotāji domā, 

5 negatīvi raksti pret 1 labo. 

Meklē veidus ka nopelnīt bonusu no elektro skūteru īpašniekiem un saviem lasītājiem/ skatītājiem

Smieklīgs ir tas, kā atšķiras elektro skūteru lietotāju uzskats par pašu drošību no nelietotaju uzskatiem. 

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 7

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti