Kravas automašīna Gulbenes novadā šorīt nāvējoši traumējusi gājēju 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.oktobris 2016 9:17

Šorīt Gulbenes novada Lizuma pagastā kravas automašīna nāvējoši traumējusi kādu sievieti.

Velēnā agri no rīta, 1966.gadā dzimis vīrietis vadot kravas automašīnu "MAN TGA", uzbraucis pagaidām nenoskaidrotai gājējai, aptuveni 60 gadus vecai sievietei, kura no gūtajām traumām notikuma vietā mirusi. Sievietei apģērbā nebija gaismu atstarojošu elementu.

Vakar Auces novadā 1976.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Toyota Hilux" izraisījis sadursmi ar pretī braucošu traktoru "Fend 939", kuru vadījis 1959.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietis "Toyota" vadītājs, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rugāju novadā, ceļa Rēzekne-Gulbene 60.kilometrā, 1936.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Vectra", izraisījis sadursmi ar pretī braucošo kravas automašīnu "Iveco", kuru vadījis 1969.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietis vieglās automašīnas vadītājs, kurš nogādāts slimnīcā.

Rīgā, Stirnu ielā, 1956.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Chrysler" uz gājēju pārejas notriecis 1963.gadā dzimušu sievieti, kura ar traumām nogādāta slimnīcā.

Vakar par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu valstī noformēti 203 administratīvā pārkāpuma protokoli.

No visiem protokoliem 87 noformēti Rīgas reģionā, 55 Zemgales reģionā, 30 Vidzemes reģionā, 18 Kurzemes reģionā un 13 - Latgales reģionā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā pieķerti četri šoferi, no tiem divi Zemgales reģionā, bet pa vienam Rīgas un Latgales reģionā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 83 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki un viens gājis bojā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 5.oktobris 2016 12:49
5 21 Atbildēt

"kravas automašīnu "MAN TGA", uzbraucis pagaidām nenoskaidrotai gājējai" ...

Piemērosim "kriminālprocesa Likuma 377. panta 1. un 2. punktu un lieta tiks slēgta, jo smagā vadītājs nav ne pie kā vainīgs!

CSN jāpilda katram, ne viss katram otram! CS Likuma 19. pants!

dArtanjans 5.oktobris 2016 17:47
0 0 Atbildēt

Es Tev vienīgais ieliku plusu.Pats braucu ar smago,arī pāris reizes par mata tiesu naktī šadus ''spokus'' gandrīz nosūtijis pie Pētera esmu.Klenderē pa ceļu,tumšās drānās,nu to sūda lukturīti vis maz paņem,bet nē.Un lielākie mēsli,ja ķīniešu ksenoni pretīm brauc,un vēl lietus laikā.Tad var zīlēt kafijas biezumos,kas uz brauktuves notiek.

solaris 5.oktobris 2016 21:27
3 16 Atbildēt

Te mīnusus Vernonam liek nevis tāpēc, ka viņam nebūtu taisnības, bet principa pēc.

Vienīgi žēl, ka šī portāla administrācija to mierīgi pieļauj, jo apmeklētāji taču nezina, ka tie mīnusi un tādu kadru, kā rt komentāri ir apzināti maldinoši. Portāla administrators varētu vismaz kādreiz kādu speciālistu nointervēt par galvenajām tēmām, par ko vesels bars emocionāli strīdās ar Vernonu. Piemēram, varētu pajautāt Didzim Kalnietim, vai - viņaprāt - vajag vai nevajag intensīvas satiksmes apstākļos reizēm paskatīties spogulī. Visi komentētāji, izņemot Vernonu, kategoriski uzstāj, ka nevajag. Līdz ar to apmeklētājiem šajā portālā tiek iegalvots, ka nevajag to darīt. Tāpat arī tiek iegalvots, ka gājējiem jāiet pāri ielai, kur ir intensīva satiksme, vispār nepaskatoties pa malām. utt.

solaris 5.oktobris 2016 21:30
2 6 Atbildēt

Gribētu paskatīties, ko kāds no šiem Vernona oponentiem teiktu, ja pats, braucot ar atļauto ātrumu pa joslas vidu, tumsā notriektu gājēju bez atstarotāja.

Dīvaini cilvēki.

Vernons 6.oktobris 2016 14:23
0 10 Atbildēt

Oponē ne jau man! Oponē 185 autobusu vadītājiem! Tiem plusiem un mīnusiem nav diža nozīme, galvenais lai izlasa, gan jau pēc kāda laika sapratīs.

Jautājums, kā lai auto vadītājs izpilda CSN 100. punkta prasības, ja gājējs ignorē CSN un nepilda savu sadaļu, būt redzamam. "Ceļu satiksmes Likuma 19. "Tiesības un pienākumi", es teiktu kartība un secība, kā pildāmi CSN!

Pēteris 7.oktobris 2016 9:53
0 0 Atbildēt

Viens ir skaidrs, nedarīt kā raksta Vernons, nervi būs čupā un ziepes lielas. Var piekrist ~ 1% viņa rakstītajam. Tad priekšā esošais, tad ātrums, tad dzeltenais un sarkanais luksofora signāls nav kustību aizliedzoši, baltā nepārtrauktā līnija, aizliegts strauji bremzēt, viss vienā čupā un komenti pretrunīgi. Vernona pulciņā. Nordekā, sākumā bija 200 šoferi, nu jau 185, bet patiesībā, labi ja 10 viņa aplamās teorijas piekritēji.

Min, visi, visiem, bet nez kāpēc dažus izceļ, ignorējot likuma prasības un tos grozot pēc sirds patikas. Prieks, ka nospiedošam autovadītāju vairākumam ir pareiza izpratne.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti