Pieķerts kārtējais bezatbildīgais vadītājs - riepu protektora dziļums 0 mm 35

 
iAuto.lv | 13.februāris 2017 20:15

Šoziem CSDD dažādās vietās Latvijā regulāri rīko reidus, pārbaudot vieglo automobiļu tehnisko stāvokli, īpašu uzmanību pievēršot riepām un apgaismes ierīcēm. Diemžēl arī šodien veiktajā reidā tika aizturēts kāds pārgalvīgs vadītājs, kura vadītā transportlīdzekļa riepas bija kritiskā stāvoklī - protektors bija nodilis pilnībā.

Neatbilstošs riepu protektors Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Šodien CSDD reidā kopā pārbaudīti 83 transporta līdzekļi, no kuriem 9 gadījumos noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par neatbilstošu riepu stāvokli, bet viens protokols par neatbilstošu apgaismes ierīču darbību.

Šogad jau izskanējuši vairāki gadījumi, kad pieķerti autovadītāji, vadot transporta līdzekli ar īpaši sliktā stāvoklī esošām riepām. Bauska pārspēj Cēsis - riepu kontrole pieķer "Audi" ar pilnīgi plikām riepām

Par neatbilstošu riepu izmantošanu piemēro sodu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa:

149.24 pants. Transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšana

Par braukšanu laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam ar automobili vai autobusu, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas un kurš nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit euro apmērā.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecpadsmit līdz piecdesmit pieciem euro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, — no piecdesmit pieciem līdz simt četrdesmit euro, bet juridiskajai personai — no septiņdesmit līdz septiņsimt euro.

 

 
Visi komentāri
 
Scotinsh77 13.februāris 2017 20:27
13 4 Atbildēt

B..d, shitaadiem zveeriem tiesiibas anuleet uz kaadu laiku!!!

ABECEDE95 13.februāris 2017 20:55
13 3 Atbildēt

Dajoš 1000 eiro par katru nodilušu ratu! Bez žēlastības!

vai spēsim? 13.februāris 2017 21:32
8 1 Atbildēt

Vai spēsim piestādīt arī negatīvus ciparus,piemēram,-0,2mm>

solaris 13.februāris 2017 21:38
23 7 Atbildēt

Man šķiet, ka tādiem nav naudas vai arī vienkārši pofig par sodu, tāpēc grūti kaut ko piedzīt. Un tādi pa lauku ceļiem atļaujas braukt arī bez tiesībām, apskates un OCTAs.

Varētu līdzēt auto novietošanas policijas apsargātā stāvvietā un atdošana īpašniekam tikai pēc tam, kad tas ir uzlicis piemērotas riepas, nu un, protams, apmaksājis to stāvvietu, kā arī sodu.

Noteikt likumā, ka pēc, teiksim, diviem gadiem šāds neizņemts auto tiek konfiscēts un nodots tiesu izpildītājam izsoles rīkošanai. Nesekmīgas izsoles gadījumā utilizēts. Tā pamazām varētu izņemt no satiksmes bīstamus auto.

he 13.februāris 2017 22:25
7 26 Atbildēt

aizver muti,zābak,tad nosponsorē tās riepas,droši vien kādu sodu samaksāja,tad riepām vairs nesanāk!pašu tevi utilizēt!

solaris 13.februāris 2017 22:50
16 4 Atbildēt

Es tev varu nosponsorēt sabiedriskā transporta biļeti uz kādu čuhņu, kur mednieku biedrība izlikusi sienu stirnām un citiem meža iemītniekiem - lai tu badā nenomirtu.

solaris 13.februāris 2017 22:59
10 4 Atbildēt

Piedāvājums, starp citu, pavisam nopietns. Biļeti nopirkšu un atvadām no civilizētās pasaules vēl pat hotdogu tev uzsaukšu. Sienā ir diezgan daudz kaloriju - redz kā stirnas un brieži visu ziemu sprigani lēkā pa mežiem; tu arī tā varēsi. Galvenais - sameklē tur kaut kur mednieku noliktu sāls gabalu laizīšanai, jo vajag uzņemt minerālvielas.

Vernons 13.februāris 2017 23:07
3 4 Atbildēt

Tādi kā es un man līdzīgie bezizejas situācijā aizraida uz "Citiem medību laukiem", ja paveicas arī pašam. Kustības drošība ietverta vienā vienīgā, CSL 19. panta 3. punktā! Esi tik labs un izpildi!

Vernons 13.februāris 2017 23:03
1 6 Atbildēt

Pie kārtības jāradina policija! Protokolam jābūt nodrukātam ar atsauci uz Ceļu satiksmes Likuma 19. pantu, kur katram jāzina Noteikumi, katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neradītu bīstamu situāciju un katram ir tiesības paļauties, ka visi citi uz ceļa būs atbilstoši aprīkoti!

Visi vēlas vienu, lai nebūtu apdraudēti!

Shtekers 13.februāris 2017 23:10
8 0 Atbildēt

30 eiro... vot tas ir psc.

650 14.februāris 2017 0:07
7 0 Atbildēt

Es tā īsti neiebraucu, kas tur notika tālāk- tipa viņam "izteica brīdinājumu", izrakstīja 30e un vnk palaida vaļā ?????

Kanibaals 14.februāris 2017 9:28
4 0 Atbildēt

tieši tā

iciks 15.februāris 2017 20:34
2 0 Atbildēt

Idejiski par šitādu joku skatē iedotu 3nieku. Šeit, kā redzams, viss maigāk :)

Konuss 14.februāris 2017 0:15
8 3 Atbildēt

Sodus par riepām vajadzētu vismaz laba riepu komplekta apmērā. Tad būtu izvēle, vai nu maksāt tādu summu tā pat vien, vai tomēr tās riepas iegādāties. Bet ja reiz nebaida sekas, kādas var rasties lietojot šādas riepas, tad diez vai lielāks naudassods strādātu. Drīzāk arī varētu domāt par tiesību atņemšanu uz laiku.

žiriks 14.februāris 2017 0:41
13 14 Atbildēt

Ja tā ir īstā bilde tad sanāk ka tur vismaz ir 1mm, jo mēra tak riepas vidū! Nejau dēļ riepām ir tie negadījumi, bet gan dēļ neuzmsnības. Pats nopirku auto un nebija ripuļu ko uzbāst, labu laiku braucu ar plikām riepām, labi pa laukiem nepabrauksi, bet kur ir pilsēta tur mierīgi var. Mašīnu vada cilvēks, nevis riepas vai kas cits, protams ja pie stūres piesēžas atsaldētais tad var būt kaut krutākās riepas ar krutākajiem šipiem, bet rezultātā no auto būs palicis tikai metaloms un tai pašā laikā kāds cits braukā visu ziemu ar lisakiem. Paskatieties cik smagajam var būt protektora dziļumi!!!

cl7lv 14.februāris 2017 1:01
13 6 Atbildēt

Ar plikām riepām Tavs bremzēšanas ceļš ir garāks nekā priekšā esošajam, kurš ir pacenties un ir laicīgi uzlicis labas riepas, tātad Tev ir jābrauc ar 3 reizes vai vairāk lielāku distanci, kā normālam satiksmes dalībniekam, tātad tu brauc lēnāk, tātad, TU kavē satiksmi! Un NEKAD nevari zināt, kur kāds bērns Tev izleks priekšā vai priekšā braucošajam un BŪS jābremzē strauji! Šādos gadījumos katram metram ir nozīme.

Kaitina tie, kas ziemā pie kāda sniega uz ceļa brauc pa šoseju uz 70-80, jo cilvēks ir slinks sastrādāt riepām! Kāpēc man būtu jāveic apdzīšana dēļ kāda slinkuma. Brauc ar autobusu, ja nevari atļauties braukt pēc noteikumiem.

O_o 14.februāris 2017 1:31
6 5 Atbildēt

Kapēc uz 80 km/h nedrīkst braukt pa Latvijas ceļiem, ja valstī noteiktais maksimālais ātrums ir 90 km/h? Ņem un apdzen - kur problēma!

cl7lv 14.februāris 2017 2:07
5 2 Atbildēt

Protams, ka drīkst, bet vēlams iekļauties arī satiksmē, nevajag radīt bīstamību, un apdzīšana ir bīstamākais manervs, ko var darīt, itsevišķi ziemā. Un forši, ka cilvēks ar plikām riepām necenšas braukt 120km/h, bet ievēro sev drošu ātrumu, labāk gan būtu, ja nebrauktu vispār tomēr, vai lietotu taksi, ja reiz tik ļoti vajag tikt citur.

Te protams, var sākties mūžīgā diskusija par tēmu: 80 km/h braucēji pret 90km/h braucēji pret 110km/h braucēji .. , bet nevajadzīga braukšana lēni (zem atļautā braukšanas ātruma nepamatoti) nav normāla parādība, ko vajadzētu veicināt.

Kanibaals 14.februāris 2017 9:32
1 0 Atbildēt

Nemēra riepas vidū, bet gan sliktāko rezultātu mērīšanas zonā. Ja mazāks par 1,6mm, tad tas TA ir ar 3 vērtējumu un izbraukt no TA aizliegts.

[img]www.likumi.lv/wwwraksti/2004/069/B069/S09.JPG[/img]

504. Bojājumi

Riepām nedrīkst būt korda slāni atsedzoši bojājumi (iegriezumi, plīsumi u.tml.), atslāņojies karkass, vecuma dēļ radušās plaisas, atdalījies protektors vai sānu aizsargslānis. Aizliegts lietot riepas ar mehāniski palielinātu protektora zīmējuma augstumu (padziļinot rievas starp protektora izciļņiem vai tml.), izņemot gadījumus, ja riepas marķējumā ir apzīmējums "Ω" vai "Regroovable". Aizliegts mehāniski vai kā citādi izmainīt protektora zīmējumu (piemēram, izgriezt protektora blokus).

19.5. ja piešķirts 3.vērtējums, transportlīdzeklim netiek dota atļauja vai pagaidu atļauja piedalīties ceļu satiksmē vai spēkā esošā atļauja vai pagaidu atļauja piedalīties ceļu satiksmē tiek anulēta (noņemta uzlīme), par ko tiek izdarīts attiecīgs ieraksts transportlīdzekļu reģistrā un izsniegts tehniskās apskates protokols.

Vernons 14.februāris 2017 10:33
5 2 Atbildēt

Izsauc evakuātoru un ved kā kravu tālāk!

cl7lv 14.februāris 2017 0:54
3 0 Atbildēt

Bildē var redzēt, ka ir protektors atlicis uz riepas ārmalas un vidus. Tātad autiņam savirzi jātaisa. Protams, ka arī tur esošais protektors ir nepietiekams, bet nu autiņam ir problēmas ar braukšanu taisni, vai riepu turēšanu uz ceļa tā, kā tam jābūt. Ik pa laikam tomēr jāpaskatās cik vienmērīgi dilst riepas, vai kāda bedre nav salocījusi kko.

cl7lv 14.februāris 2017 1:03
7 2 Atbildēt

P.S. Patīk Vācijas prakse, ja iekļūsti avārijā, bet riepas neatbilst drošai braukšanai t.i. vasaras vai protektors nav pietiekošs, esi vainīgs vai līdzvainīgs avārijā.

Apbrīnojami 15.februāris 2017 1:42
0 3 Atbildēt

Teica 1.kursa students.Tālu tiks,ja pāries uz juristiem un pievērsīsies maksātnespējai.

650 14.februāris 2017 1:10
9 2 Atbildēt

Es tā saprotu no visa, ka man it kā būtu "jāciena" šāds te pilntiesīgs satiksmes dalībnieks- nu tur attiecīgi jārespektē viņa braukšanas stils, ātrums,distances izvēle,utjp,etc.

Vienureiz kāds "Gudrais" varēja saņemties un uzrīkot testu- kas notiek, kad šādam te mēeslam izbrauciena laikā uzsnieg 2cm sniegs? Vai labajā pagriezienā melnais ledus gadās? Tad arī diskutēsim par aprēķinu un apdomību?

ABECEDE95 14.februāris 2017 10:43
12 2 Atbildēt

Pilnībā piekrītu! Kāda velna pēc man būtu jāpielāgojas viena mudozvona iegribām, nespējai normāli savaldīt to sūda bričku, kad šamais izbrauc uz ceļa ar šrotu?! Ikviens no mums drīkst paļauties, ka pārējās bričkas būs daudzmaz atbilstīgā tehniskā stāvoklī. Brauc ar šrotu - maksā ragā! Un, ja jau ciestu tikai bleķi, tā vēl pusbēda. Dzīvi cilvēki cieš - mūsu brāļi, māsas, vecāki, bērni, paziņas, vienīgie apgādnieki un tā joprojām. Būtu manā varā - lisās riepas? PRESE! Nešķirojot, vai 1. golfs vai RS6.

650 14.februāris 2017 14:15
2 2 Atbildēt

Tāpēc jau šie komenti- ja (pieņemsim...) parādam to, ka te komentē kaut kāda vismaz teorētiski "progresīvākā" un "sabiedriski aktīvu pozīciju" propagandējošā braucēju daļa.

Argumenti tiešām ir- mums pašiem daudziem tas ir pofigu, mēs mākam.Bet apdraudēti ir mums dārgie un svarīgie cilvēki ar mazāku pieredzi un mazākām iemaņām "atpazīt idiotu un izvairīties no viņa ietekmes".Neredzu citu izeju- sods, sods un vēlreiz sods pēc visas max bardzības.

Kāda ir ši bardzība- pagaidām tas ir izsmiekls un vēl lielāks izsmiekls ir tas, ka principā jau par šo tēmu būtu jādomā nevis komentētājiem ,bet gan atbildīgajām personām. Jautājums ir par to, vai tiešām atbildīgās personas spēj saskatīt prioritātes un vispār vai viņas saprot vispār "par ko viņa Atbild".

kasinsh79 14.februāris 2017 9:30
7 3 Atbildēt

Tas priecē, ka beidzot (!!!) kaut kas tāds ir pasākts Latvijā!

Bet, sen jau vajadzēja.

Ir normas, ko jāievēro, un tas nav pat apspriežami.

ABECEDE95 14.februāris 2017 10:47
5 0 Atbildēt

Latvijas apdrošinātāji arī vērtē riepu stāvokli. Sevišķi, laika posmā no 1. XII līdz 1.III.

anonimikis 14.februāris 2017 11:42
8 2 Atbildēt

tādas riepas vajadzēja uz vietas skrūvēt nost un uz utilizāciju. Lai auto saimnieks domā kā dabūt lūzni mājās.

650 14.februāris 2017 14:25
4 2 Atbildēt

Tas pats kā cīnīties ar iereibušu riteņbraucēju- atņem braucamo, uzkāp ar smagu kāju un saloci vienu ratu astoņniekā.Nekur viņš tālāk vairs nebrauks. Lai stumj vai lai nes. Žēl rokas smērēt un locīt- paņem pārmet pāri tuvākās privātmājas sētai, kur suns skraida. Šis darbojas,lai viņš tad padomā ,ko/kā tālāk darīt.

tyu 14.februāris 2017 19:42
4 9 Atbildēt

normāli,,,ja mak braukt ar plikam riepam,un avariju nav ,tad nav ko sodit....un jus biezie braucat vien ar jaunajam,un dzivojat pa gravjiem....jo braukt nemakat.

Scotinsh77 14.februāris 2017 19:58
7 1 Atbildēt

veel viens shrotu paveelnieks:))))

kloķis &klanis 15.februāris 2017 1:34
1 4 Atbildēt

Tātad tādam iedeva papīru ar ar sodu un palaida vaļā?Ei,tu,žurnālista parodija no iAuto,beidz laizīt savas olas!Tātad var turpināt braukt ar "vasaras lisakiem",un tu tikai siekalosies par krūmu sensāciju?Likums bijis nebijis?Neattiecas uz biezajiem un "ekstremāli nabagajiem"?

ZAZ961 15.februāris 2017 1:40
1 3 Atbildēt

Nu ko tu sprēgā?Kopēt un ielīmēt, mūsu pērkamo sunīšu darba metode.Atraut piesvīdušo pēcpusi ni krēsla vai drusku padomāt-mēs nespēsim samāksāt vai sados pa pirkstiem..Vai Tev ir reklāma?Nu tad lamājies pieklājīgi.Sameklē apdrukātu tualetes papīru,tas līdzot.

kasinsh79 15.februāris 2017 6:31
4 0 Atbildēt

Tirliņi stresā :D

Nicee!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti