Priecē autobusu uzņēmuma atbilde "iAuto" par vadītāja braukšanu pie sarkanās gaismas (+ VIDEO) 57

 
iAuto | 26.februāris 2019 14:12

Autovadītājs iesūtīja iAuto.lv video, kuru mēs publicējām ar virsrakstu "Autobusa vadītājs šķērso krustojumu pie luksofora sarkanās gaismas (+ VIDEO)". Video no reģistratora, kur 14.02.2019. Rīgā, Brīvības gatves un Silciema ielas krustojumā autobusa vadītājs iebrauc krustojumā pie sarkanās luksofora gaismas.

Lux Express Latvia komentārs: "Vēlamies izteikt pateicību automašīnas šoferim, kurš ir iesūtījis šo video. “Lux Express Latvia” redzējumā situācija, kad tīši tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, nav pieļaujama, jo rūpes par pasažieru drošību ir vissvarīgākās. Uzņēmums konkrēto gadījumu izskatīs individuāli un pārrunās ar attiecīgā autobusa vadītāju."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Loģisks un pozitīvs iznākums. Turklāt domāju, ka šādu pārkāpumu publiska apspriešana ir daudz efektīvāka par policijas uzliktu sodu. Jo tas ļauj katram no mums domāt, vai tas bija pareizi darīts vai nē. Mums ir ļoti daudz video ar pārkāpumiem, bet daudzus mēs nepublicējam, jo tās vairāk ir izņēmuma situācijas, vai arī nerada būtiskus draudus sabiedrības drošībai. Šo video publicējām tieši tā iemesla dēļ, ka šādi pilsētā brauc autobusa vadītājs, kurš pārvadā pasažierus un ir atbildīgs arī par viņu veselību un dzīvību. Tāpēc aicinu visus lasītājus ziņot un sūtīt video materiālus, kur notiek sistemātisks apdraudējums."

Ja arī Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā),vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti publikācijai iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem Facebook, vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

No mums dāvanā ir jaunākais ikgadējais žurnāls-katalogs "Latvijas Gada auto 2018"!

 
Visi komentāri
 
Pēteris 26.februāris 2019 14:38
14 5 Atbildēt

Jā, šis patiešām ir labs, pilnīgs pretstats Kiesneram. Malači Lux Express, visu cieņu. Jācer, ka pārrunas būs reālas, ne tikai pieminētas atrunas pēc.

Bradypus 26.februāris 2019 14:45
5 17 Atbildēt

Pretstats? Nevar pretstatīt nesalīdzināmas lietas. Viens pauž patieso nostāju, otrs PR atrunu.

Bet neviens nepievēršas patiesajai problēmai - CSN godīgi ievērot nav iespējams, tādēļ katrs interpretē pa savam un veidojas šādas konfliktsituācijas.

Palaidniex 26.februāris 2019 16:08
8 3 Atbildēt

Nav iespējams vai nav vēlmes?

Bradypus 26.februāris 2019 16:17
4 9 Atbildēt

Vismaz man nav zināms, kā būtu iespējams ievērot striktu sarkanās gaismas aizliegumu tajos gadījumos, kad nav dzeltenās gaismas. Tu nekādi nesaņemies apgaismot neizglītotos autobraucējus, kā tas tehniski ir iespējams. Kamēr neesi to izdarījis, būs vien jāpaliek pie pārliecības, ka šī CSN prasība nav izpildāma.

Palaidniex 26.februāris 2019 16:20
11 3 Atbildēt

Kāds sakars ar šo konkrēto krustojumu.

Un palasi CSN 15. mnodaļu, tur ir aprakstīts kā tuvietis šādiem krustojumiem.

Visos pārējos gadījumos tas ir pārkāpums. Un te nejauc divus jēdzienus - pārkāpums, par kuru nesoda un pārkāpums par kuru uzliek sodu. Tas nemaina lietad būtību - pārkāpumu kā tādu. Mainās tikai tas vai par to soda vai nesoda.

Bradypus 26.februāris 2019 16:27
1 2 Atbildēt

Tātad piekrīti, ka CSN ir neizbēgami jāpārkāpj, tikai par dažiem pārkāpumiem subjektīvu apsvērumu dēļ nesoda? 15. nodaļa, starp citu, ir par dzelzceļa pārbrauktuvēm, nevis krustojumiem.

Palaidniex 26.februāris 2019 17:38
6 2 Atbildēt

Nu un kur regulējamos krustojumos nav dzeltenās gaismas pirms sarkanās gaismas ieslēgšanās?

Bradypus 27.februāris 2019 9:14
2 1 Atbildēt

Visi, kas salika plusiņus, var droši aiziet un izlasīt sākotnējā raksta komentāros, kur šis mācītājs, kas stāsta, kā citiem uzmanīgi jāskatās uz luksoforu signāliem, pats to dara tik "uzmanīgi", ka nu jau gandrīz 15 gadu laikā nav pat pamanījis, ka zaļais vairs nemirgo. Atliek tikai minēt, cik reizes tas mēsls ir pats braucis pie sarkanā, to vispār nepamanot!

Bradypus 26.februāris 2019 18:02
4 6 Atbildēt

Latvijā

iAuto 26.februāris 2019 17:10
7 0 Atbildēt

12.1. ir regulējami krustojumi

Vernons 26.februāris 2019 18:07
1 10 Atbildēt

Bet Tu sac domat, kas nakotne vadis autobusus! Videjais vecums 55+!

reku 26.februāris 2019 18:18
2 1 Atbildēt

Lux ekspress vadība brauks pie stūres ,tad nu nu viss gan būs augstākajā līmenī.Esmu dzirdējis viņu pārbēdzēju stāstus.Vadības stulbumam tur nav robežu-uzskaita cik reižu ticis nospiests bremžu pedãlis utt.

iAuto 26.februāris 2019 18:36
11 1 Atbildēt

Vernon! Kāds sakars braukšanai pie sarkanās gaismas ar to kurš nākotnē vadīs autobusus?

Bradypus 27.februāris 2019 12:13
1 4 Atbildēt

Ļoti vienkāršs sakars - mileniālis ar burta kalpa izpratni par CSN nekad nespēs droši vadīt autobusu pat tad, ja mistisku apsvērumu dēļ to gribēs. Bet realitātē dzīvos pārliecībā, ka to darīs roboti, līdz pat brīdim, kad paliks kājniekos, kad izrādīsies, ka roboti vēl nevar, bet vadītāju vairs nav.

Vernons 27.februāris 2019 9:09
3 12 Atbildēt

Vai autobusa vaditajs kadam sagadaja neertibas?

Vai tas bija risks, ka Tu to define?

Vai autobusa vaditaja riciba atbilda CSL 19. panta 3. punktam?

Ka autobusa tualete jacura virietim? Stavus vai sedus?

Vai tu par 3, + Eiro stunda esi ar mieru vadit 14 vai 15 metrus garu autobusu?

Vai Tu esi ar mieru uznemties atbildibu?

Kopuma vertejot situaciju veltigs cepiens, visa energija tika veltita svilpei!

No kurienes mums ir kare sodit, sodit un velreiz sodit!

Varbut kadreiz butu verts padomat, ka ar savu ricibu garantet drosibu.

Ja vajag es ari ta daru!!!

iAuto 27.februāris 2019 21:30
1 0 Atbildēt

Tieši tā, nav vēlme sodīt, bet nodrošināt drošību, lai šādas bīstamas situācijas neatkārtotos.

Bradypus 27.februāris 2019 23:37
0 0 Atbildēt

Kā tad īsti ir? Vai bīstamāks ir vadītājs, kas, novērtējot situāciju, formāli pārkāpj CSN, vai tomēr tāds, kas tik "uzmanīgi" ievēro luksoforu signālus, ka 15 gadu laikā nav pamanījis no apgrozības izņemto mirgojošo zaļo? Video ir labi redzams, ka situācijā nekāda bīstamība netika radīta, tādēļ lūdzu arī paskaidrot sīkāk, ko tieši iAuto izpratnē nozīmē "šādas bīstamas situācijas". Protams var atbildēt arī uz bez atbildes palikušajiem jautājumiem - ka pareizi ievērot CSN, ja luksoforam nav dzeltenā signāla un kas ir uzskatāms par "strauju bremzēšanu".

Palaidniex 1.marts 2019 10:30
0 0 Atbildēt

Mirgojošs zaļais nekur nav pazudis. Tas tiek izmantots papildzekcijās dzeltenās gaismas vietā, pirms tā nodziest. Mirgo tieši tās pašas 3 sekundes, kuras deg dzeltenais.

Vernons 26.februāris 2019 18:01
5 1 Atbildēt

Paldies ir jasaka cilvekam, kurs Riga ir ieregulejis luksoforus 3 sekundes Sarkanais visos virzienos un tad sakas jauns cikls.

uupis 27.februāris 2019 10:48
4 2 Atbildēt

Ja vadītājam kas nepatīk – tad viņam jāiet ar pretenzijām uz RDSD!!! Nevis jāvaino gājēji un riteņbraucēji pie tizlas infrastuktūras!

Pļurkt 26.februāris 2019 18:04
12 6 Atbildēt

Pēteris

Jā, šis patiešām ir labs, pilnīgs pretstats Kiesneram. Malači Lux Express, visu cieņu. Jācer, ka pārrunas būs reālas, ne tikai pieminētas atrunas pēc.

----------------

Tieši tā! Arī pievienojos.

---------------

Man izteikts pamatots brīdinājums disciplinē krietni labāk nekā sods. Pēc soda tā i nagi niez atkosties!

Šumba 26.februāris 2019 18:28
2 0 Atbildēt

Ha, pakratīs ar pirkstiņu un ceturkšņa beigās iedos prēmiju, tas arī viss...

Walacc 26.februāris 2019 21:31
8 5 Atbildēt

Skatoties uz šo video man šķiet ka iAuto un video iesūtītājs ir lohi, ja es brauktu ar kravinieku šajā situācijā arī nebūtu bremzējis, un tieši tāpat brauktu pāri - pat iespējams ka tā darītu arī ar vieglo. Ir liela atšķirība starp to kur ir buss un kur tas vieglais ieslēdzoties dzeltenajam.

iAuto 26.februāris 2019 23:56
4 3 Atbildēt

Nu tad būtu pēdējais laiks nolikt tiesības nost un vairāk nebraukt pašam pie stūres.

Bradypus 27.februāris 2019 9:41
2 2 Atbildēt

Vai pareizi saprotu, ka iAuto nostāja ir tāda, ka tiesības jānoliek tam, kura interpretācija par CSN nedefinētu jēdzienu atšķiras no redakcijas subjektīvā viedokļa, bet drīkst turpināt bruaukt tāds, kas perfekti zin atsevišķus CSN punktus, bet 15 gadu laikā vispār nav pievērsis uzmanību luksofora signāliem?

iAuto 27.februāris 2019 21:35
0 1 Atbildēt

Atbilde ir attiecīgajam komentāram, kurš saka, ka brauktu arī pats šajā situācijā pie sarkanās gaismas. Tas vienkārši ir ļoti bīstami. Bez šaubām - bīstami.

Nevajag šo punktu attiecināt uz visu noteikumu skrupolozu ievērošanu. Šeit analizējam konkrēto situāciju, kurā redzams pasažieru autobuss.

Bradypus 27.februāris 2019 23:39
0 0 Atbildēt

Bez šaubām - bīstami? Es video redzu, ka tika izdarīts formāls pārkāpums, kas ne vien neradīja bīstamību, bet pat kopumā uzlaboja satiksmes drošību.

Walacc 27.februāris 2019 12:18
3 5 Atbildēt

Tad precizēsim cik metri pec iAuto domām!

Par šo cien. iAuto "kundziņi" varat nemēģināt nemaz sākt strīdēties - šo var interpretēt kā vien ienāk prātā.

Tiesības liekot bija mums tāds policists atstiepies stāstīt par visādiem sodiem tajā skaitā par sarkanā luksafora signlaa šķērsošanu krustojumā ( CSN. oficiālajam izdevumam tajā laikā aizmugurē bija bremzēšanas distances šķiet vieglajiem norādītas - nezinu kā ir tagad) .

Speciāli uzdevu jautājumu - auto (vieglais) - atrodas 15 metrus pirms krustojuma, iedegas dzeltenais, kas vieglajam būtu jādara. Policists - jabremzē. Es saku tagad ņemam CSN. grāmatu pagriežam aizmuguri un skatamies kāds būs bremzešanas ceļs no 60 km/h ( tā laika ātruma ierobežojums pilsētā) + reakcijas laiks …. khm…. hmmm, nu vieglais jau paspēs nobremzēt - esa saku ka protams jauns BMW M5 - 8 metros varbūt ka apstāsies liekot pa mēmajiem, bet arī tā būs strauja bremzēšana, nevis normāla, bet kas notiks ar to žiguli kas brauks aiz tā BMW ??? Kaut ko jau tur noburkšķēja zem deguna, bet jēdzīgu atbildi tā arī nesniedza.

Pie kam ņemot vēra visus apstākļus rupji saka ka normāls apstāšanās ceļš metros būs apmēram puse no ātruma (km/h) - protams super vienkāršoti, tomēr diezgan patiesi.

Ja gribas rēķināt sīkumos, tad ja brauca ar 50km/h - veiktā distance ir 13,9 metri katru sekundi.

Uztaisīsim piemēru uz mana parauga (piedodat ja mazliet novecojušo dati, bet piemēram derēs - personīgie dati laiku atpakaļ profesionāli mērīti sporta nolūkiem).

Mans labākais reakcijas laiks (tas ir rokām nevis kājām!!!) 0,15 s - tātad ja ļoti skatos līdzi es sākšu bremzēt pēc 2 nobrauktiem metriem, ja sauss, tīrs asfalts, labs auto un labas riepas ar vieglo droši vien varu sabremzēties puslīdz normāli metros 12-14, paspējot vēl ielurēt vai kāds negrasās iebakstīt savu motoru mana auto bagažniekā, tātad jau ar vieglo minimums vajadzēs 14 metrus, jau ļoti labos apstākļos ( ceļš ideāls, vadītājs supermena formā utml.).

Uz šo brīdi (neesmu vairs jauns) es pat neceru tuvoties šādam bremzēšanas rezultātam, tad tagad gaidu laipnu skaidrojumu - par to cik metrus pirms luksafora brauca autobuss, un tad vara, paturpināt diskusiju !!!

Bradypus 27.februāris 2019 12:29
4 0 Atbildēt

Viss šeit aprakstītais attiecas uz ārkārtas (ekstremālu bremzēšanu) un iespējami īsāko bremzēšanas ceļu. Strauja bremzēšana ir pavisam kas cits, diemžēl vienīgais, ko par to zinām - tas ir kaut kads kompromisa punkts starp ekstremālo un savlaicīgo, komfortablo. Kā jau minēju - mans piedāvājums definīcijai būtu tāds negatīvais paātrinājums, pie kura puslīdz stabili stāvoši pasažieri sabiedriskajā transportā nekrīt un vieglajā mašīnā uz pakaļbeņķa nolikta torte nepārvietojas uz grīdas. Tas ir arī ātruma samazinājums, pie kura nerodas sadursme, ja aizmugurē braucošais nokavē kādu mirkli reakcijas laika. Tas ir arī tāds ātruma samazinājums, kuru vienlīdz var izpildīt jebkurš tehniskā kārtībā esošs transportlīdzeklis. Diemžēl NEVIENS negrib par šo vispār runāt, tieši tāpat, kā ātruma gadījumā atzīt, ka daudz svarīgāka par burtiski noteiktā atļautā ātruma pārsniegšanu ir faktiskā ātruma (abos virzienos) atšķirība no plūsmas ātruma.

Walacc 27.februāris 2019 12:45
3 0 Atbildēt

Nav jau par ko īsti runāt - līdz tam neviens negrib aizdomāties, jo vieniem (CP) ir svarīgi pildīt budžetu, un ir viegli arī ierakstīt CSNg atskaitēs - neievēroja distaci utml. Citiem šausmīgi svarīgi šķiet filmēt un tad publicēt visādas muļķības, kaut izpratne par fiziku ir sūdīgāka par bēnudārznieku. Kur nu vēl par tik sarežgītām lietām kā auto vadīšan, kur strādā daudz un dazādu faktoru vēl bez fizikas.

Walacc 27.februāris 2019 15:04
3 0 Atbildēt

varbūt pēdējais laiks nokāpt no saviem "jaunības maksimālisma" augstumiem un sākt ieslēgt smadzenes. Nesaku ka visu darat slikti - ir kur vajag bakstīt, rāt umtl. Bet … nevajag vienmēr pakļauties "masu psihozei", vidējā tauta Latvijā brauc ar privatiem auto, nekad nav bijuši pie kaut kā smagāka stūres, tāpat diezin vai ir piedzīvojuši brīžus kad ir pasasžieris autobusā kurš šādā situācijā mēģinatu apstāties. Nu gandrīz jau gribās teikt ka tauta ir stulba, īpaši ja paskatās uz tiem video ko mēdz publicēt un domāt ka ir izpratuši situāciju līdz galam.

Bradypus 27.februāris 2019 16:03
3 0 Atbildēt

Problēma ir ne tikai "jaunības maksimālismā", bet visnotaļ mērķttiecīgā CSDD vadītāju kvalifikācijas politikā, arvien attālinot satiksmes dalībnieku reālu izpratni par satiksmi, kas tiek aizstāta ar burta kalpību. Un papildus šo procesu veicina realitātes izpratnes (dabas zinību) aizstāšana ar emocijām, kas pārņem izglītības sistēmu kopumā.

iAuto 27.februāris 2019 21:38
0 0 Atbildēt

Būs laikam jāaizbrauc un jānofilmē, cik sekundes tur deg dzeltenais signāls!

Aicis 26.februāris 2019 23:03
4 12 Atbildēt

ko tad autobusa vadītajam vajadzēja strauji bremzēt un pašažierus traumēt!

iAuto 26.februāris 2019 23:55
9 3 Atbildēt

Nevajag jaukt sarkano ar dzelteno gaismu. Dzeltenais dega jau stipri pirms, kad iedegās sarkanais signāls autobusam vēl līdz krustojumam bija vairāki metri.

Pļurkt 27.februāris 2019 8:20
8 1 Atbildēt

Par to kas ir strauji bremzēt vari izlasīt blakustēmā!!

Līdz straujai bremzēšanai tur ir vismaz 3 reizes īsākam posmam jābūt!!

Ka tik kaut ko iedirst!

Bradypus 27.februāris 2019 9:30
2 1 Atbildēt

Blakustēmā šo jautājumu uzdevu, bet atbildi nesaņēmu. Līdz ar to nevajag melot, ka to tur var izlasīt.

Pļurkt 27.februāris 2019 13:05
3 1 Atbildēt

DZER MAZĀK, TAD VARĒSI KAUT KO SASKATĪT!!!

Walacc 27.februāris 2019 12:34
3 0 Atbildēt

Man personīgi pēc video laika plūduma izskatās ka strap brīdi kad tikko iedegas dzeltenais un autobuss pārbrauc pāri krustojumam pie sarkanā paiet 3 sekundes, iespējams ka pat tikai 2,kautkas, bet noteikti ne vairāk par 4ām sekundēm.

Tātad tehniski pienemot ka autobuss brauc ap 60km/h ( ja ticam reģistratoram), tātad veica ~16,7 m katru sekundi, tātad veiktais attālums +/- ne vairāk kā 50 metri, ticamāk gan ka mazāk,bet pieņemism ka 50.

Tagad cien. iAuto redaktors paņem slegtā trasē ar parastu vieglo auto - un pastāsta cik metros izdodas sabremzēt pie pēkšņi pārslēgtas luksafora gaismas.

Bet tikai eksperiments veicams godīgi - turam kāju uz gāzes pedāļa + tā ka reizēm luksafors pārslēdzas uz sarkano, bet reizēm arī ne. tas protams tāpat saprotam, ka si ir idealizēta situācija, kad vadītājs jau gaida konkrētu notikumu attīstību, tipa nav ikdienas satiksmē sastopamu uzmanības novērsēju !!!

jaaanis 27.februāris 2019 17:07
2 0 Atbildēt

Dzeltenā luksafora signāls deg 3 sek. Ņemot vērā, ka sarkanais iedegās vēl pirms stop līnijas šķersošnas tad kopējais laiks tuvu 4.sekundēm. 16.7m/s x ~3.5s=~60m.

Protams, ka nav atbalstāmi braukt pie sarkanā, bet tieši šādām situācijām visos luksoforos ir 3 sek. kad visos virzienos ir sarkanais.

p.s. pašam, diemžēl, arī ir gadījies šķersot krustojumu līdzīgā veidā.

Walacc 27.februāris 2019 12:59
2 0 Atbildēt

te tā ieskatam riepu salīdzinošajos testos - kādi rezultāti ( diemžēl nav norādīts ātrums no kura bremzē bet izskatāš pēc 100km/h), bet ņemts parasts mazauto ar ikdienišķām bremzēm un riepām.

http:// www.laneks.lv/en/tests/read/AB-2015-sum1.html

Ja labi parēķina var "izpīpēt" kāds būtu VW polo bremzēšanas ceļš no 60 km/h - neaizmirstam tikai ka jārēķina pēc enerģijas formulas !!!

Walacc 27.februāris 2019 13:15
2 0 Atbildēt

Tā baigi rupji ņemot tos tabulas bremzēšanas ceļus var dalīt ar 2,7 - tad tie atbildīs bremzēšanai no 60km/h.

Vadītāja reakcijas laiks normāli (starp pamanīju signālu un sāku bremzēt) tiek likts ~ 1,3 sekundes - tātad ~ 21m.

Tad atbilstoši tabulai būtu puslīdz OK pieņemt ka VW polo ar Pirelli Cinturato P1 Verde riepām, pamanot dzelteno iedegamies, apstātos pec apmēram 21+14 = 35 metriem uz sausa asfalta.

Bet nu lai veicas meģināt atkārtot šādu rezultātu dzīvē.

Vernons 27.februāris 2019 13:30
2 13 Atbildēt

Apmeram 3 sekundes nepieciesamas lai sagatavotu aizmugure esoso atruma samazinasanai!

Bradypus 27.februāris 2019 13:52
4 0 Atbildēt

Arī izmērāms priekšlikums straujas bremzēšanas definēšanā. Tikai nevajag aizrauties ar otru galējību, noņemot aizmugurējam pienākumu ievērot distanci un būt pēc iespējas gatavam arī pamatotai straujai/ekstrēmai bremzēšanai.

Vernons 27.februāris 2019 16:08
1 11 Atbildēt

Ja atrumu starpiba, bremzejot, atskiras divas reizes, tad bremzesanas celu garumi atskiras cetras reizes!

Tadel informacija pa prieksu!

Bradypus 27.februāris 2019 16:27
3 0 Atbildēt

Un ko ar to gribēji pateikt? Ņem pats vērā savus skaitļus un esi gatavs attiecīgi bremzēt savu autobusu, ja priekšējam radīsies neparedzēts šķerslis. Visas tavas atrunas par priekšā esošā pienākumiem ir spēkā tikai gadījumos, kuros priekšējam ir iespēja paredzēt un veikt normālu bremzēšanu. Jā - ir problēma ar distances zagļiem, tikai vēl lielāka problēma ir nespējā aptvert, ka distanci var nozagt gan priekšā, gan aizmugurē esošais. Tu gribi saredzēt tikai vienus.

Vernons 27.februāris 2019 16:46
1 5 Atbildēt

Es gribu teikt to ka strauja bremzesana iragresija! LAPK 149. p. 4. punkts saja sakara paredz lidz 280 Eiro sodu un 6 soda punktus. Speka no 2018. Gada 5. Julija. Kad policija saks sadi nemt pie dziesmas nebus cepiens par sadu video!

Bradypus 27.februāris 2019 16:53
7 0 Atbildēt

Agresija ir tikai strauja bremzēšana BEZ iemesla. To vajadzētu spēt atšķirt. Ja uz ceļa izskrien priekšā alnis, kas nav lasījis tavu "priekšā esošā" definīciju, tad tam "priekšā esošam", kas ir starp tavu autobusu un alni ir visas tiesības bremzēt ar pedāli grīdā.

Vernons 28.februāris 2019 8:25
0 9 Atbildēt

Kad autobuss sit alni, tad autobusa vaditajam ir lauzta roka, nokile stures mehanisms, autobuss ir daleji uz saniem sniegota gravi. Zaudejumi Latos sastadija 22 000! Apdrosinataji sedza un busu atjaunoja, tagad tas Mercedes ir macibu buss.

Mani tracina maksligi radita "Nevainibas prezumcija", kad kadam prieksa, tad pilnigi balts un pukains, svetaks par svetu! CSN tadi nav! CSN 57. punkts!

Bradypus 28.februāris 2019 9:51
2 0 Atbildēt

Tevi tracina, ka alnis neievēro CSN 57.punktu? Varbūt vajag pie hihidaktera?

Walacc 27.februāris 2019 13:37
1 3 Atbildēt

Un tagad paņemam kaut ko tādu kas puslīdz atbilstu riepam kas man stāv US pickup Cooper CS2 - un ak vai, ak vai jau ir vismaz 44 metri līdz apstāšanās, pie kam man noteikti ieraugot dzelteno mest pa mēmajiem noteikti nav pirma doma braucot ar to US kasti, jo lielakajai daļai US dampju bremzes stipri atpaliek no EU/JAP analogiem, ja vien nav saprātīgi uzlikts aftermarkets. Tā ka straujas bremzēšanas piekritēji - lūdzu jau iepriekš atvainot ja mans dzelzs bamperis jums netīšām trāpa aizmugures logā .

Vernons 28.februāris 2019 8:30
0 12 Atbildēt

Piesiesim katru pie aizmugureja grabaznieka vaka, CSN saks pildit ta ka tie ir rakstiti, visi signali bus savlaicigi, iemacisies ari atrumu samazinat civili.

Walacc 27.februāris 2019 16:17
1 2 Atbildēt

pabakstīju video citā palielinājumā un pievēršot uzmanību citiem marķieriem ( ne laikam) es teiktu, ka buss ir vienā līmenī vai pat tuvāk par reklāmas stendu brīdī ka iedegas dzeltenais ( uz ātru roku to attālumu vērtētu kā metrus 20 -25 līdz luksaforam) - ja autobusa šoferis tad mēģinātu bremzēt - es viņu par īsti gudru neuzskatītu. Ar vieglo vēl OK - var bremzēt, paspēs, nebūs tā ka krustojuma vidū apstāsies.

Walacc 27.februāris 2019 16:44
1 0 Atbildēt

nē velns laikam šis apgalvojums nebūs pareizs, tas uz ko skatījos par gaimas pārslēgšanās brīdi ir jau dzeltenais uz sarkano.

Vernons 27.februāris 2019 16:50
0 2 Atbildēt

Man vatsapa atsutija to pasu. Tas beigas ir garakas. Tur nevienam nerodas prieksa esoss skerslis!

reku 27.februāris 2019 16:53
1 0 Atbildēt

Jā,bet dzīvē dažreiz bez agresijas nekā.Dzīve nav papīra lapa,to daži elementi nesaprot.

Walacc 28.februāris 2019 18:26
0 0 Atbildēt

atradu arī Zebras veiktu testu savulaik ar fokusu:

https:// www.delfi.lv/auto/zinas/ze....d?id=47754051

tur bremzēšanas rezultāti vienkārši izcili salīdzinot ar Polo no Autobild.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnā nodeg BYD autosalons, vaino elektromobili 3

Ķīnas provincē Fudžjaņā aizdedzies un pilnībā sadedzis BYD autosalons. Vaina jau atkal tiek meklēta elektroautomobiļos, kas atradās ēkā, un, lai arī ražotājs to izslēdz, desmitais aizdegšanās gadījums pēdējo trīs gadu laikā saistībā ar BYD, liek uzdot jautājumus. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna piekto vietu Francijas "Grand Prix"

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien pasaules motokrosa čempionāta septītajā posmā - Francijas "Grand Prix" - izcīnīja piekto vietu prestižākās MXGP klases sacensībās. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 18

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti