Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju motociklistus uzskata par agresīviem 68

 

Foto: Publicitātes attēls

ERGO | 5.septembris 2023 10:15

Ļoti agresīvi braucēji, kuri bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus – tā par motociklistiem domā gandrīz puse jeb 45 % Latvijas iedzīvotāju, liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO veiktā aptauja*.

Vienlaikus līdz augusta beigām ERGO atlīdzībām pieteikts par 22 % mazāk negadījumu ar mototransporta iesaisti nekā pērn šajā periodā, kas ir signāls, ka braukšanas kultūra uzlabojas.

Aptauja, kurā iedzīvotāji tika aicināti novērtēt motociklistu braukšanas kultūru, norāda uz to, ka motobraucēju tēls sabiedrības acīs ir drīzāk negatīvs. Tomēr rezultātos jaušama arī pozitīva nots, jo salīdzinoši liela daļa aptaujāto uzskata, ka moto braukšanas kultūrai kopumā drīzāk ir tendence uzlaboties, nevis pasliktināties.

Motobraucēju apdraudēti

38 % aptaujāto atzinuši, ka, piedaloties ceļu satiksmē kā autovadītāji vai kājāmgājēji, ir piedzīvojuši situācijas, kurās motociklisti viņus apdraudējuši. Autovadītāji šo apdraudējumu izjutuši vairāk (25 %) nekā gājēji (13 %). Savukārt sadalījumā pa Latvijas reģioniem Zemgales iedzīvotāji nepatīkamas, ar motociklistu braukšanas kultūru saistītas, situācijas satiksmē piedzīvojuši visbiežāk (43 %). Zemgalei seko Kurzeme, Rīga, Pierīga, Vidzeme, bet vismazāk ar apdraudējumu no motociklistu puses saskārušies Latgales iedzīvotāji – 32 %.

Stereotipi vai patiesība?

Raksturojot, kādi ceļu satiksmē ir motociklu vadītāji, lielākā daļa jeb 45 % aptaujāto norāda, ka motociklisti ir agresīvi braucēji, kuri bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Aptuveni trešdaļa jeb 32 % respondentu motociklistus vērtē neitrāli, un tikai 18 % – pozitīvi, uzskatot, ka motobraucēji ir pieklājīgi un ievēro noteikumus. Visnegatīvāk pret motociklistiem noskaņoti vecāka gada gājuma cilvēki (60-74 gadu vecumā), bet vislabvēlīgākie ir iedzīvotāji 30-39 gadu vecumā.

Savukārt respondentu atbildes uz jautājumu par motociklistu braukšanas kultūras maiņu iezīmē pozitīvāku tendenci. 35 % aptaujāto ir drīzāk optimistiski, uzskatot, ka motobraukšanas kultūra mainās uz labo pusi un motociklisti arvien vairāk rēķinās ar citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Tiesa, 22 % jeb katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ir pretējās domās, norādot, ka, viņuprāt, motociklisti kļūst tikai pārgalvīgāki, bet 37 % uzskata, ka braukšanas kultūrā pēdējo gadu laikā nav novērojamas būtiskas izmaiņas. Viskritiskākie šajā jautājumā ir zemgalieši, bet vispozitīvāk noskaņoti Vidzemes un Kurzemes iedzīvotāji.

Uzmanību – rudens lapas un KASKO

Braukšanas kultūra ir cieši saistīta ar ceļu satiksmes negadījumu skaitu. Šogad būtiski, par 22 %, samazinājies ERGO pieteikto KASKO, OCTA un nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību skaits par negadījumiem, kuros iesaistīts mototransports. Līdz augusta beigām saņemti 87 šādi pieteikumi. Galvenokārt tajos bijuši iesaistīti motociklisti, bet daudz retāk – motorolleru un mopēdu vadītāji. Negadījumi bijuši visdažādākie, gan motobraucēju, gan autovadītāju izraisīti, tomēr starp tiem iezīmējas dažas biežākās situācijas. Piemēram, motociklisti nepaspēj laikus noreaģēt un nobremzēt brīdī, kad priekšā braucošie auto strauji samazina ātrumu. Motociklisti bieži nepamana autovadītāju plānotos manevrus, un otrādi – autovadītāji spogulī nepamana motociklus. Tāpat motociklu un auto sadursmes bieži notiek, automašīnām veicot kreiso pagriezienu.

ERGO Risku parakstīšanas departamenta direktors Raitis Čaklis skaidro: “Ņemot vērā, ka pērn no visiem gada mēnešiem tieši septembrī saņēmām visvairāk šādu pieteikumu, sākoties rudens sezonai, aicinām motobraucējus būt īpaši uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību. Laikam kļūstot mitrākam un tumšākam, jāpārliecinās, ka transportlīdzekļa riepas un lukturi ir atbilstošā kārtībā, kā arī jāievēro lielāka distance no priekšā braucošajām automašīnām. Jābrauc lēnāk nekā pavasarī vai vasarā, lai izvairītos no saslīdēšanas uz rudens lapām. Tāpat atgādinām, ka ir virkne situāciju, tostarp saslīdēšana, kurās nespēj palīdzēt OCTA, bet zaudējumu kompensēšanai nepieciešana motociklu KASKO apdrošināšana. Tā ietver arī tehnisko palīdzību uz ceļa un motocikla zādzības, apzagšanas un uguns risku, kas ir aktuāli arī ziemas periodā, pēc motosezonas noslēguma. Iekļaujot ERGO KASKO polisē motocikla zādzības risku, tam, tāpat kā transportlīdzekļa bojāejas gadījumā, tiek noteikts 0% pašrisks.”

*Aptauju pēc ERGO pasūtījuma veica tirgus pētījumu kompānija “Norstat Latvija”, 2023. gada augustā tiešsaistē visā Latvijā aptaujājot 1009 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

 
Visi komentāri
 
darklight 5.septembris 2023 10:30
3 1 Atbildēt

Vēl viņi pielūdz sātanu un upurē jaunavas savos rituālos.

uupis niknais 5.septembris 2023 10:46
4 5 Atbildēt

Tā tas ir bijis un būs - autovadītājs SLINKAIS visus citus uzskata par sliktiem braucējiem un pārkāpējiem, bet sevi par paraugu, jo visi kas brauc ātrāk ir mudaki, un visi kuri lēnāk sēnes un nemākuļi! Un nav svarīgi ar kādu ātrumu un pa kurieni pārvietojas tas āksts!

Te vernona skolnieks

www.delfi.lv/auto/42826678...no-automobilis

Zapte 5.septembris 2023 11:04
3 1 Atbildēt

Un te uupis niknais sekotāji (velošizas):

degpunkta.tv3.lv/degpunkta-daz...data-slimnica/

BMW 5.septembris 2023 11:06
6 0 Atbildēt

Es ar par šito norēcos, paši dalībnieki Tvitterī rakstīja, ka "velosipēdisti brauca kā psihopāti"!

Bet vienmēr mašīnas vainīgas!

uupis niknais 5.septembris 2023 14:10
0 0 Atbildēt

Neko nesapratu! Tajā vienības braucienā piedalījās arī automašīnas?

Kādā sakarā automašīnas ir iepītas vienības braucienā?

Vernons 5.septembris 2023 13:33
9 2 Atbildēt

Būtu labi, ja Tu vispirms iemācītos Sevi cienīt! Domāju, ka citi sapratīs.

uupis niknais 6.septembris 2023 9:18
0 3 Atbildēt

Atkal vernons melo!

vernons apgalvo ka ES esmu teicis ka gājējs un velosipēdists ir sabraucams kā spainis! Lai gan tie ir viņa vārdi!

Ūpis vienmēr ir teicis ka Cilvēka dzīvība ir augtākā vērtība un nevienam autovadītājam nav tiesības nogalināt!

Šajā video ir redzams ka vadītājs APZINĀTI brauc pa veloceliņu un mēģina nogalināt kādu no velosdipēdistiem! Un vernons tādus aizstāv!

Vernons 6.septembris 2023 11:35
3 0 Atbildēt

Tas jau bija Tavs skolnieks! Kāds man ar to sakars?

Tiesības nogalināt ir apstiprinātas ar tiesas lēmumu! Dzintaros zobārsts  notrieca četrus  Mārtiņa Staķa ģimenes locekļus! Divi uz vietas beigti, divi slimnīcā!

Cik tur trūka, ka Mārtiņa mamma būtu zobārsta vietā! Īsi pēc sadursmes brauca garām!!!

BMW 5.septembris 2023 11:03
15 1 Atbildēt

Uz agresīvo vegānvelosipēdistu fona motociklisti ir balti un pūkaini! Brauc mazliet ātrāk,  bet tā pa lielam nevienam netraucē.

0pis 5.septembris 2023 11:09
2 2 Atbildēt

Auto važonim izrunāties par motociklistiem nav nekādas jēgas jo ar pilnu jaudu braucoši auto priekš močiem ir kā konusi trasē 😃 Kā braucošs mocis var traucēt konusam uz ceļa?

Slinkais 5.septembris 2023 12:15
4 1 Atbildēt

a skaņu jopcik. moči músdienás sacenšas nevis ar vadíšanas mákslu, bet kuram skaļāka rore. elementáras moču lietas daudzi nepārzin

0pis 5.septembris 2023 12:24
0 0 Atbildēt

Tie brauc vienu sezonu, parasti. Ja tik ilgi izvelk.

Bet tagad skaidrs kāpēc auto vadītāji braucot klausās ellīgi skaļu mūziku - lai skaļš mocis to nepārsteigtu.

AD666 5.septembris 2023 13:52
6 1 Atbildēt

Tais, lai Tu pamanītu un neizdomātu veikt manevru neskatoties spoguļos.

Operatīvā transporta līdzekļa sīrēnas arī par skaļu?

P.s

Ok, es piekrītu par ļoti mega skaļiem motocikliem, kur tiešām tas viss ir par traku.

H3 5.septembris 2023 16:28
0 2 Atbildēt

Kāpēc priekš tā nevar izmantot skaņas signālu, kā CSN paredzēts? Operatīvajiem nav izvēles un lielākoties naktī nemaz nav sirēnas vajadzīgas, tāpat ceļi tukši.

H3 5.septembris 2023 16:38
0 2 Atbildēt

Un operatīvo sirēnas ir daudz klusākas, par "labākajiem eksemplāriem".

Slinkais 5.septembris 2023 21:46
0 0 Atbildēt

Tā ir moča atbildība un ceļa lasītprasme. Nav pa ielu jākliedz, es braucu

H3 5.septembris 2023 11:44
0 4 Atbildēt

Pārmērīgu troksni taisa priekš sava izmēra.

eidis 5.septembris 2023 12:20
4 4 Atbildēt

Un ja vēl saroti, ka tam troksnim nav nekādas lomas tā priekšmeta darbināšanai... Parasti eksibicionisti.... Kādreiz virināja mēteļus parkā, tgd taisa troksni parkā.

Jumu 5.septembris 2023 15:49
1 0 Atbildēt

Par pārmērīgu troksni anulē tehnisko apskati. 👎👎👎

Vernons 5.septembris 2023 13:35
8 0 Atbildēt

Pie noziedzīgas politikas ceļu satiksmē ir pilnīgi nepieņemami diskutēt par kārtību!

Krotow 5.septembris 2023 14:08
4 1 Atbildēt

Vienīgais kas personiski reizēm pie motobraucējiem nepatīk - parādās no nekurienes un korķos lien starp mašīnām, riskējot noraut kŗāsu un spoguļus. Uz veloklaunu fona motociklisti vēl ir labi

Pļurkt 5.septembris 2023 14:13
10 2 Atbildēt

Tev par katru cenu ir jāapstājas joslas vidu? Pa 20 centimetri uz vienu malu apstāties ticība neļauj?

Latvijā joslas platums ir pilnīgi pieetiekams, lai tajā savietots jebkurš mocis un jebkura vieglā automašīna!

Kanibaals 5.septembris 2023 18:12
3 4 Atbildēt

Ja vietas nav tad nav arī jālien. Kombinezonā pirdējiem jāārstē nervi.

Pļurkt 5.septembris 2023 18:51
4 1 Atbildēt

Dīvānāpirdsējiem jāārstē nervi, ja tie nejēdz atstāt vietu!!!!!!

Pļurkt 5.septembris 2023 21:12
0 0 Atbildēt

Vietu man vajag lielu, jo pļūtīju es pamatīgi!!!!!!

Pļurkt 6.septembris 2023 7:39
2 0 Atbildēt

Par dalbajobu esi dzimis, par dalbajobu nosprāgsi, vari rakstīt zem jebkādiem nikiem.... kaut saviem, kaut svešiem!!

iciks 5.septembris 2023 22:12
2 6 Atbildēt

Man ticība patiešām neļauj pipukus garām laist, kas brīdi vēlāk cēli laidīs pāri visiem horizontālajiem apzīmējumiem, saliņām un visam citam.

Tie aplamātie skaļie ādainie veči ar hārlijiem, lai arī skaļi, tomēr parasti brauc diezgan adekvāti un viņu uzvedība parasti ir prognozējama. Pārējie t.s. superbaiku braucēji - uzrodas pēkšņi (jā, skaties 2x, jo viņš arī 2x ātrāk brauc, bet viņam vajag garantēt), veic dīvainus manevrus un uzvedas vien nedaudz labāk par elektroskrejriteņu braucējiem.

Slinkais 6.septembris 2023 12:06
3 0 Atbildēt

Mazvērtības kompleks sajaukts ar skaudību))))

Vasilijspetrovichs 7.septembris 2023 10:33
1 0 Atbildēt

A mani? Man nav ne Hārlis, ne platsmasas žilete! 😊😉

es 5.septembris 2023 16:57
4 4 Atbildēt

Un vēl ir tāda kategorija, kas izlien cauri joslām un pie sarkanā nostājās tev priekšā pa vidu joslai. Un tad, kad jāuzsāk, tad čiks vien ir, jādzen ar tālajām un tauri viņu uz priekšu.

S 6.septembris 2023 15:38
5 1 Atbildēt

Tie varbūt kaut kādi studenti.

Mocis nekad aizbraucot priekšā nevilksies, un īstenībā dīvaini sanāk, Tu saki, ka aizbrauc priekšā un tas nabadzīņš vel jāstumj, kāds cits te komentē, ka uzrodas nenokurienes un 2x ātrāk brauc, tad kuram no jums ir taisnība, jāstumj, vai pārāk ātri brauc?

Vel interesē kurās pilsētās tas ir? Es braukāju pa Rīgu gandrīz katru dienu, un neatceros pēdējo reizi kad man būtu bijis kāds konflikts ar motociklistu!! Varbūt Vernona piemērs jāņem vērā un jāskatā ne tikai uz priekšu??

Vienīgais kas man nepatīk ir ātra braukšana starp joslām, jā ātra, vienreiz starp joslām K. Ulmaņa gatves viens aizlidoja nu uz saviem 150km/h starp stāvošām automašīnām. Lēna izbraukšana starp stāvošām automašīnām vispār nav problēma, tas traucē tikai dalbajobiem un Vernona teiktā noliedzējiem… arī tātad dalbajobi. Un protams pārāk skaļa izplūde, bet pārāk skaļa, lielākajai daļai ar to viss ir ok.

Bet es varu uzskaitīt neskaitāmus piemērus par auto vadītāju pārkāpumiem, pietiek ar paskatīšanos kaut sadursme.lv, kur ir kādi varbūt 20% no ildienas avārījām…

Motociklistu ir tik maz, ka tur teju nav vērts pat pieminēt visu šo.

Pļurkt 5.septembris 2023 14:12
4 1 Atbildēt

Pilnīgas muļķības!!!

Dīvānāpirdējiem pilnīgi visi ir agresīvi kas spēj pabraukt tiem garām un nestāv korķī!!

... un paši nav agresīvi ja apstājas joslas pašā vidū, tā lai neviens garām NETIKTU!!

0pis 5.septembris 2023 14:53
0 0 Atbildēt

Laba doma, jārosina par agresīvu braukšanu atzīt arī nepamatotu visas joslas aizņemšanu, ar to parasti grēko auto.

es 5.septembris 2023 16:58
1 0 Atbildēt

Kas ir JOSLA?

Pļurkt 5.septembris 2023 18:52
2 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es 5.septembris 2023 21:09
0 0 Atbildēt

Kas ir JOSLA? Kādēļ nedrīkst apstāties joslas vidū?

Pļurkt 6.septembris 2023 7:41
0 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es 6.septembris 2023 15:07
0 0 Atbildēt

Kas ir JOSLA?

Pļurkt 6.septembris 2023 15:31
0 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es 6.septembris 2023 16:48
0 0 Atbildēt

Kas ir JOSLA?

Pļurkt 6.septembris 2023 18:07
0 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es 6.septembris 2023 18:40
0 0 Atbildēt

Kas ir JOSLA?

Pļurkt 6.septembris 2023 19:17
0 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es 6.septembris 2023 21:00
0 0 Atbildēt

Tava apdiršanās jau bija gaidāma! Tad kas ir JOSLA?

Pļurkt 7.septembris 2023 8:03
0 0 Atbildēt

Tava apdiršanās jau bija gaidāma!

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tad iespējams ka būsi spējīgs izprast izlasītā jēgu, nevis pliki dirst!!

es 7.septembris 2023 8:26
0 0 Atbildēt

Kamēr tu neizpratīsi kas ir JOSLA, tavu rakstīto nav pat jēgas izprast, pa taisno var podā nolaist! 

p.s. Pieraksti manu atbildi kladītē, ākst...

Pļurkt 7.septembris 2023 12:13
0 0 Atbildēt

Kamēr tu neizpratīsi kas ir JOSLA, tavu rakstīto nav pat jēgas izprast, pa taisno var podā nolaist! VO KUT TIEŠĀM VĀRDI VIETĀ ATTIECĪBĀ PAR TEVI!!

===============

Lasīt iemācies, mudak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tad iespējams ka būsi spējīgs izprast izlasītā jēgu, nevis pliki dirst!!

+++++++++++

Tu nekad neesi zinājis kas ir josla, mudak!

Vernons 5.septembris 2023 14:23
4 0 Atbildēt

Nelaime sākās ar katra attieksmi! Ar Likumu ir jāievieš "Glābšanas koridora" izveidošana sastrēgumos. Vācijā obligāta prasība!

No Itālijas mēs stipri atpaliekam! Itāļi demonstrē "klasi"! Aizbrauc ar spoguli...

es 5.septembris 2023 17:08
1 1 Atbildēt

Itāļiem ir princips - norauj ar spoguli un parkojies līdz BUM!

A par glābšanas koridoriem - uzbūvē ar savu pensiju kaut kilometru, tad likumizēsim.

Vernons 7.septembris 2023 20:57
0 0 Atbildēt

iciks 5.septembris 2023 22:06
2 0 Atbildēt

Priekš kam ar muļķībām nodarboties?

Cik es esmu novērojis, šoferi samērā apzinīgi laiž operatīvos transportlīdzekļus, atkarībā no iespējam. Attieksmei ne vainas. Ja vieta ir šaura, kur sarūmēties nesanāks, vari gribēt koridorus, vari ne...

iJuris 5.septembris 2023 22:48
9 0 Atbildēt

Normāli brauc tie mopēdi, ne sliktāk par auto. Man pat ērtāk ir, ja izdodas palaist garām tādu, nav jāvaktē spoguļos kur šis palicis un lielākā daļa pieklājīgi ir, vēl paldies pamāj kad piespiežos pie apmales vai līnijas, kā nu kuro reizi vajag.

Tie kuri nav braukuši nemaz nezin, ka sēdēt korķī kārstā laikā ar moci nav tas pats kas auto ar kondišku. Atbildīgs motobraucējs tomēr ir atbilstošī ģērbies, tas nav šortos un t-kreklā. Jaka un bikses silda labi saulē.

Vienīgais piemēt vērts ir tos kuri rauj ratā vietās kur tas nebūtu jādara, bet tie tomēr ir maza daļa.

iciks 6.septembris 2023 8:14
2 3 Atbildēt

Karstā laikā tas rada ciešanas? Cilvēk, bet taču nebrauc tad ar to moto, ja reiz tas ir tik nepatīkami. Mūsdienās tas galīgi vairs nav kā kādreiz, kad tas bija pārvietošanās līdzeklis.

Tagad tas ir hobijs.

Pļurkt 6.septembris 2023 8:51
5 0 Atbildēt

Tad ko?? Braukt ziemā, lai korķī stāvot nebūtu karsti!

Pļurkt 6.septembris 2023 15:11
0 1 Atbildēt

Man vienmēr un visur ir grūti. Tikai pirtī večiem ziepes celt man sanāk vislabāk!!!!!

Pļurkt 6.septembris 2023 15:33
0 0 Atbildēt

Par dalbajobu esi dzimis, par dalbajobu nosprāgsi, vari rakstīt zem jebkādiem nikiem.... kaut saviem, kaut svešiem!!

S 6.septembris 2023 17:28
0 0 Atbildēt

Tu ievēro csn?

S 6.septembris 2023 15:59
4 0 Atbildēt

Precīzi. 

Protams neatbalstu tos kuriem vispār "nav" izpūtēja, vai tos kuri ļoti ātri brauc starp joslām, nu ok ratā raušana arī ne vienmēr ir ok, ja apkārt auto, vai citi cilvēki tad to nevajadzētu darīt, bet principā to arī dara labi ja 5% no visiem Latvijas motobraucējiem. 

Mani vairāk izbrīna tas cik viedokļi šeit dažādi, citam velkās, citam brauc par ātru un pāri visiem guļošajiem saliņām un fūrēm..., 

Man jau vairāk šķiet, ka daudziem tā braukšana starp joslām nepatīk(arī tad ja nebrauc ātri), jo redz viņiem nostājas priekšā, proti kaut kāds komplekss. 

Par karstumu piekrītu, sevišķi, ja gaisa dzese, vai Dukāts, lai gan karsti ir uz visiem, atkarīgs gan arī kāds apģērbs.

Autobraucējs 6.septembris 2023 9:00
2 0 Atbildēt

Un cik % ir agresīvu autobraucēju? Pēdējā laikā visi izteikti uzvilkti jo Rīgas satiksme ir sadirsta, korķi, remonti un bedres visur, atzīšos pats pavelkos pārkāpt noteikumus ja kāds lien visiem priekšā vai spiežās astē.

Xvideos 6.septembris 2023 11:46
1 6 Atbildēt

Motociklistus vajag visus nosaut. Spied like

Pļurkt 6.septembris 2023 16:40
2 0 Atbildēt

Visus mudakus, tādus kā tu vajag nošaut@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Localjobo 6.septembris 2023 17:33
1 0 Atbildēt

Man gan nav pretenziju pret motociklistiem. Lai tik brauc. Mazāk sastrēgumu.

Ja salīdzina, tad man liekas tieši autovadītāji ir agresīvāki nekā motociklisti. Vienmēr būs īpaši izredzētie, kuri uzskata, ka noteikumi nav domāti viņiem. Man liekas, procentuāli tādu autovadītāju ir vairāk.

vietējais 6.septembris 2023 17:45
0 0 Atbildēt

Ja autovadītāju vidū tikai izredzētajiem nav noteikumu, tad motociklistu vidū tikai izredzētie ievēro noteikumus. To es varu no savas 3 sezonu motopieredzes rakstīt. Un es nebiju izredzētais. Moto man tagad ir tikai ne-koplietošanas ceļiem. Reāli bail pa ielu braukt.

S 6.septembris 2023 17:57
1 0 Atbildēt

Bail pa ielu braukt dēļ citiem motociklistiem? 

Tātad sanāk, ka tu nobrauci trīs sezonas un pārbijies? Saprati, ka autovadītāji tevi bieži neredz un izbrauc priekšā, vai "nogriež" ceļu?  Ļoti bieži arī šī iemsla dēļ ir jābrauc nedaudz ātrāk/lēnāk, lai maksimāli izvairītos no aklajām zonām. 

No kā tieši tev bail?

vietējais 6.septembris 2023 18:07
0 0 Atbildēt

Es sapratu, ka es nemāku iekļauties plūsmā un CSN.

S 6.septembris 2023 18:40
1 0 Atbildēt

Kā tad tu nokārtoji A kategorijas vadītāja apliecību? 

Tad sanāk, ka tu nevarēji iekļauties auto vadītāju plūsmā? Motociklisti tie viennozīmīgi nav, jo viņu vienkārši ir ļoti maz Latvijā un nekādu "plūsmas ātrumu" neveido. Jeb tu brauci ar kādu kopā un viņš tur kā trakais brauca? Vari paskaidrot sīkāk?

Nav jau jēgas cepties gan motociklisti, gan auto vadītāji ir ļoti dāžādi un lohi ir visur, bet ir arī labi autovadītāji un labi motociklu vadītāji otro vienkārši ir krietni mazāk, tādēļ neuzskatu, ka temats vispār var izvērsties saturīgs.

Latvietis 7.septembris 2023 6:59
0 1 Atbildēt

Lai jau lido. Vismaz vairāk Donoru būs!

Donoru apvienība 7.septembris 2023 11:03
1 0 Atbildēt

Neiet kopā statistika, starp auto vadītājiem ir 100x vairāk donoru, tie katru dienu sitās…

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti