Amsterdama vairumā ielu nosaka ātruma ierobežojumu 30 km/st. 33

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 8.decembris 2023 12:20

Amsterdama piektdien kļuvusi par pirmo pilsētu Nīderlandē, kur vairumā ielu noteikts braukšanas ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, šādi cenšoties pilsētu padarīt drošāku un klusāku.

Šāds ātruma ierobežojums ir nepieciešams, jo cilvēku pūļi pilsētas ielās kļūst arvien liekāki, skaidroja par satiksmes jautājumiem atbildīgā domniece Melānija van der Horsta.

"Rezultātā bīstamu situāciju satiksmē kļūst arvien vairāk," viņa piebilda.

Pērn bija aptuveni 4800 negadījumu, kad tika izsaukta ātrā palīdzība, 15 cilvēki zaudēja dzīvību.

Ātruma ierobežojums skars 80% pilsētas ielu, dažos nozīmīgākajos ceļos būs atļauts ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā.

Izņēmums attieksies arī uz pilsētas autobusiem, tramvajiem un taksometriem, tomēr tikai tad, ja tiem ir papildu josla.

Iedzīvotāju skaits, kas šobrīd ir ap 800 000, pieaug, un galvaspilsētu katru gadu apmeklē vismaz 20 miljoni tūristu.

Amsterdama vēlas panākt, ka prioritāra ir pārvietošanās ar velosipēdu un iešana kājām.

Daudzas ielas pilsētas centrā slēgtas auto satiksmei un padarītas par gājēju vai velo zonām.

Tiek izveidots arvien vairāk tā dēvēto veloielu (fietsstraten), kur auto ir tikai viesi, bet prioritāte ir velosipēdiem.

 
33 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 8.decembris 2023 13:14
125 4 Atbildēt

Ja grib drošāku un klusāku - aizliegt kravas auto un dīzeļus, un pārējos, vecākus par 5 gadi.

Freijers 8.decembris 2023 12:55
10 1 Atbildēt

Pēc būtības viss cits ir lirika un šādi ierobežumi ir domāti, lai izskaustu auto kā tādus un liegtu mobilitāti to aizstājot ar "mikromobilitāti", tālāk jau visi 15 min getto un citi jaukumi. Arī vietējie idiotiņi čurā karstu un propogandē tās 30 km/h zonas.

Jobo 8.decembris 2023 13:26
9 2 Atbildēt

Ja grib klusu un drošu centru un lai tur cauri nebrauktu mašīnas, tad vajag uztaisīt alternatīvu, kā to centru apbraukt. Tad gan uz Lubānas ielas gan uz krasta ielas un arī Piedrujas ielām ir nepieciešamas vismaz 3 joslas katrā virzienā. Jau tagad slāvu aplis katru otro dienu ir ciet.

Un arī apvedceļš ir japārtaisa uz 2 joslām katrā virzienā un viadukti jāuztaisa, lai nav pie katra luksaforā korķos jāstāv.

Tad arī centru var par dzīvojamo zonu pataisīt. Ietaupīs naudu vismaz uz zīmēm. Nevajadzēs katrā krustojumā zīmes likt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti