Lūk, kādēļ nav analīzes - CSDD joprojām nav piekļuves ceļu satiksmes negadījumu dokumentācijai 13

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.janvāris 2024 9:54

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) joprojām nav piekļuves ceļu satiksmes negadījumu dokumentācijai, kas ļautu analizēt nepieciešamos uzlabojumus satiksmē, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja direkcijas valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks.

Viņš norādīja, ka CSDD eksperti ir gatavi veikt katra pagājušajā gadā notikušā ceļu satiksmes negadījuma, kurā bija bojā gājušie, analīzi, taču, lai to paveiktu, ir nepieciešams liels atbalsts gan no Tieslietu ministrijas, gan arī no Iekšlietu ministrijas puses, jo CSDD ekspertiem ir nepieciešama pieeja visiem izmeklēšanas dokumentiem.

"Šobrīd mums nav pieeja - mēs neredzam negadījumu shēmas, mēs neredzam liecinieku liecības," pauda Aksenoks, norādot, ka mērķis ir šo jautājumu sakārtot, lai CSDD varētu sniegt atbildes, kādi ir bijuši iemelsi traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem un kur ir nepieciešami uzlabojumi.

Viņš norādīja, ka pērn ļoti nopietni sākts strādāt šajā virzienā un prognozēja, ka šogad CSDD varētu iegūt piekļuvi nepieciešamajai informācijai.

Vienlaikus Aksenoks piebilda, ka Latvijā sabiedrībā, piemēram, ir samērā neiecietīga vai pat naidīga attieksme pret jebkādiem mēģinājumiem samazināt braukšanas ātrumu.

CSDD publiskotā informācija liecina, ka 2023.gadā Latvijā satiksmes negadījumos bojā gāja kopumā 149 cilvēki, 2022.gadā - 113, 2021.gadā - 147, bet 2020.gadā - 139 cilvēki. Vienlaikus mērķis 2024.gadam ir, lai satiksmesnegadījumos bojā gājušo skaits nepārsniegtu 111. 

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
WALA 8.janvāris 2024 10:37
7 5 Atbildēt

Ātruma kontrole ir super, mega selektīva un ja es labi zinu pa kurieni braucu, tad nereti varētu vilkt ar visiem 200km/h vidrkēja ātruma radara zonā, jo iebraucot vai izbraucot no zonas esmu "aizslēpies" aiz kravas auto ar puspiekabi ...

Par ko tas viss, pat to ka tie radari un visa šitā darbības imitācija ir pie vienas vietas, uz ceļiem var darīt ko vien ienāk prātā, un var tikai pateikties tiem kas lai arī ātrumu varbūt tur līdz 120km/h tomēr sūdus uz ceļa netaisa ...

BMW 8.janvāris 2024 11:27
12 2 Atbildēt

"Vienlaikus Aksenoks piebilda, ka Latvijā sabiedrībā, piemēram, ir samērā neiecietīga vai pat naidīga attieksme pret jebkādiem mēģinājumiem samazināt braukšanas ātrumu."

Kā lai nebūtu naidīga attieksme, ja experc Aksenoks nevar paskaidrot, kāpēc Vācijā uz vietējas nozīmes ceļa kalnu serpantīnos ir zīme 100km/h, bet uz 3 joslu Jūrmalas šosejas 90km/h?

feciic 8.janvāris 2024 16:51
1 5 Atbildēt

Tapēc ka Vācijā cilvēki draudzējas ar galvu un nebrauc +20 no atļautā, kurš vienlaicīgi tiek pieņemts kā minimālais pieņemamais-skatīt komentārus par vidējā ātruma radariem.

Krotow 8.janvāris 2024 17:59
6 0 Atbildēt

Vācijā atļautais ātrums uz šosejām arī ir adekvāts. Un pašas šosejas uzbūvētas pareizi.

Original Nja 9.janvāris 2024 9:07
10 1 Atbildēt

Vācijā nebrauc ar +20, jo ierobežojumi ir adekvāti un atbilstoši attiecīgajam posmam. ne jau velti drošās autobāņa vietās joporjām NAV NEKĀDA ierobežojuma.

Latvijā uz jebkuras lielākās šosejas varētu likt 110km/h atļauto ātrumu, un satiksme, kā arī paši braucēji, būtu dabīgi mierīgāki, mazāk skrējēju, mazāk apdzinēju, utt. Taču, ja cilvēks tiek rupji ņemot maldināts ar nejēdzīgiem 90km/h vietā, kur ar mūsdienu auto mierīgi varētu uz visiem 140km/h braukt bez īpašas bīstamības, loģiski, ka rodas vēlme braukt tā, kā to atļauj ceļš, nevis exceļlaizītaju izvietotās zīmes, kas to ceļu, iespējams, pat dzīvē nav redzējuši.

Jobo 8.janvāris 2024 13:52
18 0 Atbildēt

Paga Paga. Tad ko viņi visu laiku stāsta, ka ja autovadītāji samazinātu ātrumu par 10km/h, tad samazinātu bojāgājušo skaitu par 20 gadā. No kurienes viņiem tādi dati, ja viņiem nav tādi dati? Sanāk, ka CSDD visu laiku meloja?

Ātrums - tas vnk ir iemesls, lai saliktu fotoradarus pa visu valsti?

BMW 8.janvāris 2024 14:09
12 0 Atbildēt

Kad CSDD lika radarus, tad taču arī apgalvoja, ka radari samazina negadījumu skaitu!  Lai CSDD iedod statistiku, cik negadījumu notiek uz šosejām, kur ir radari un cik negadījumu uz ceļiem, kur nav radaru. Bet šādu informāciju CSDD apzināti nedod, lai nav lieku jautājumu!

Original Nja 9.janvāris 2024 9:02
27 0 Atbildēt

Nedod, jo nav ko dot. Un ja arī ir kaut kāda "statistika", tad tie ir tikai teoretizēti cipari, kas aizgūti no aptuveniem datiem, jo viss vienmēr tiek piesiets ātrumam, nekam citam

John 8.janvāris 2024 14:38
31 2 Atbildēt

Tika tērēti tūkstoši visādās reklāmu kampaņās, fotoradari, vid ātruma radari, jo Latvijā avārijas notiek tikai dēļ ātruma pārsniegšanas. Nejau kreisie pagriezieni, lēnie svētdienas braucēji, slikta ceļa kvalitāte bija pie vainas. Nē tikai ātrums ātrums ātrums.

Bet tagad izrādās, ka viņiem nav tādu datu, kādēļ notiek avārijas uz ceļiem.😂

Sergejs 9.janvāris 2024 10:01
4 0 Atbildēt

Man gan ir dati kāpēc notiek satiksmes negadijumi uz ceļiem:

1. Ir kaut kādi ceļi

2. Pa tiem kāds pārvietojas

 Tātad ja aizliegt pārvietoties (pie mums top risinājums ir aizliegt) tad problēma izzudīs.

 Likvidēt ceļus arī variants kas nes divus labumus:

a) nebūs jātērē līdzekļi to uzturēšanai

b) nebūs negadijumi uz ceļiem

😏

650 8.janvāris 2024 16:21
2 0 Atbildēt

Vai tiešām (nu vismaz šeit) ir vēl kāds tāds (lohs),kurš tiešām domā, ka V/vid radari tika uzstādīti (galvenokārt) tiešām šī te nožēlojamā ĀTRUMA kontrolei?

Kā iet kopā Drauuudīgā Pr-nieka nesen publiski izbazūnētie draudi "ievērot jau no pirmā/pārsniegtā km/h" un REĀLI (aizkadrā/gļēvajā) atstātā tā pati ierasti mistiskā +13km/h tolerance? Kā tas tur pr-Nieks "mūsu"(lohu) acīs pēc šī te (praktiski demagoģijas vai pat ssabotāžas) akta tagad "izskatās"?

Kā "iet kopā" (Beidzooooot..) "amatpersonas" izteikumi ar TO, ko šeit (Lohi) jau nezcik gadus "apspriež"? Kur diez pazudis no interneta savulaik katasstrofāli interesantais (jau 2017g ziemā tapušais (detalizēti pamatotais, tiešām Milzu analītisko darbu un laika ieguldījumus prasījušais) Valsts Kontroles atzinums/Par! iemeslu,cēloņu un pieņemamo "mēru" atbilstību reālajai situācijai un/Par! piešķirto līdzekļu izšķērdēšanu nepietiekoši pamatotiem vai pat klaji nevajadzīgiem "mērķiem" ?

Vernons 8.janvāris 2024 18:55
2 0 Atbildēt

Ha! STOP signāls nav Brīdinājuma signāls CSN!

Kā lietot Brīdinājuma signālus?

Ātruma samazināšana!

Auto maģistrāle!?

Lūk kas ir CSDD kompetencē!

Nu un kuram CSDD ir atbilstoša izglītība šajā jomā?

vaaks 8.janvāris 2024 20:57
0 0 Atbildēt

Tā tik vēl trūka! Lai pēc samaksas apjoma pateiktu priekšā, kā runāt un ko rakstīt vēlākos nopratināšanas protokolos, tiekoties ar apdrošinātāju, prokuroru vai izmeklētāju, un izvēloties sev piemērotākos negadījuma iemeslus, braukšanas ātrumus un darbības pirms sadursmes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 5

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti