Baltijas izturības čempionātā uzvaru izcīna lietuvieši, “Bruno Racing Team” kļūst par A2000 klases čempioniem (+ foto)

 

Foto: BaTCC/Rawcar.com Photography

BATCC | 16.oktobris 2017 13:06

15. oktobrī Biķernieku trasē tika aizvadītas šīs sezonas noslēdzošās autošosejas sacīkstes. Par Baltijas 4 stundu izturības čempionāta uzvarētājiem kļuva lietuviešu komanda “Skuba Dream”, kuri izcīnīja uzvaru arī sezonas noslēdzošajā posmā.

Čempiontitulu A2000 klasē izcīnīja latviešu pārstāvētā “Bruno Racing Team” komanda ar Gariju Rožkalnu un Andri Kronīti sastāvā. “Kumho Tyre Mini Endurance Challenge” sacensībās tika aizvadītas spraigas cīņas divos 45 minūšu izturības braucienos.

Baltijas 4 stunu izturības čempionāta noslēgums ar latviešu triumfu A2000 klasē

Pēc spēcīgajām sestdienas lietusgāzēm, svētdienas rītā noslēguma posma dalībnieki treniņus un kvalifikāciju aizvadīja slapjā trasē, bet, sākoties izturības braucienam, trajektorijas sāka strauji žūt.

Baltijas četru stundu izturības čempionātā jau ar pirmajiem apļiem vadībā izrāvās “Skuba Dream” komandas “Porsche” automašīna un nosargāja līderpozīciju līdz pat noslēgumam, izcīnot arī sezonas čempiontitulu. Otrajā vietā posmā un arī kopvērtējumā ierindojās lietuviešu “Nero-GSR Racing Team”, kas šogad startēja ar jauno “VW Golf GTI TCR” automašīnu. Arī sezonas kopvērtējuma trešā vieta palika lietuviešu “Rotoma Racing” komandas rokās (BMW M3).

Uzvaru A2000 klasē gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā izcīnīja latviešu “Bruno Racing Team” ar Gariju Rožkalnu un Andri Kronīti sastāvā, kuri apsteidza lietuviešu “RM Klubas”. Lai gan noslēguma posmā nestartēja “Flash Racing” komanda, Artūrs un Vilnis Batraki ir izcīnījuši godpilno otro vietu Baltijas čempionāta D2 klasē.

“Viptuning” komanda šosezon palika uzreiz aiz goda pjedestāla, izcīnot 4. vietu A3000+ klasē.

Pirmajās “Kumho Tyre Mini Endurance Challenge” sacīkstēs aizvadītas spraigas cīņas

Pirmo reizi Biķernieku trasē visiem interesentiem bija iespēja aizvadīt jauna formāta 45 minūšu izturības sacīkstes, kas norisinājās divos braucienos. Sacensībās kopā piedalījas 37 dalībnieki.

Kā pirmās trasē devas vēsturiskās automašīnas, kas sacentās Volga, VAZ1300 un VAZ1600 klasēs. Kopā uz starta stājās 22 vēsturiskie spēkrati. Volga klasē uzvaru izcīnīja Ainars Šēnfelds, kurš startēja kopā ar komandas mehāniķi Mareku Matvējevu, otro vietu izcīnīja tandēms Modris Feodorovs/Mārtiņš Aleksandrovičs. Jāpiemin, ka pazīstamajam moto frīstaila pārstāvim Mārtiņam Aleksandrovičam šīs bija debijas sacīkstes autošosejā un pirmās sacīkstes pēc smagās avārijas, pēc kuras braucējs pameta ekstrēmo nodarbošanos. Trešajā vietā Volga klasē finišēja Jānis Tomsons un Māris Ozoliņš.

VAZ1300 klasē uzvaru izcīnīja Mārtiņš Lagzdiņš, otrajā vietā finišēja Guntis Mucenieks, bet trešajā vietā Ģirts Vecvanags un Laura Kalniņa.

VAZ1600 klasē uzvara laurus plūca Gatis Bišers/Reinis Lilienšteins, otrie finišā bija lietuviešu tandēms Adoms Petrovs/Ruslans Maļinovskis, bet trešais Ronalds Seņavskis.

“Touring Car” klašu braucienā uz starta stājās 15 automašīnas, no kurām 8 startēja TC1 klasē, bet 7 TC2 ieskaitē. Neilgi pirms pitstopa avāriju piedzīvoja Ingusa Beļakova vadītā “Ford Fiesta R2”, līdz ar to trasē devas drošības mašīna. Uzvaru TC1 klasē svinēja Kristaps Mietulis, otrais finišēja Jānis Vanks, bet trešais Edvīns Vansovičs. Klasē automašīnām ar motora tiplumu virs 2 litriem pārāki par vietējiem braucējiem bija kaimiņvalstu sportisti – pirmais finišā igaunis Krens Tunders, otrajā vietā lietuviešu tandēms Kristojanis Pelainis/Gedimins Vilks, bet trešais vēl viens igauņu sportists Miks Mātens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti