Botass uzvar F-1 Austrijas "GP" izcīņas kvalifikācijā; Fetels saņem sodu (papildināts 20.00)

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 30.jūnijs 2018 19:16

"Mercedes" komandas pilots Valteri Botass sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Austrijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā.

Botass kvalifikācijas trases apli veica vienā minūte un 3,130 sekundes, nodrošinot sev "pole position".

Otro pozīciju ieņēma Botasa komandas biedrs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš no uzvarētāja atpalika 0,019 sekundes.

Lai arī starts no otrās rindas bija paredzēts "Ferrari" komandu pārstāvošajam vācietim Sebastjanam Fetelam, kurš bija trešais ātrākais kvalifikācijā, tomēr viņš saņēmis trīs starta vietu sodu par pārkāpumiem kvalifikācijas braucienā pret Karlosu Sainsu junioru no "Renault".

Līdz ar to Fetels svētdienas Austrijas Lielās balvas izcīņu sāks no sestās pozīcijas.

Savukārt ceturto labāko apļa laiku kvalifikācijā uzrādīja viņa komandas biedrs no Somijas Kimi Reikenens.

Otrajā startā rindā tādējādi būs "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kā arī Fetelam priekšā atradīsies "Haas" komandu pārstāvošais autosportists Romēns Grožāns no Francijas.

Jau ziņots, ka Fetels sestdien bija ātrākais F-1 noslēdzošajā - trešajā- treniņu sesijā.

Fetels trases apli veica minūtē un 4,070 sekundēs sekundēs, bet otrais ātrākais bija Hamiltons, kurš Fetelam zaudēja 0,029 sekundes. Savukārt trešajā vietā ierindojās Botass, kurš līderim zaudēja 0,134 sekundes.

Timēr ceturtajā pozīcijā ierindojās cits soms Reikenens no, bet piekto un sesto pozīciju ieņēma "Red Bull" komandas piloti Verstapens un austrālietis Daniels Rikjardo.

Savukārt Hamiltons piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Hamiltons Špīlbergas trases apli veica vienā minūtē un 4,839 sekundēs. Otro ātrāko laiku uzrādīja viņas komandas biedrs Botass, Hamiltonam piekāpdamies par 0,127 sekundēm.

Tikmēr trešais bija Verstapens, kurš bija 0,233 sekundes lēnāks. Tālāk sekoja Fetels, piektais bija Verstapena komandas biedrs Rikjardo, bet pirmo sešinieku noslēdza Reikenens.

Savukārt otrajā sesijā Hamiltona laiks bija viena minūte un 4,579 sekundes. Arī šoreiz otrais bija Botass, kurš bija 0,176 sekundes lēnāks, bet 0,236 sekundes no Hamiltona atpalika Fetels.

Nākamos ātrākos rezultātus uzrādīja abi "Red Bull" piloti Rikjardo un Verstapens, bet sestais šoreiz bija Reikenens.

Austrijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Kopvērtējumā pirms devītā posma sacensībām vadībā ir Hamiltons, kurš ticis pie 145 punktiem, bet otrais ar 131 punktu ir Fetels. Tālāk ar 96 punktiem seko Rikjardo, bet viņam četrus punktus zaudē Botass, tālākās vietas ieņemot Reikenenam un Verstapenam, kuriem ir attiecīgi 83 un 68 punkti.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 239 punktiem joprojām atrodas "Mercedes", kamēr "Ferrari" komandai ir 214 punkti, bet trešā ar 164 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti