Verstapens pavērsieniem bagātā sacīkstē uzvar Lasvegasas "Grand Prix" 3

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 19.novembris 2023 14:04

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 21.posmā - Lasvegasas "Grand Prix".

Verstapens jau pēc starta pārņēma līderpozīciju no kvalifikācijā uzvarējušā "Ferrari" pilota Šarla Leklēra, taču par sāncenša izstumšanu no trases saņēma piecu sekunžu sodu.

Leklērs 17.aplī atgriezās pirmajā vietā, bet Verstapens devās pitstopā pēc jauna riepu komplekta un, lai izciestu sodu. Pēdējo trīs sezonu čempions trasē atgriezās 11.pozīcijā, no kuras sāka cīņu par pirmās vietas atgūšanu. Turpinājumā cīņā par ceturto vietu viņš sadūrās ar Džordžu Raselu ("Mercedes"), kā dēļ trasē 25.aplī devās drošības mašīna.

Pēc trases došanās malā Serhio Peress ("Red Bull") apdraudēja Leklēra līderpozīciju, kamēr viņa komandas biedrs Verstapens apsteidz abus "Alpine" pilotus Estebanu Okonu un Pjēru Gaslī, ieņemot trešo vietu. Turpinājumā viņš apdzina gan Peresu, gan Leklēru un izcīnīja uzvaru.

Spraigā cīņā Leklērs nosargāja otro vietu un bija priekšā Peresam, ceturtais bija Okons, piekto vietu ieņēma Lenss Strols ("Aston Martin"), tālāk bija Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), pirmā astotnieka beigās bija Lūiss Hamiltons un Rasels (abi - "Mercedes"), aiz viņiem finišēja Fernando Alonso ("Aston Martin"), bet kā pēdējais pie punkta tika Oskars Pjastri ("McLaren").

Pirms sezonas pēdējā posma titulu nodrošinājušam Verstapenam ir 549 punkti, otro vietu ar 273 punktiem ieņem Peres, trešais ar 232 punktiem ir Hamiltons, aiz kura seko Sainss, Alonso (abiem - 200 punkti), Noriss (195) un Leklērs (188).
2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Visi komentāri
 
?? 19.novembris 2023 14:45
0 0 Atbildēt

Sen vairs neskatos, bet dzirdēju Star FM Avotiņa pieteikumu, ka Lasvegasā temperatūra pie nulles, it kā sacīkšu laikā formualas nevarēšo pabraukt tādos apstākļos. Nez, tā bija?

Jo 19.novembris 2023 14:48
0 0 Atbildēt

"Pēc trases došanās malā Serhio..."

Serhio malā gan nedevās.

labs teikums sanācis.

Pēdējās divas rindkopas joprojām tiek spraustas tiem, kas rakstā ielūkojas nejauši...

Joo 19.novembris 2023 15:02
0 1 Atbildēt

pats mazliet sapinies - "Serhio malā gan nedevās", laikam gribēji norādī uz "trase malā nedevās", es savukārt pamanīju "Kā dēļ trasē 25.aplī", nu jā, dēļ kā, kā dēļ - jauno laiku censoņu raksturīgās iezīmes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO)

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 4

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 43

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti