Verstapenam trešais tituls un 19 uzvaras 22 posmos 1

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/MaxVerstappen/

Nozare.lv | 28.novembris 2023 10:09

"Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš jau pēc 17 posmiem bija nodrošinājis čempiontitulu, svētdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pēdējā, 22.posmā - Abū Dabī "Grand Prix" - un noslēdza sezonu ar 19 uzvarām.

Pēc uzvaras sestdien notikušajā kvalifikācijā Verstapens sāka sezonas pēdējo sacīksti no pirmās pozīcijas. Līdz pirmajam pitstopam čempionam konkurenci izdevās sastādīt "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram, taču pēc tam Verstapens iekrāja drošu pārsvaru un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Leklērs finišā atpalika no Verstapens 17,993 sekundes, kamēr labāko trijnieku noslēdza Džordžs Rasels ("Mercedes"), piekāpjoties uzvarētājam 20,328 sekundes.

 Ārpus labāko trijnieka palika Serhio Peress ("Red Bull"), piektajā un sestajā vietā viņam sekoja attiecīgi "McLaren" piloti Lando Noriss un Oskars Pjastri, septītais finišēja Fernando Alonso ("Aston Martin"), astotais bija Juki Cunoda ("Alpha Tauri"), devītajā pozīcijā ierindojās Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kamēr desmito vietu ieņēma Lenss Strols ("Aston Martin").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Verstapens sakrāja 575 punktus, otrajā vietā sezonu noslēdza Peress ar 285 punktiem, kamēr trešajā pozīcijā ar 234 punktiem ierindojās Hamiltons.

Savukārt Konstruktoru kausā "Red Bull" uzvaru nodrošināja jau pēc 16 aizvadītiem posmiem un noslēdza sezonu ar 860 punktiem, bet otro vietu pēdējā posmā nosargāja "Mercedes" ar 409 punktiem, tikai par trīs punktiem apsteidzot "Ferrari" vienību.

Verstapenam izcīnīja čempiontitulu arī divās iepriekšējās sezonās.

 
Visi komentāri
 
jaaanis 29.novembris 2023 11:56
0 0 Atbildēt

Garlaicīgākā sezona F1 vēsturē 😕

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti