"SpaceX" raķetes "Starship" prototips eksplodē uz zemes pēc šķietami veiksmīga lidojuma (+ VIDEO) 11

 
Nozare.lv | 8.marts 2021 16:47

4.martā ASV privātā uzņēmuma "SpaceX" raķetes "Starship" prototips veica izmēģinājuma lidojumu. Raķete veiksmīgi atgriezās uz zemes, taču dažas minūtes vēlāk eksplodēja. Video redzama testa veiksmīgā daļa.

Šī bija trešā neveiksme pēc kārtas, kas piemeklējusi "Starship" prototipus. Iepriekšējo divu "Starship" prototipu izmēģinājuma lidojumi beidzās ar katastrofu, tiem ietriecoties zemē un eksplodējot.

"Skaista mīksta nolaišanās," "SpaceX" komentētājs bija raksturojis trešdien veikto izmēģinājuma lidojumu, lai gan no raķetes prototipa apakšas izplūda liesmas un tika mēģināts tās apdzēst. 

Pēc dažām minūtēm raķete eksplodēja. Sprādzienā tā tika pasviesta gaisā un nokrita atpakaļ uz zemes.

"SpaceX" video bija redzama raķetes šķietami veiksmīga nolaišanās.

"SpaceX" dibinātāja Īlona Maska mērķis ir nākotnē nosūtīt "Starship" uz Marsu.

Jaunākais raķetes prototips "Starship SN10" bija pacēlies gaisā no Bokačikas Teksasas štatā. 

Prototips "Starship SN8" avarēja nolaišanās laikā decembrī, bet ar prototipu "Starship SN9" tas notika februāra sākumā.

Izmēģinājumi tiek veikti "SpaceX" nomātā tuksnešainā rajonā Teksasas dienvidos pie Meksikas robežas.

 
Visi komentāri
 
gunbox 8.marts 2021 17:26
1 4 Atbildēt

Visiem šiem neveiksmīgajiem gadījumiem neticu. 3x pēc kārtas jau ir 100%tīgi skaidrs, ka sabotāža no konkurenta puses. Kas tur cilvēki ar slaucēja izglītībām paņemti strādāt? Miljonus iegulda, lai ieplānotu jebkuru negadījuma situāciju. Ja reiz tur kaut kas sāka degt, tad bija jābūt iekļautai ugunsdzēšanas sistēmai un tālu ne tādai, lai kaut kādu sīku liesmu nespētu apdzēst.

Un 95% kosmosa filmās visi piloti attēloti kā neadekvāti un psiholoģiski nestabili indivīdi. Pēc šiem neveiksmes gadījumiem, liekas, ka kino nemelo. Smuka antireklāma tiem, kuriem reklamēs pēc tam kāpnītes iekšā kuģī.

Kanibaals 8.marts 2021 20:29
2 2 Atbildēt

Nu tas nav twitterī izlielīties, ka lētākās raķetes pasaulē. Atkārtoti izmantojamas raķetes ir dārgs pasākums un ar lielu varbūtību noiet kam greizi. Beigās pieliks tai konservbundžai spārnus un būs kā šatls te arī visa inovācija. Arī Hyperloopam Īlens Maskis ieslēdza atpakaļgaitu, vajagot tai trubā sliedes ierīkot.

viencexperc 8.marts 2021 21:42
3 2 Atbildēt

Masks savā intervijā pieminēja, ka neman nebija plānots, ka raķete neuzsprāgs. Tas tika paredzēts un tas ir normāli, ka viņas sprāgst testu laikā. Viņs pat brīnītos, ja neuzsprāgtu. Pat laižot rodsteri ( tas bija testa palaidiens) viņi bija gatavi sprādzienam.

Viņš pat jokoja, ka kad laida savu rodsteri, operatoriem tika noteikts, ka ja raķete sprāgs, mēgināt noķert labu kadru ar lidojošu rodsteri triecienviļņa rezultātā.

Kanibaals 9.marts 2021 10:20
0 0 Atbildēt

Jokot jau var cik uziet, bet kaut kā izšķērdīgi tie testi. Maskam NASA rovera iespaidīgā nolaišanās uz Marsa noskauda, tā arī nekur neredz viņa sajūsmu par šo notikumu. Var jau būt ka gaida helīša lidojumu un tas būs iespaidīgāk ja avarēs.

mnde 9.marts 2021 14:52
0 0 Atbildēt

kosmiskā programma pēc noklusējuma nav nekas lēts...

Tas ir tikai normāli reālos testos uzzināt vājās vietas lai saprastu kā tās apkarot.

viencexperc 8.marts 2021 21:55
2 1 Atbildēt

Kāpēc nekur neraksta par japāņu miljardieri, kurš vāc komandu lidojumam uz Mēnesi. Turklāt, par velti. Viņš apmaksās gan lidojumu, gan treniņus gan dzīvošanu pirms lidojuma.

Vajag viņam atsūtīt motivējošu vēstuli un fotogrāfiju. Un viņs izvēlēsies 8 cilvēkus.

www.bbc.com/news/world-asia-56261574

Krotow 8.marts 2021 23:17
2 1 Atbildēt

Masks kaut kur bija minējis ka varot norakstīt līdz 20 "prototipiem". Puse jau ir čau. Gaidām turpinājumu.

Ekspert, aizraksti tam japānim. Mož tevi arī parauj gaisā.

Latvietis 9.marts 2021 6:45
2 1 Atbildēt

Kur tur kāds sprādziens????? Operātors biksēs iespridzināja?

Kanibaals 9.marts 2021 10:15
0 0 Atbildēt

Aizkadrā tas notika, tāpat otrreiz to neizmantos, nav jau liels zaudējums:

youtu.be/hzhP3Q5fku8

Ja 14.marts 2021 14:19
0 0 Atbildēt

viss tas tiek finansēts no Tesla ieņēmumiem, tad padomājiet cik pircēji par tām pārmaksā...

WALA 24.marts 2021 10:08
0 0 Atbildēt

Par privātā kārtā gūtu finansējumu nevajadzētu satraukties, pirmkārt Masks nav nabags, otrkārt ir investori, treškārt ir kompānijas kā Amazon, Google utml. kur vinekārši nezina kur visu piķi bāzt, un izgāž uz potenciāli vērtīgiem "jaunuzņēmumiem" un projektiem no kuriem izdzīvos labi ja 10%, un vēl varbūt kāda daļa ideju būs kādam noderīgas nākotnē.

Tā ka naudas "izmešana" ir tāds baigi relatīvs pasākums, ja ir kāds kurš ir gatavs to naudu "raut podā" - tad tik uz priekšu, agri vai vēlu no tā būs kāds lietojams rezultāts, un ja no manas kabatas piespiedu kārtā tas neprasa "piķi" es pat negrasos protestēt, var gadās ka pat pats šad un tad kaut kam tādam atmetu kādu "kapeiku", gluži tāpat kā labdarībai ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 1

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 26

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

Gaidot uzlādi, tas svarīgi - Jēkabpilī uzbūvē mazmājiņu par 70 000 eiro (+ VIDEO) 29

Kamēr vieni nesaprot, kā tādu summu var izlikt par tautā saukto mazmājiņu, citi, ieskaitot elektroautomobiļu īpašniekus no tuvējā uzlādes punkta, priecājas, par noderīgo infrastruktūras risinājumu. Vairāk RE TV video sižetā. Lasīt vairāk

 

Ātruma cilts: divi vīri, divi elektroauto, divas atšķirīgas uzlādes stratēģijas - kurš pirmais tiks līdz Liepājai (+ VIDEO) 19

Pauls Timrots kopā ar kolēģi Edgaru Bergholcu meties elektroauto izaicinājumā – abi sacenšas, lai tiktu līdz Liepājai, katrs izmantojot savu mašīnas uzlādes stratēģiju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti