Mākslīgais intelekts televizoros – Samsung prezentē jauno AI TV sēriju 4

 

Foto: Publicitātes foto

Samsung | 26.aprīlis 2024 8:58

Tehnoloģiju uzņēmums Samsung Electronics inovāciju un tehnoloģiju notikumā “Unbox & Discover” atklājis 2024. gada televizoru un Soundbar klāstu, demonstrējot jaunākos Neo QLED 8K un 4K, OLED televizorus un skaņas iekārtas. Pasaulē vadošais televizoru ražotājs jau 18 gadus pēc kārtas iepazīstināja ar virkni jaudīgu, mākslīgā intelekta (AI) atbalstītu risinājumu.

“No viedtālruņiem līdz mājsaimniecības ierīcēm, auto un veselības aprūpes risinājumiem, mākslīgais intelekts arvien biežāk tiek izmantots, lai padarītu iekārtas viedākas, efektīvākas un lietotājam draudzīgākas. Vairāki AI risinājumi ir papildinājuši arī mūsu jaunāko televizoru klāstu, ļaujot ierīci pielāgot katra lietotāja dzīvesveidam un paradumiem,” stāsta Samsung Electronics Baltics produktu eksperts Eduards Krumovics.  

Personalizēts televizors ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām – Neo QLED 8K

Neo QLED 8K ir Samsung jaunākās televizoru sērijas flagmanis, kas aprīkots ar uzlabotu NQ8 AI Gen3 procesoru un iezīmē ievērojamu lēcienu mākslīgā intelekta atbalstītu televizoru jomā. Televizors ir aprīkots ar neironu procesoru (NPU), kas nodrošina divreiz lielāku ātrumu nekā tā priekšgājējs, kā arī astoņas reizes lielāku neironu tīklu skaitu – no 64 līdz 512, nodrošinot izcilas un izteiksmīgas ekrāna detaļas.

Pateicoties mākslīgā intelekta atbalstītai attēla tehnoloģijai, ikviens Neo QLED 8K ekrānā redzamais kadrs kļūst izteikti skaidrs un dabīgs, izceļot vissīkākās detaļas – sākot ar sejas izteiksmēm, beidzot ar vissmalkākajām niansēm. Izmantojot 8K AI Upscaling Pro[1] tehnoloģiju, TV raidījumi un filmas tiek pārveidotas tā, lai precīzi pielāgotos 8K ekrāna izšķirtspējai[2]. Sporta notikumu un pārraižu skatīšanos uzlabo AI Motion Enhancer Pro[3] tehnoloģija, ātras kustības ekrānā padarot vienmērīgas un skaidras.

Pirmo reizi jaunie televizori ir aprīkoti ar mākslīgā intelekta skaņas tehnoloģiju. Jaunā Active Voice Amplifier Pro tehnoloģija atpazīst dialogus no fona trokšņiem un padara tos skaļākus. Savukārt, Object Tracking Sound Pro[4] sinhronizē skaņu ar ekrānā notiekošo, radot dinamiskāku un saistošāku filmu un seriālu skatīšanos. Adaptive Sound Pro uzlabo un pielāgo skaņu saturam un telpas akustikai, lai nodrošinātu patiesi bagātīgu skaņu.

Neo QLED 8K var lepoties ar mākslīgā intelekta funkcijām, kas saprot un pielāgojas lietotāja vajadzībām. Piemēram, AI Auto Game režīms automātiski ieslēdzas videospēļu spēlēšanas laikā, optimizējot vizuālo un skaņas kvalitāti, savukārt AI Energy režīms taupa enerģiju, neietekmējot attēla kvalitāti.

Plašs piedāvājums visām izklaides vajadzībām: Neo QLED 4K, OLED un skaņas ierīces

Šogad Samsung prezentējis paplašinātu un uzlabotu televizoru un skaņas ierīču klāstu, lai piedāvātu lietotājiem plašāku izvēli, atbilstoši dažādajiem dzīvesveidiem un interesēm.

2024. gada Neo QLED 4K televizoru sērija ir aprīkota ar NQ4 AI Gen2 procesoru. Šis jaudīgais procesors pārveido gandrīz jebkuru saturu satriecošā 4K izšķirtspējā. Pateicoties funkcijai Real Depth Enhancer Pro[5] un Quantum Matrix tehnoloģijai, ekrāns nodrošina nevainojamu kontrastu. Savukārt, pasaulē pirmais Pantone Validated displejs nodrošina īpašu krāsu precizitāti.

Samsung ieviesis arī pasaulē pirmo bezatspīduma OLED tehnoloģiju, kas novērš saules radīto atspīdumu ekrānā, vienlaikus saglabājot izteiksmīgus melnās krāsas toņus un skaidrus attēlus jebkuros apstākļos. Jaunie OLED televizori, ko darbina jaudīgais NQ4 AI Gen2 procesors, aprīkoti arī ar tādām funkcijām kā Real Depth Enhancer un OLED HDR Pro[6], kas maksimāli uzlabos attēla kvalitāti. Ar Motion Xcelerator 144 Hz[7] tehnoloģiju aprīkotais OLED televizors būs labākā izvēle videospēļu faniem.

2024. gada produktu klāstā ietilpst arī jaunākais Q sērijas soundbar 990D, kas piedāvā 11.1.4 kanālu konfigurāciju ar bezvadu Dolby Atmos. Jaunās skaņas iekārtas aprīkotas ar inovatīvo Sound Grouping tehnoloģiju, kas nodrošina pulsējošu, telpu piepildošu skaņu, kā arī mūzikas klausīšanos, izmantojot aizmugurējos skaļruņus, tādējādi netraucējot apkārtējiem.

Visbeidzot, Samsung prezentējis pilnīgi jaunu Music Frame skaņas sistēmu, kas apvieno augstākās kvalitātes audio ar māksliniecisku dizainu, kas radīts iedvesmojoties no Samsung The Frame televizora dizaina. Šī daudzpusīgā ierīce ļauj lietotājiem izvietot digitālos ģimenes foto vai mākslas darbus un vienlaikus klausīties mūziku.

Viedā māja un pārraudzība uz televizora ekrāna

Samsung jaunākie televizori ir izstrādāti tā, lai uzreiz pēc uzstādīšanas tie pavisam vienkārši savienotos ar citām viedierīcēm. Tiklīdz lietotāji ieslēdz savu jauno Samsung televizoru, televizors atpazīst un pieslēdzas esošajiem tīkliem un ierīcēm, un tas viss tiek kontrolēts ar vienkāršu paziņojumu viedtālrunī. Savienošanās ir pieejama ar visām Samsung, kā arī citu zīmolu un IoT ierīcēm, kas atrodas mājās. Visu, sākot no viedā apgaismojuma līdz drošības sensoriem, iespējams pārvaldīt tieši no TV ekrāna, piemēram, pārraudzīt novērošanas kameru ierakstus, enerģijas patēriņu, laikapstākļu atjauninājumus un daudz ko citu. Samsung Knox drošības sistēma rūpējas par to, lai ikviena lietotne un platforma tiktu aizsargāta no kiberuzbrukumiem, nodrošinot privātu un drošu savienojamību.

Pieejamība

Jaunie Samsung televizori iegādei Latvijā būs pieejami no 15. maija, bet jau tagad tos iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.samsung.lv. Neo QLED 4K būs pieejams izmēros no 55 līdz 98 collām, savukārt OLED televizoru klāstu papildinās divi modeļi – S95D un S90D – izmēros no 42 līdz 83 collām. Neo QLED 8K sērijai būs pieejami divi modeļi – QN900D un QN800D – 65, 75 un 85 collu izmēros.
[1] Tikai QN900D. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.
[2] Pamatojoties uz Samsung iekšējā pētījumā iegūtajiem datiem. Faktiskā pieredze var atšķirties atkarībā no individuālajiem skatīšanās apstākļiem un satura kvalitātes.
[3] Tikai QN900D modelim. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.
[4] Tikai QN900D modelim. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.
[5] Pieejama QN90 un QN95. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.
[6] OLED HDR Pro pieejama S95D. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.
[7] Motion Xcelerator 144 Hz pieejama S95D un S90D. Piedāvātās funkcijas var atšķirties atkarībā no modeļa.

 
Visi komentāri
 
BMW 26.aprīlis 2024 10:20
2 1 Atbildēt

Cik diez ilgi būs tas jaunais trends visiem modeļu nosaukumiem karināt klāt - "AI"?

sviesc 26.aprīlis 2024 10:37
1 1 Atbildēt

Kamēr pirks, tikmēr liks to ai. pēc tam gan jau izdomās: ui vai vi vi utt.

Krišs 29.aprīlis 2024 12:50
0 0 Atbildēt

😉  'vivi' sarunvalodā tiek izmantots DAUDZ reizes vairāk/vieglāk ne kā iepriekš, kad bija 'Pasažieru Vilciens' NEVIENS tev sarunvaloda neteica so pilno uzņēmuma nosaukumu!

Tad gadu demsitiem vienkārsi teica 'vilciens vai električka' u.t.t. kas ir visparējs transportlīdzekļa nosaukums- kāds vilciens? Kurš vilciens? u.t.t.

 Bet tagad gribot vai nē visi vilcienus sauc lipīgā konkrētā uzņēmuma nosaukumā kur uzreiz visiem ir skaidrs par ko iet runa!

😉 Tā kā nav ko cīkstēt par vivi, tīra mūsdienu mārketoloģija, kur uzņēmums nostiprina savu zīmola pozīciju.

Hmm 26.aprīlis 2024 11:20
1 0 Atbildēt

esmu vīlies - nekā jauna, jo AI nodrošina to pašu, ko iepriekšējās tehnoloģijas. Vēl variants - jānomaina PR rakstīt''ajs, AI radītā relīze  nešķiet pārliecinoša.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti