Latvijas autokrosa fināls - Brenguļos, 12.oktobrī

 
6.oktobris 2008 0:05

Svētdien 12. oktobrī pl. 11:00 Brenguļu autotrasē pie Valmieras notiks Latvijas autokrosa čempionāta lielais fināls – čempionāta pēdējais, sestais posms. Šobrīd kopvērtējumu tabulās maz skaidrības, bet lielākā intriga būs trīs sportistu cīņa par Latvijas čempiona titulu 1600 klasē!

1600 klase šogad sarūpējusi lielāko izrādi. Lai arī pirmssezonas favorīts un pērnais čempions Oļģerts Vērmanis juniors vēl pirmajā posmā šķita neuzvarams, pāris neveiksmes sezonas gaitā atņēmušas viņam nepieciešamos punktus. Tikmēr lielisku stabilitāti demonstrēja gan 2007. gada vicečempions Māris Stalis, gan šogad progresējušais Kaspars Īle. Katrs guvuši pa uzvarai posmos viņi ir Vērmaņa juniora galvenie sāncenši cīņā par uzvaru. Kopvērtējuma punktu situācija ir ļoti blīva. Vērmanim junioram un Stalim ir praktiski vienāds punktu skaits, bet Īle atpaliek pavisam nedaudz. Kurš būs labākais?



Medaļnieki jānoskaidro arī pārējās divās Latvijas čempionāta klasēs. Lai arī 2000 Super kategorijā Ulvim Bujānam izdevies nodrošināt savu pirmo autokrosa čempiona titulu, Mārtiņam Porietim, Artjomam Peško un pārējiem smagā cīņā būs jāsadala vicečempiona tituls un pārējās pozīcijas. Uz medaļām šobrīd pretendē vismaz pieci sportisti!

Līdzīga situācija arī Open klasē. Raimonds Jerāns sasniedzis ilgi gaidītu čempiona titulu, taču sekotājam Jānim Kozlovskim noteikti jāsasniedz atzīstams rezultāts, ja viņš vēlas saglabāt kopvērtējuma otro vietu. Smaga situācija arī Normundam Skribim, kurš kopvērtējumā ir trešais – lai arī iespējams veiksmes gadījumā kļūt par vicečempionu, pārgalvība nebūs labākā stratēģija. Aiz Normunda kopvērtējumā ir pāris sportistu, kuri ir gatavi izmantot Skribja kļūdu un izcīnīt bronzas medaļu.

Kā papildu izrāde trim Latvijas čempionāta klasēm būs dažādu izmēru un kubatūru bagiju klases. Sevi jau pierādījušas B600, kroskartu un Beta bagiju kategorijas. Šogad Latvijas trasēs debitējusī B600 klase allaž sagādā skatītājiem neaizmirstamas cīņas, jo uz starta stājas gan slaveni sporta veterāni, gan iesācēji. Beta bagiju klase ir ļoti mīlīga, jo kategorijā startē pavisam jauni sportisti no četru līdz deviņu gadu vecumam. Savukārt kroskartu cīņās trasē būs iespējams redzēt pusaudžus, no kuriem dažs būs jau ļoti titulēts: Cīņām Brenguļos gatavojas Ziemeļeiropas kroskartu CK125 klases čempions Ralfs Sirmacis un CK250 klases bronzas medaļnieks Jānis Baumanis!
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti