Ātruma svētki Biķerniekos

 
29.augusts 2006 0:00

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku sporta bāzē valdīja vēl neredzēti ātrumi. Notika piektais Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta un SABI kausa, kā arī trešais Latvijas čempionāta posms autošosejā.

Neapšaubāma šo sacensību nagla bija apvienotais „F3” un „F-Baltic” brauciens, kur beidzot autosporta fani varēja klātienē redzēt mūsu pašlaik lielāko autosporta cerību Haraldu Šlēgelmilhu. Jau sestdienas kvalifikācijas braucienos viņš uzstādīja Biķernieku trases rekordu, apli veicot 1:14,093 sekundēs ar vidējo ātrumu 177,92 km/h. „Šī ir ļoti ātra un bīstama trase. Tuvu ceļam, pa kuru tu traucies ar ātrumu virs 180 km/h, ir betona barjeras un koki... Tomēr man ļoti patīk šāda trase,” savus iespaidus par Biķerniekiem komentēja Haralds.



Svētdienas rīts atnāca ar negaidītu pārsteigumu daudziem, jo saulaino laiku bija nomainījis pamatīgs lietus. Tomēr formulu braucienos tas neko neiespaidoja un Haralds bija pārliecinoši pirmais. „Nebiju domājis, ka pa lietu formula tik labi turēsies uz ceļa. Šajā trasē ir rupjš asfalts un saķere ar riepām ir ideāla,” savu sajūsmu pēc pirmā brauciena neslēpa Haralds. Otrā brauciena laikā lietus bija mitējies un viņš brauca jau ar slikiem. „Trase bija tikko nožuvusi, bet daudzās vietās mežā tā vēl bija mitra. Grūti bija braukt, tādēļ pārāk necentos neko pierādīt. Arī komandas norādījumi bija braukt mierīgi, neko nesasist, jo nākamās sacīkstes man būs ļoti, ļoti svarīgas.” Neskatoties uz to, šajā braucienā Haralds ātrāko apli veica ar vidējo ātrumu 177,525 km/h (1:14,261 min.).

Uzreiz no Biķerniekiem Haralds ar savu pārstāvēto „HS Technik Motorsport” komandu devās uz Austriju, kur viņu gaida izšķirošās cīņas Austrijas un Vācijas F3 čempionātos.

Ātrākie „F-Baltic” ieskaitē bija igaunis Jegors Popovs, lietuvietis Ramunas Čapkauskas un igaunis Raivo Tamms.



Lieli ātrumi valdīja arī „Baltic GT” klasē, kur neapšaubāms līderis bija jaunais lietuvietis Andžejs Dzikevičs ar savu „Radical” automobili. Vēl pērn viņš kopā ar Haraldu startēja F-BMW sacīkstēs, bet šogad veiksmīgi startē Vācijas „Radical” mašīnu čempionātā. Viņš uzvarēja abos braucienos, taču otrajā braucienā saņēma diskvalifikāciju par auto neatbilstību tehniskajiem noteikumiem. Tā pār Rīgas posma uzvarētāju kļuva igaunis Rains Pilve ar savu „Renault Magane”, otrais bija lietuvietis Andrius Pikelis ar „BMW 328”, bet Dzikevičs, ar pirmā brauciena izcīnītajiem punktiem, palika trešais.



Daudz dramatiskākas cīņas jau valdīja apvienotajos „B2000” un „Super 1600” klašu braucienos. Kvalifikācijā ātrākais bija mūs Arnis Jurševskis. Viņš arī lieliski izmantoja pirmās starta vietas priekšrocības un pirmajā braucienā saviem konkurentiem neatstāja nekādas cerības sevi noķert. Ātrāko apli viņš veica ar 136,583 km/h (1:36,521 min.) ātrumu. Otrais finišu sasniedza igaunis Raimo Kulli ar savu „Škoda Octavia”, bet trešais ir Juris Sprūde ar „Honda Civic TypeR”. Jānis Horeliks šoreiz mitrajā trasē nebija tik ātrs un finišēja ceturtais, bet piektais bija Egons Lapiņš.

Otrajā braucienā pirmais četrinieks uz starta stājās apgrieztā secībā un tas nozīmēja, ka Jānim Horelikam bija pirmā starta vieta. Diemžēl startā viņa mašīna palika nekustīgi stāvam – daudz pieredzējusī „Honda Integra” šoreiz pievīla savu braucēju. Vadībā izrāvās Arnis Jurševskis, atkal uzrādīja brauciena ātrāko apļa laiku un daudzi jau cerēja, ka viņš svinēs uzvaru Rīgas posmā, taču piektajā aplī viņa vadītā „Opel Astra” iebrauca boksos un ar to arī brauciens bija beidzies. Tā par Rīgas posma uzvarētāju kļuva igaunis Raimo Kulli, otrais palika Juris Sprūde, bet uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Arnis Jurševskis. Ceturto vietu ar vienādu punktu summu dalīja Egons Lapiņš, igaunis Margus Pihlaks un lietuvietis Paulius Krukauskas. Juris Sprūde pēc šī posma joprojām saglabā NEZ čempionāta pirmo vietu, bet tikai trīs punktu attālumā no viņa tagad ir igaunis Kulli.

„Super 1600” klasē abos braucienos uzvarēja jaunais jelgavnieks Lauris Vidžis. Sajūsmu par šo panākumu neslēpa arī viņa treneris un mehāniķis Andris Kaļķis. Otrais Rīgas posmā palika lietuvietis Edvinas Filipavičius, kurš stabili atrodas NEZ čempionāta līderpozīcijā. Patīkami, ka trešo vietu otrajā braucienā un arī Rīgas posmā izcīnīja Atis Veismanis.

Protams, visdramatiskākās cīņas notika Nacionālās klases braucienos. Ātrumi šajos braucienos nav tie lielākie, taču kaislības kādas valdīja trasē – avārijas, dramatiskas apdzīšanas, līderu maiņas – tas skatītājiem sniedza īstu baudu. Divdesmit pieci braucēji – tāds dalībnieku skaits šajā klasē vēl nebija piedzīvots, turklāt vēl mitrā trase, izslēdza jebkādas iespējas prognozēt uzvarētājus. Pirmajā braucienā uzvarēja Uldis Timaks, aiz sevis atstājot Edgaru Vītolu, Jāni Kārkliņu, Armandu Keišu, Gvido Elksni... Otrajā braucienā uzvarēja Armands Keišs, Jānis Ducmanis, Agris Petrovskis, Mārtiņš Kalniņš, Jānis Vanks...

Šis bija beidzamais Nacionālās klases Latvijas čempionāta posms un saskaitot visus punktus kopā, izrādījās, ka Normundam Šubeckim un Edgaram Vītolam ir vienāda punktu summa. Pēc Latvijas čempionāta nolikuma, savstarpējo uzvaru summa lielāka bija Normundam Šubeckim, kurš kļuva par pirmo 2006. gada Latvijas autošosejas čempionu.

Jau nākamajā nedēļas nogalē Ahvenisko, Somijā notiks kārtējais NEZ čempionāta posms, bet beidzamais posms, kurā tad tiks noskaidrotas galīgais vietu sadalījums šī gada čempionātā, notiks 15. – 16. septembrī Kauņā.

Dāvis Šteinerts
NEZ čempionāta Rīgas posma preses sekretārs
Foto SABI
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti