Veidos darba grupu sarunām par rezervētajām stāvvietām 2

 
24.maijs 2007 0:00

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja izskatīja PSIA “Rīgas Satiksme” sagatavoto pārskatu par rezervētajām stāvvietām Rīgas pilsētas ielu sarkano līniju robežās.

Komiteja nolēma izveidot darba grupu, kas veiks sarunas ar valsts iestādēm par rezervēto autostāvvietu turpmāku izmantošanu. Pašlaik valsts un pašvaldības iestādes izmanto rezervētas vietas kopumā 12 stāvvietās. Vietas vēl 17 stāvvietās rezervētas operatīvo dienestu transportlīdzekļiem. Darba grupai cita starpā būs jāvienojas arī par ceļa zīmju maiņu tajās stāvvietās, kurās uzstādītas zīmes “Apstāties aizliegts” ar papildplāksnīti, kas vairs neatbilst valsts standartam.

Ar Ārlietu ministrijas starpniecību jau notiek sarunas par ārvalstu vēstniecībām un konsulātiem rezervēto stāvvietu izmantošanu. Rezervētas stāvvietas šobrīd bez maksas izmanto 27 valstu pārstāvniecības.

28 juridiskas personas izmanto rezervētas stāvvietas atbilstoši līgumiem, kas noslēgti ar PSIA “Rīgas satiksme”, no tām 17 stāvvietas tiek apmaksātas pēc attiecīgajā zonā spēkā esošajiem tarifiem.
 
Visi komentāri
 
234458. viesis 24.maijs 2007 9:38
0 0 Atbildēt

jā, veseli ielu posmi ir kā privātīpašums, arī pie vēstniecībām, kaut gan pašiem ir pagalmi kur likt tos auto. tā jau nav kur likt auto, a šitiem redz rezervēts.

234612. viesis 28.maijs 2007 18:56
0 0 Atbildēt

Veetsnieciibaam tas driizaak ir droshibas pasaakums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti