Volkswagen TSI dzinēji gūst panākumus

 
9.maijs 2008 10:49

Trešo reizi Volkswagen TSI dzinējs ar dubulto kompresoru sistēmu ir uzvarējis “Starptausiskajā Dzinēja Gada Balvas” konkursā kategorijā “1 līdz 1,4 litri”. Tā nav sakritība, ka 103 kW (140 ZS) un 125 kW (170 ZS) TSI dzinēji, ko darbina gan atgāzu, gan mehāniskais kompresori, ir vieni no visefektīvākajiem benzīna dzinējiem pasaulē.

TSI dzinēju moto ir “maksimāla dinamika ar minimālu degvielas patēriņu”. Un tieši tā to uztvēra arī žūrija, kuras sastāvā ietilpa 65 žurnālisti no 32 valstīm. Kā teica viens no žūrijas locekļiem: “Šis dzinējs visu dara pareizi un to var uzstādīt visdažādāko veidu automobiļos.” Turklāt jaunais 122 ZS TSI dzinējs ar pirmo mēģinājumu ieņēma otro vietu tajā pašā kategorijā. „International Engine of the Year Awards 2008” tika pasniegta vakar, Štutgartē.

Dr. Rīdigers Šengels (Dr Rüdiger Szengel), benzīna dzinēju attīstības nodaļas vadītājs, saņēma Volkswagen apbalvojumu, komentējot: “Mūsu TSI dzinēji kopš to ieviešanas ir uzstādījuši jaunus standartus jaudas klasē no 90 kW līdz 125 kW. Tie sasniedz jaunus benzīna dzinēja ekonomijas līmeņus, vienlaicīgi nodrošinot veiktspēju, kas rada patiesu prieku. To, ka mūsu TSI dzinēji atkal ir uzvarējuši klasē līdz 1,4 litriem, mēs uztveram kā komplimentu visai izstrādes komandai.”

TSI-122 Zs

Turklāt papildu apbalvojums uzsver Volkswagen Group lielisko kompetenci dzinēju ražošanā. Audi ar 2.0 TSI dzinēju ieņēma pirmo vietu kategorijā no 1,8 litriem līdz 2,0 litriem. Šis dzinējs debitēja Volkswagen automobilī Golf GTI, un šobrīd tas gūst pielietojumu vairākās veiktspējas versijās.

TSI-170 ZS

TSI dzinēji jau tagad darbina dažādus Volkswagen ģimenes modeļus. Tiešās benzīna iesmidzināšanas dzinēji ar jaudu no 90 kW (122 ZS) līdz 169 kW (230 ZS) tiek izmantoti visā modeļu klāstā, sākot no Golf līdz pat nesen prezentētajam Passat CC. Arī jaunais Scirocco ar TSI dzinējiem sāks savu ceļu pie pircējiem 2008. gadā. 122 ZS versijā Scirocco būs nepieciešams tikai 6,1 litrs degvielas uz 100 kilometriem, padarot to par vienu no pasaules ekonomiskākajiem sporta automobiļiem.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti