Dzērājšoferim par velosipēdista sabraukšanu Salaspilī piespriež desmit gadus cietumā 32

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 8.novembris 2023 14:43

Rīgas rajona tiesa kādam autovadītājam par velosipēdista sabraukšanu Salaspilī piespriedusi desmit gadus cietumā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Tāpat tiesa nolēma atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz desmit gadiem.

Šādu sodu apsūdzētajam minētajā apmērā tiesas debatēs lūdza piespriest arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Šogad 18.februārī Salaspilī, Miera ielā, apsūdzētais vīrietis ar automašīnu "BMW" neņēma vērā noteikto braukšanas ātruma ierobežojumu. Tur maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums ir 50 km/h, lai gan vīrietis brauca ar ātrumu 71 km/h.

Pirms cita transportlīdzekļa apdzīšanas manevra sākšanas apsūdzētais nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību un iebrauca pretējā joslā, kur ietriecās velosipēdā.

Traģiskajā ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā pretim braucošā velosipēda vadītājs.

Apsūdzētais nedarīja visu iespējamo, lai cietušajam sniegtu pirmo palīdzību, neizsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un no notikuma vietas aizgāja.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis transportlīdzekli vadīja, atrodoties 1,5 promiļu reibumā.

Apsūdzētais spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.
 

 
32 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Riepa 8.novembris 2023 17:56
9 11 Atbildēt

Kad tevi vienreiz nobanos stulbais dalbajob?

Kārtējo reiz pierādas cik garīgi neatpalicis tu esi un viss kas tev interesē ir radīt haosu, tāpat, kā tai kucei no kuras tu izkriti.

uupis 8.novembris 2023 17:58
9 8 Atbildēt

Mēģināji viltot lietas materiālus un tagad gribi melot ka nebija ne vestes ne luktura ne atstarotāju? Gribi melot ka autovadītājs bija skaidrā, nepārsniedza ātrumu un mēģināja sniegt palīdzību?

Tu vēl jo projām ceri ka meli nav sodāmi? Tad zini, ka tevi par meliem var ķert pants par nepatiesu liecību sniegšanu, kuru es vienā gadījumā esmu iedarbinājis un viltus liecinieks tika pie kriminālsoda!

uupis 8.novembris 2023 15:22
8 8 Atbildēt

Jācer ka apdrošinātāji uzkārs šitam dārzenim regresu, lai iznākot no restēm viņam būtu jauns pārsteigums!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti