Subsīdijās izmaksā pat miljonu; sadales principus vēl nemainīs (+ VIDEO) 6

 
LTV Ziņu dienests | 20.februāris 2024 11:37

Zemkopības ministrijā tuvāko mēnešu laikā taps priekšlikumi, kā uzlabot Kopējo lauksaimniecības politiku, pēc kuras izmaksā Eiropas piešķirto atbalstu zemniekiem. Būtiskākās izmaiņas gan iespējamas vien no nākamā gada. Kopā ar priekšlikumiem par birokrātijas mazināšanu izskan ieteikumi gan precīzāk nodefinēt mērķus, kas būtu jāsasniedz ar šo naudu Latvijas lauksaimniecībai kopumā, gan to, ka vairāk būtu jāstiprina mazas un vidējas saimniecības.

Latvijas lielākajās saimniecībās atbalsts par platībām ir pat tuvu miljonam gada laikā. Tas gan pērn samazinājies, un iespējams, ir vēl viens neapmierinātības iemesls.

Formāli platību maksājumiem ir uzlikti griesti – 100 000 eiro vienai saimniecībai. Taču samazinājumu nepiemēro, ja summai, kas pārsniedz griestus, pretī ir pierādāmi izdevumi par darbinieku algām un nodokļu nomaksu. Vai pievienoties šādam izņēmumam, bija katras dalībvalsts ziņā, un Latvija izvēlējās par labu lielsaimniecībām.

 
Visi komentāri
 
BMW 20.februāris 2024 14:10
0 0 Atbildēt

Zaibis bizness, izpērc zemi, un saņem platību maksājumus, kasi pēcpusi!

Varbūt labāk maksāt tiem, kas var piedāvāt cenu ziņā konkurētspējīgu pārtiku un nodrošināt mūs ar vietējā ražojuma lauksaimniecības produktiem?

WALA 21.februāris 2024 13:11
1 0 Atbildēt

Problēma slēpjas globālajā subsīdiju ainā, tīri subsīdiju dēļ ASV un Ķīna ir pirmrindnieces pārtikas ražošanas cenu ziņā ... 

Atņemsi LV subsīdijas, un drīz lauksaimnieku te vairs nebūs vispār kā sugas ... tā ir tāda pilnīgi no lielvalstu un ES puses sačakarēta brīvā tirgus "fīča" , kaut gan to saukt par brīvo tirgu ir pricipā aplami ... un ne tikai lauksaimniecībā !!!!

Viencexpercs 21.februāris 2024 14:56
1 1 Atbildēt

Visa pirmssākumi meklējami verdzības atcelšanā un koloniālās ēras beigās. Kad atklājās, ka bez kolonijām un vergiem, pārtika kļūst dārga. Strādniekiem jāmaksā, bet ja ir nelabvēlīgs gads, strādniekiem jāmaksā tik un tā, kredīti jāmaksā tik un tā.

Var iztikt arī bez subsīdijām, tikai tad vajag nodarbināt ieceļojošos no Sīrijas un Ukrainas.

ZZZZ 21.februāris 2024 9:34
0 0 Atbildēt

BMW tā ir sagadīšanās, diagnoze vai var ārstēt?

BMW 21.februāris 2024 12:12
0 1 Atbildēt

BMW ir labklājība!

Tu gribi sevi izārstēt no labklājības un arī turpmāk kulties pliks pa nātrēm, kamēr zemnieki pelnīs miljonus no atbalstu naudām?

WALA 21.februāris 2024 13:13
0 0 Atbildēt

BMW NAV labklājība, tas pirmkārt, vairāk kā pietiekoši miljardieru ir braukuši ar parastām piemēram Volvo vai Toyota markas automašīnām. BMW nenoliedzmi ir prestižs, taču ne vienmēr un ne visur ir vajadzība zīmēties ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti